Keskiviikko, 26.04.2006

Blogi, keskiviikkona 26.04.2006

Keskiviikko 26.4. Eilen siis tuo jäsenäänestyksen tulos tuli. Ilta oli aikamoista hulabaloota kun puhelin piippasi viestejä ja ystävät soittelivat ja onnittelivat. Nyt kello on hieman yli seitsemän ja viestejä oli täällä sähköpostissakin aikalailla. Kiitos kaikille.

Nyt aamusta menen siis Ympäristökeskuksen vuosineuvotteluun. Siinä menee aamupäivä. Sitten iltapäivällä oman firman töitä ja illalla Riihimäen Lukion seniorikillan vuosikokoukseen kutsuttuna vieraana aiheesta Kunta- ja Palvelurakenneuudistus Riihimäen seutukunnalla. Mukana keskustelemassa myös Riihimäen valtuuston puheenjohtaja Kai Heimonen ja Hausjärven valtuuston puheenjohtaja Risto Arovuori.

Siinä sitä yhdeksi päiväksi taas töitä. Ja kun tuo illan ratsastustunti jää väliin nyt Riihimäen tilaisuuden takia niin sovin, että hoidan hevostelun torstaina yksityistunnilla.

Eilen julkistettiin myös tuorein gallup puolueiden kannatuksista. Johtavien hallituspuolueiden eli SDP:n ja keskustan kannatus on alkuvuoden aikana jatkanut laskua ja meidän Kokoomuksen kannatus sen sijaan on vahvistunut. Tuoreimpien lukujen mukaan SDP:n kannatus oli huhtikuussa 25,1, kokoomuksen 22,7 ja keskustan 22,1 prosenttia. Vihreä liitto näyttäisi kirineen tasoihin vasemmistoliiton kanssa, eli molempien kannatus olisi 8,7 prosenttia.

Joulukuussa tehtyyn vastaavaan kyselyyn verrattuna SDP:n kannatus oli laskenut 1,3 ja keskustan 0,9 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus oli samaan aikaan noussut 1,1 prosenttiyksikköä.

Lisäksi samalla tutkittiin myös puoluekannan varmuutta. Tässä asiassa varmuus on vähentynyt reilussa kuukaudessa ja palannut niin sanotulle normaalitasolle. Helmi-maaliskuussa puoluekannastaan erittäin varmojen osuus oli 51 prosenttia. Laskua selittää tutkijoiden mukaan presidentinvaalien läheisyys.

No hienolta nämäkin luvut kuuluvat eli tiistai tarjosi siis monessakin mielessä mukavia uutisia.

Nyt aamupalalle, Aamuposti lukemaan ja sitten päivän askareihin.

Niin sen verran vielä, että eilen 25.4. tuli päivällä täyteen kaksi kuukautta tuon sivujeni laskurin käynnistämisesta. Kahdessa kuukaudessa näillä sivuilla on käyty yhteensä 4401 kertaa. Jokaiselle kiitos.

Ympäristönkeskuksen palaverissä menikin aikaa sitten nelisen tuntia. Keskustelu oli hyvää ja läpi kävimme paljon erilaisia asioita kaavoituksesta erilaisiin poikkeamiin. Sovimme myös tulevaisuuden vastaavista tilaisuuksista ja hieman niiden sisällöstä.

Tänään on onnitteluja tullut vähintäänkin yhtä paljon kuin eilen. Erittäin paljon Riihimäen seutukunnalta, mutta myös paljon Hämeenlinnasta ja Lahdestakin. Ne rohkaisevat eteenpäin. Mm. tällainen sähköposti tänään tuli Päijät-Hämeestä: ” Hei Timo, Parhaat Onnittelut hyvästä jäsenäänestysmenestyksestä – 166 ääntä ja läpi varsinaiseksi ehdokkaaksi!” Lämmitti mieltä paljon.

