Torstai, 27.04.2006

Blogi, torstaina 27.04.2006

Aamu ja torstai. Tv auki ja heti mieluinen uutinen. MTV3:sen uutiset kertoivat, että kokoomus on noussut nyt puolueiden kärkeen imagomittauksessa. Puolueiden sisäiseen käyttöön tarkoitetussa ja itse tilaamassa luottamuksellisessa mittauksessa SDP:n houkuttelevuus sen sijaan on laskenut. Tutkimuksen mukaan demarien ja keskustan johtoa pidetään myös aikaisempaa taitamattomimpina.

Maikkarin uutisten haltuunsa saaman tutkimuksen mukaan huonoimmin menee vasemmistoliitolla, mutta EU-vastaisen perussuomalaisen puolueen imago on nousussa.

Tutkimuksen mukaan, jos eduskuntavaalit olisivat nyt niin äänestäjien mukaan houkuttelevin vaihtoehto olisi kokoomus. Tutkimuksen häviäjä on kaikilla mittareilla ongelmiin ajautunut vasemmistoliitto, jolle tulos on surkein liki kymmeneen vuoteen.

Puolueemme on saanut lisäpuhtia hyvin menneistä presidentinvaaleista, vaikka varsinainen käänne puolueemme imagossa alkoikin jo kaksi vuotta sitten Jyrki Kataisen tullessa puolueemme johtoon.

Sen sijaan keskustan ja demarien johtoa tutkimuksessa moititaan aikaisempaa enemmän taitamattomiksi. SDP:n imagoa rasittaa myös ylimielisyys. Luottamus kumpaankin hallituspuolueeseen on vähentynyt, kun puolestaan kokoomuksella se on lisääntynyt. Puolueille imagotutkimus on tärkeä muun muassa eduskuntavaalien kampanjasuunnittelussa.

Niin…. sellaisella uutisella aamu alkoi. Kiitos. Oli mieluisaa luettavaa.

Aamulla puhelin jälleen soinut. Riihimäeltä tärkeitä tukijoita soitteli ja kertoivat viime hetken kuulumisia ja toivottivat onnea. Myös sähköpostiviestejä edelleen tullut jäsenäänestyksen tiimoilta kivasti. Kiitos palautteesta.

Nyt töihin…

Taas siis päivä takana. Hommia ehdin hoitelemaan, opetustunnit iltapäivällä koululla ja vielä pari tuntia ratsastakin.

Yläkoulussa pidimme kaupallistenaineiden tunnilla toisen kokeen kirjapidosta ja tilikirjan täytöstä. Asiat olivat hyvin hallussa ysiluokkalaisilla ja hoitivat tehtävät varsin ripeästi.

Ratsastustunnilla tai siis yksityisratsastuksessa pääsin tänään nauttimaan oikein kunnolla. Räppy vaihtui tänään tuttuun ja turvalliseen Kimberiin ja maneesissa reilun tunnin taivuttelin ja tein edellisten tuntien aiheita yksin. Jari kävi myös ratsastamassa Pokkerin ja Räpyn siinä saman aamupäivän aikana. Kimber toimi hienosti ja tuntui ratsastajakin jotain taas tällä kertaa osaavan. Ensi viikolla jälleen normaalisti keskiviikon iltatunnille kivan ryhmämme kanssa. Tuossa ratsastuksessa kun tuo opettaja, paikka ja oma ryhmä ovat vähintäänkin puolet nautinnosta. Ilman Jaria en varmasti olisi hevosteluun höyrähtänyt. Hänellä oikea ote opetukseen ja tuntien jälkeen kivaa aikaa vichy tai tv-mukin ääressä ei korvaa mikään. Sitten kiva ryhmä – Saija, Pamela, Karo, Helena jne. Ja kristallina hieno maneesi ja hyvät hevoset ja se oma ratsastus. Voin suositella ja mielelläni lähden paikkoja näyttämäänkin. Soittele jos innostuit.

Tänään siis työasioissa Enduro Tv:n juttuja mm. studiorakenteiden korjauksia ja ohjelmatietojen päivitystä ja sen sellaista. Toukokuussa kilpailut taas jatkuvat Espanjassa ja Portugalissa ja se tietää myös kuvauspäiviä ja editointipäiviä ja kovaa työtä.

Sitten puhelin on soinut jonkun verran ja hieman olemme käyneet läpi myös kansanedustajaehdokkaiden asettelua. Mielenkiintoista. Palataan siihen.

Nyt kotona ja pitäisi mökkitietä mennä hieman lapioimaan. Vettä on ojissa ja alitusputki ei vedä eli ratkaisuja kaivuutyöt. Saa nähdä kuinka nämä ohuet kädet siinä toimivat. 🙂

No uskokaa tai älkää niin yllättävän hyvin näilläkin käsillä lapio toimi. Äidin ja Isän kanssa teimme hieman ojatöitä, että vesi mökkitien varressa virtaisi tien toiselta puolelta toisen puolen tyhjiin ojiin. Urakka valmis ja tie pelastettu 🙂 No soitin minä sitten vielä Salmen Urpolle ja sovimme, että kun hän tulee mökilleni lokasäiliön kaivuuseen niin samalla ojarumpukin laitetaan paikalleen tulvakohtaan.

Mökille mennessä Koskisen Jarin kanssa puhuin pitkän puhelun. Jari soitteli, kun työpäivä oli paketissa. Aina silloin tällöin soittelemme vuoden aikana erilaisista asioista ja olen muutaman kerran luokkanikin kanssa Jarin vieraana Eduskunnassa käynyt.

Nyt jo kotona ja päivä jälleen paketissa. Kotiin tultuani vielä yksi pitkähkö puhelu vaaliasioista ja nyt se loppui ja aika ottaa hieman suolaista ja painua uutisia katsomaan.

Huomenna menen opettajantyöhön. Kirkonkylän koulu lähtee teatterimatkalle katsomaan Katto Kassista ja lupasin lähteä mukaan. Niin tämä retki tehdään koulun tukikalenterista (lasten piirustuksia ja mainoksia joka kuukaudelle upeassa seinäkalenterissa) saaduilla rahoilla. Olikohan pieni omavastuukin? En nyt ole varma, mutta toivotaan, että opetushallituksen linjauksista huolimatta tällaiset retket voivat jatkua myös tulevaisuudessa.

Nyt moi moi.

Oho. Tuo moi moi tuli ihan tv-tyylillä.

Kommentit