OKL-opiskelija Eini Uutela 400. tukija ”Haluan Timon puhumaan kasvattajien ja perheiden puolesta”

Uutiset, maanantaina 19.02.2007

Lastentarhanopettaja ja nyt Hämeenlinnan OKL:ssä luokanopettajaksi opiskeleva hämeenlinnalainen Eini Uutela on kansanedustajaehdokas Timo Heinosen tukiryhmän 400 jäsen. Eini Uutela ei ennestään tuntenut Heinosta, mutta ystävän suosittelema ja kotisivuihin perehdyttyään Eini halusi mukaan.

– Kuulin Timosta ensimmäisen kerran työkaverilta ollessa sijaisena. Kun Timo on luokanopettaja niin kiinnostuin ja menin tutkimaan hänen kotisivujaan, kertoi hämeenlinnalainen Eini Uutela tukijaksi ryhtymisensä ensi askeleista.

Timo Heinosen kotisivuilta osoitteesta www.timoheinonen.fi löytyi paljon lisää tietoa ehdokkaasta ja valinta ei ollut vaikea.

– Sivut ovat monipuoliset ja niistä kävi selväksi Timolle tärkeät asiat, joista monet ovat minullekin tärkeitä, kertoi Eini.

Näin ollen Eini päätti liittyä Timon tukiryhmään ja nyt hän tekee töitä Hämeenlinnan seudulla tosissaan sen eteen, että oma ehdokas ja luokanopettaja saadaan Arkadianmäelle ajamaan kasvattajille tärkeitä asioita ja puhumaan opettajien puolesta.

”Opintotuen taattava opiskelurauha”

Opiskelijan arkipäivän hyvin tunteva – ensin lastentarhanopettajaksi opiskellut ja nyt luokanopettajaksi opiskeleva – Eini on huolissaan tutuista asioista. Mikä opiskelijoiden tilanteen on sitten se suurin murhe?

– Kyllä se raha taitaa olla… väsymyskin saattaa painaa, koska on tehtävä opintojen ohessa töitä, jos ei halua lainaa ottaa, vastaa Eini miettimättä.

– Toisaalta myös ärsyttää se, ettei minulle välttämättä tarjota opintoja niin nopeasti kuin haluaisin.

Eini yhtyy myös Timon kampanjan yhteen kulmakiveen mikä kiteytyy ajatukseen ”perhe kaikissa politiikoissa”.

-Yhteiskunnallisesti yleisesti perheiden asiat huolestuttavat minua. Esimerkiksi kotiäitien asema on todella heikko, toteaa Eini ja jatkaa: -Uskaltaako sitä lapsia yrittääkään?

Kommentit