Kolmen kohtaaminen toi esille eroja Heinonen puolusti veronkevennyksiä ja koulutusta työmarkkinoille

Uutiset, torstaina 15.02.2007

Riihimäellä järjestetty vaalitentti Kolmen kohtaaminen onnistui hyvin. Yleisöä Riihimäen Ammattioppilaitoksen auditorioon olisi mahtunut nytkin tosin enemmän. Kokoomuksen ehdokas Timo Heinonen sai tentissä vierelleen SDP:n Jorma Höökin ja Keskustan Risto Aution. Puolentoista tunnin aikana keskustelu kävi vilkkaana ja vuorovaikutus yleisön kanssa toimi.

– Tenttejä on jo aika monta takana. Nyt ensimmäistä kertaa olin mukana niin, että pöydän takana oli vain yksi kustakin kolmesta suuresta puolueesta. Tämä toimi hyvin. Pääsimme hyvin keskustelemaan ja nyt taisi meistä löytyä jo erojakin, kertoi Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

Keskustelussa esille nousivat tällä kertaa erityisesti paikalliset asiat mm. kunta- ja palvelurakenneuudistus ja kuntaliitosselvitys. Keskustelua aiheutti myös opiskelija- ja koulutuskysymykset ja veropolitiikkakin.

– Itse korostin vahvasti sitä, että minusta nuoria pitäisi kouluttaa selkeästi sellaisiin ammatteihin missä on myös työtä. Tuntuu hyvin epäreilulta kouluttaa nuorta kolme vuotta ja tarjota sitten hänelle valmistuneena vain työttömyyttä. Näin on nyt liian usein. Koulutuksen tulee vastata minusta nimenomaan yhteiskunnan ja työelämän tarpeita nykytilannetta paremmin, totesi Heinonen keskustelussa ja piti hyvänä mm. Riihimäen Ammattioppilaitoksen ja Tervakoski Oy:n yhteistyötä paperitehtaan ammattihenkilöstön kouluttamisessa.

– Veroasioissa toin vahvasti esille tutun kantani. Minusta on järkevää jatkaa maltillisia tuloveron alennuksia kaikissa tuloluokissa, mutta vain työllisyysnäkökulmasta. Myös perintöveron poisto on perheyritysten jatkon kannalta erittäin tärkeä asia mikä pitää hoitaa kuntoon. Eli ei veronkevennykset ja palvelutarjonta ole toisilleen vastakohtia vaikka nyt SDP näyttää muutaman viikon jälleen niin väittävän. Tosiasia on, että verotuksen kevennysten kautta työllisyys ja ostovoima paranee niin lopputuloksena ei verotulot edes kokonaisuutena laske vaan nimenomaan kasvavat. Näin on tapahtunut tälläkin vaalikaudella. Tämä tuo lisärahaa palveluihin, muistutti Heinonen.

-Kuntaliitosasiassa halusin edelleen muistuttaa, että nyt on selvitystyön aika ja vasta sen jälkeen on aika arvioida mahdollisen liitoksen edut ja haitat. Nyt kun itse toimin Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan puheenjohtajana ja vedän hanketta, niin haluan itse pidättäytyä liian vahvoista kannoista suuntaan tai toiseen. Sen olen kuitenkin tuonut alusta asti esille, että asiassa pitää olla liikkeellä palveluiden näkökulmasta ja myös maaseutukuntien tulevaisuus ja palvelut pitää selvittää huolella. Minä haluan tietää mm. sen mitkä palvelut säilyisivät Hausjärvellä ja Lopella suurkunnan aikaan ja mitä palveluita suurkunta turvaisi sen asukkaille – ne ovat ratkaisevan tärkeitä, kun päätöksiä ja arvokeskustelua myöhemmin käydään.

Riihimäen Kolmen kohtaamisen järjestelyistä vastasi Riihimäen Sosialidemokraatit ja seminaarin puheenjohtajana toimi toimittaja Ilpo Ropponen.

Kommentit