Torstai, 29.05.2008

Blogi, torstaina 29.05.2008

Eilen saimme varapuheenjohtajakampanjamme mainokset valmiiksi. Kampanjapaitoja on tilattu mukavasti eli kaikille puoluekokoukseen lähtijöille paitoja toimitamme ilmaiseksi ja tottakai myös oikein kovasti muutenkin komppaaville. Postia vain siis tulemaan. Kokoomusnuoret ja kokoomusopiskelijat tekevät kovasti töitä ja mikä hienointa tuo tukijoiden joukko kasvaa koko ajan koko laajassa kokoomuskentässä. Kiitos yksittäisille yhdistyksille jotka ovat osoittaneet tukensa, kertoneet äänestävänsä ja kiitokset myös kaikille yksittäisille tukijoille ympärimaan jotka olette yhteyksissä olleet. Ilman teidän tukea ja työtä ja intoa emme yhteistä tavoitetta saavuta. Tämä antaa virtaa meille kaikille.

Eilen saimme myös tiedon, että Iiro Viinanen liittyi tukiryhmäämme. Aikanaan pikkupoikana olin isäni kanssa tekemässä Iiron ensimmäisiä ja myös muita kampanjoita ja täytyy kyllä myöntää, että aika upealta tuntui kun viime vuoden keväällä Iiro oli reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen kohtuullisessa kovassa pakkassa säässä jakamassa kortteja ja karkkeja marketin edessä minun kampanjassani. Nyt siis Iiro mukana täysillä tässä ja kyllä sekin lämmittää. Niin kuin jokaisen teidän tuki.

Eilen painosta tullut Oikea Suunta -mainoksemme kertoo mm. siitä tavoitteestani, että haluan pitää ajatuksen ja katseen aina kaksi kolme siirtoa nyt tehtäviä hyviä tekoja edellä. Esimerkkeinä kerron mainoksessa hyvät ja meille kokoomuslaisille tärkeät seuraavat siirrot mm. lapsilisien indeksiin sitomisen jota emme nyt saaneet hallitusohjelmaan, perintöverosta kokonaan luopumisen jne. Esille nostan myös sen, että mm. Ylen, RAY:n ja Veikkauksen pitää elää ajassa. Ja illalla saimmekin yhden hyvän vastauksen huutooni kun Raha-automaattiyhdistys ilmoitti olevansa pitkän väännön ja keskustelun jälkeen valmis aloittamaan mm. nettipelitarjonnan. Se vaatii arpajaislain uudistamista, mutta se on syytä tehdä sillä on aivan käsittämätöntä että tällä hetkellä omat toimijamme eivät kilpaile näistä euroista jotka nyt valuvat netin kautta kauas maailmalle. Pitää elää ajassa ja olla siellä missä ihmisetkin ovat. Se pätee tässä ja politiikassakin.

Minä ainakin kannustan nyt RAY:tä etenemään asiassa määrätietoisesti sen eteen, että saamme nettiin omien toimijoidemme vastuullisen pelipaikan. Nettipokeri on siellä yksi juttu ja muitakin on. Hyvä RAY!

Tänään saan kiireisten viikkojen keskellä yhden koululuokankin jälleen vieraakseni. Sain kalenteriin pienen rauon heille niin kuin olen aina luvannut ja onkin mukava jälleen nähdä luokkaretkiläisiä. Iltapäivällä sitten ryhmäkokous, kyselytunti ja täysistunto ja illalla varapuheenjohtajakiertueen jatko Helsingissä. Mennään eteenpäin.

Niin ja vielä yksi onnittelu. Onnea kaunis Siniristilippumme. Suomen lippu täyttää tänään 90 vuotta. Maamme Eduskunta hyväksyi ehdotuksen sinivalkoisesta ristilipusta vuonna 1918 27. toukokuuta ja laki julkaistiin 29.5.

….

Kello 17.11 ja päivä edennyt jouten. Aamulla kirjoitustöiden ja muutaman puhelinkokouksen jälkeen sain vieraita Kesälahdelta. Vanhan tutun loppilaisen perhe asuu nykyisin siellä ja tänään heidän tyttären koululuokka oli retkellä Helsingissä ja tottakai yksi kohde oli eduskunta. Mukava ja reipas porukka ja varmasti vauhtia riitti myös loppureissun kun kohteena mm. Linnanmäki.