Nyt töihin ja sitten illalla tuohon Riihimäen lukion seniorikillan tilaisuuteen puhumaan kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta Riihimäen seutukunnalla.

Riihimäen Lukion Seniorikillan vuosikokous ja ilta oli hieno. Tutussa auditoriossa oli joukko koulun entisiä oppilaita ja ylioppilaita paikalla ja tunnelma oli lämmin. Kokous asiat meni viimevuotisen juhlavuoden hengessä nopeasti läpi entisen rehtorini Matti Huvisen johdolla. Tilit, budjetit, toimintakertomukset ja –suunnitelmat hyväksyttiin ja hallitus valittiin. Kokouksen jälkeen kolme Riihimäen Lukion entistä oppilasta päästettiin ääneen. Risto Arovuori, Hausjärven valtuuston puheenjohtaja, Kai Heimonen Riihimäen valtuuston puheenjohtaja ja minä, Lopen valtuustonpuheenjohtaja. Kaitsu alusti hieman kunta- ja palvelurakennehankkeen taustoja ja tämän jälkeen kävimme hieman hanketta yleisesti seutukuntamme ja kuntiemme näkökulmista läpi. Keskusteluakin virisi. En tässä lähde sen tarkemmin keskustelua referoimaan, mutta lopputulos oli yhteinen – jotain on tehtävä, pärjätäksemme tulevaisuudessa tulevan väestörakenteen kanssa. Kaitsu vahvimmin edusti yhteistä nopeaa kuntaliitosta jopa uuden kunnan luomisen kautta ja minä mallia, jossa asiaa lähestytään palveluiden tuottamisen kautta ja Risto ehkä vahvimmin kuntaidentiteettiä puolustaen. Katsotaan mitä tapahtuu – jotain aivan varmasti ja onneksi meillä on yhteinen tahto yhteistyön tekemisestä joka tapauksessa.

Tilaisuudessa oli paikalla paljon myös riihimäkeläisiä kokoomuslaisia ja kunnallisvaikuttajia ja sain runsaasti onnitteluja eilisen jäsenäänestystuloksen myötä. Kiitokset tuesta ja lupaan olla sen arvoinen.

Tänään olen ehdokkuus asiaa myös muuten selvitellyt. Oma tulokseni on vahva – sain siis kansanedustaja Jari Koskisen jälkeen toiseksi eniten ääniä Kanta-Hämeen ehdokkaista. Olen luvannut lähteä listalle, mutta pitäydyn siinä, että Riihimäen seutukunnalta ei lopullisella listalla ole kuin yksi ehdokas. Jos piirikokous näkee esimerkiksi Riihimäellä asuvan ehdokkaan puolueelle paremmaksi niin olen sitten valmis kyllä väistymään ja tekemään tilaa yhteisen ehdokkaamme hyväksi.

On nimittäin ensiarvoisen tärkeää, että Riihimäen seutukunnalla saadaan joukot oman ehdokkaan taakse. Menestyminen vaalissa vaatii yhteistyötä ja yksituumaisuutta. Muuta vaihtoehtoa ei ole ja sen eteen minä olen valmis toimimaan. Olen ilmoittanut tämän kantani jo siis ennen jäsenäänestykseen lähtemistä ja siinä pysyn. Annetaan siis demokratian nyt toimia ja odotetaan mitä piirikokous päättää. Huomenna hieman käyn jäsenäänestyksen tulosta muutenkin täällä läpi. Spekuloiden. Tai katsotaan uskallanko 🙂

Tukijoukot kuitenkin kasvavat koko ajan. Jäsenäänestyksen tulos on saanut uusia jäseniä liittymään joukkoihimme. Tervetuloa mukaan.

Nyt saunaan ja iltapalalle. Huomenna opettajapäivä ja ajattelin siis vielä käydä hieman Jallun (Jari Nylund) kanssa myös hevostelemassa, kun tämän illan tunnit jäivät väliin.

Kommentit