Tukiryhmässä jo lähes 450 tukijaa Rallin suomenmestari Kosti Katajamäki mukaan

Uutiset, sunnuntaina 18.02.2007

Rallin kaksinkertainen Suomenmestari ja MM-sarjastakin tuttu Kosti Katajamäki liittyi kansanedustajaehdokas Timo Heinosen tukiryhmään. Katajamäki on tukiryhmän 440 jäsen ja vahvistaa edelleen Heinosen takana olevaa näyttävää urheilijaryhmää. Tällä kaudella Katajamäki ajaa rallin SM-sarjan isossa N-ryhmässä ja kolmen osakilpailun jälkeen alajärveläinen johtaa mestaruustaistelua.

– Kostiin olen tutustunut tässä vuosien aikana ja olin tietysti iloinen, että hän ilmoittautui mukaan tukijakseni. Itse asiassa Tahko Spa –rallissa tuli paljon hyvää palautetta kampanjastamme ja moni otti kortteja jakoon ja lupasivat tehdä työtä hyväkseni. Tämä vetää hiljaiseksi, kertoi Heinonen.

Kosti Katajamäki on yksi Suomen lahjakkaimmista kuljettajista ja hän kuuluu kaksikertaisen rallin maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatteihin.

– Nyt elämme ralliurani ratkaisuvaiheita. Olen antanut ensimmäiset näyttöni WRC-autolla MM-tasolla ja olen oppinut Marcukselta todella paljon. Toivottavasti pystyn hyödyntämään häneltä saadut oppeja myös tänä vuonna, kertoi Kosti Katajamäki.

Katajamäki kasvatti pistejohtoaan Nilsiässä

Rallin SM-sarjan osakilpailussa Nilsiässä lauantaina Kosti Katajamäki puolusti pistejohtoaan tyylikkäästi. RRE-tallin Mitsubishi Lancer Evo IX –autolla ajava Katajamäki pystyi lisäämään ison N-ryhmän pistejohtoaan. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi aloittivat kilpailun kahdella pohja-ajalla, mutta sitten kulmavaihteen rikkoontuminen hidasti vauhtia. Katajamäki oli yleiskilpailussa lopulta kolmas ja N-ryhmässä toinen. Kisan voittajaksi ajoi hallitseva suomenmestari Jari Ketomaa 34,8 sekunnin erolla.

– Ajoimme numerolla yksi, joten alussa aurasimme tietä. Silti ajoi sujui hyvin ja päästiin heti pohja-aikojen makuun. Valitettavasti kulmavaihde kuitenkin hajosi, ja jouduimme ajamaan tovin vain kolmella vetävällä pyörällä. Huolto teki hyvää työtä ja ehti korjata auton sallitun ajan puitteissa. Yritin vielä hyökätä kärkeen, mutta nyt ei vaan vauhti ihan riittänyt, Katajamäki kertoi.

– Ketomaa ajoi todella hienosti. Täytyy nostaa hänelle hattua. SM-johtomme kuitenkin kasvoi, joten voimme katsoa kautta taas aika tyytyväisenä eteenpäin. Yksi talvikisa on vielä jäljellä, ja SM-johto on tarkoitus tietenkin pitää, Katajamäki mietti.

Talvikaudella ajetaan vielä Laukaan SM Peurunkaralli maaliskuussa ennen pitkää kevättaukoa. Ison N-ryhmän pistetilanteessa Katajamäki (30,5 p.) kasvatti johtoaan Juha Saloon (28 p.) ja Jari Ketomaahan (27 p.).

Mukana Heinosen tukijoukoissa urheilijoista ovat myös HPK:ssa Suomenmestaruuden voittaneet Janne Lahti ja Jyrki Louhi. Urheilijoiden joukossa ovat mukana myös motocross legenda Heikki Mikkola ja rallilegenda Simo R. Lampinen, Kari Salonen, Jare Salonen, Markku Alen, Mika Ahola, Janne Tapio,Juha Salo, Juuso Pykälistö, Kalle Keskinen, Tomi Tuominen, Antero Laine, Pekka Vihma, Esa Vento, Tomi Peltola, Mika Kaseva, Ari Laivola, Silvo Viitanen, Emma Kimiläinen, Janne Tuohino ja Jouni Ampuja, Kari Tiainen, Samuli Aro ja Marko Tarkkala. Kaiken kaikkiaan tukiryhmässä on jo lähes 450 tukijaa ja Taustavaikuttaja Klubissa yli 50 jäsentä.

Kommentit