Ryhmökokous nyt jo myös takana kuten myös kyselytuntikin. Kyselytunnilla kollegani Juha Hakola nosti esille tärkeän asian eli lapsikaappaukset ja niiden selvittelyn. On käsittämätöntä, että hommaa hoidetaan hieman eri tilanteissa ja usein samoissakin tilanteissa kolmen eri ministeriön toimesta ja siksi kysymys olikin aiheellinen. Itse yritin saada aiheeseen liittyen myös lisäkysymystä ja näin opettajana olisin tähänkin aiheeseen halunnut nostaa esille ennaltaehkäisevän näkökulman. Moni maa on mugana Haagin lapsikaappausopimuksessa, mutta kyselytunnillakin esille noussut Venäjä ei ole. Kaapatut lapset -yhdistys on esittänyt, että maahamme voitaisiin perustaa vapaaehtoinen rekisteri kaappausuhan alla eläville lapsille. Eli kun tilanne on sellainen, että pelko kaappauksesta on ilmeinen niin lapsen huoltaja voisi ilmoittaa lapsen rekisteriin ja näin rajan ylittäminen mm. Venäjälle tulisi huomattavasti vaikeammaksi. No aihetta en tänään päässyt esille nostamaan mun sitä pidämme esillä ja jatketaan työtä myös ennaltaehkäisevästä näkökulmasta. myös rajahälytysjärjestelmät itse kaappaustilanteissa on tarpeellisia, mutta usein hälytys tulee liian myöhään. Niin ja oma lukunsa on tuomiot kaappaustapauksissa. Ehkä sielläkin tehtävää.

Nyt kuitenkin Helsingin Puoluekokouspaneeliin.

….

Kello 21.46 ja tänään kun puoluekokouskiertue jatkui Helsingissä ei matkoihin aikaa paljon mennyt. Kiva välillä olla ajoissa kotona. Helsingin paneeli veti kivasti väkeä ja keskustelu tavan mukaan vilkasta ja hyvää. On mukava olla mukana tässä porukassa.

Tänään julkisuuteen tuli tieto, että europarlamentaarikkomme Ari Vatanen on nousemassa vahvasti Max Mosleyn tilalle FIA:n presidentin tehtäviin. Arin mahdollisuuksista on puhuttu meidän motorsportpiireissä jo pitkään ja itseasiassa jo ennen Mosleyn seksiskandaaliakin. Nyt peli näyttävää etenevän nopeammin. Ensi viikolla asia varmaankin etenee ja uskon, että toisen vahvan moottoriurheilumaan Ranskan tuella homma voi edetä meidän kannalta myönteisesti. Olisi huikea juttu koko maallemme.

Toinen urheilu-uutinen ei ole yhtä iloinen. Uutispalvelu välitti hetki sitten tiedon, että Lahti ei saakaan vuoden 2013 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoja. Lahden edelle ajoi Italian Val di Fiemmen. Itseasiassa en tämä maassamme vellovan dopinghuhumyllyn keskellä enää oikein uskaltanut edes haaveilla myönteisestä ratkaisusta. Sellaista se on ja voi vain miettiä mitä tässä pelissä on voitettu ja kuka. Ei mitään villoja ole tullut tietoon, mutta paljon harmia ja tappioita. Toivetaan, että järki maassamme voittaa ja saamme tilanteen järjestykseen ja nyt ei muuta kuin katse seuraaviin jaossa oleviin kisoihin eli vuoden 2015 kisoihin. Yhdessä teemme sen eteen nyt sitten töitä.

Huomenna onneksi hieman rennompi päivä. Viikonloppu varattu ylioppilaille ja koulunsa päättäville. Itselläni lauantaina ensin Kirkonkylän koulun perinteisen Kunnon Kaverin palkitseminen ja sitten parit yo-juhlat. Sunnuntain vapaa tulee tarpeeseen. Myönnän.

Kommentit