Tiistai, 25.04.2006

Blogi, tiistaina 25.04.2006

Tiistai ja päivä jolloin kansanedustajaehdokkaidemme jäsenäänestyksen tulos julkistetaan. Katsotaan miten käy. Illalla peli selviää.

Tämä päivä menee töissä ja illalla Metsästysmuseolle kunnan edustajaksi Ampumaratayhdistyksen vuosikokoukseen.

Nyt aamukahville ja päivän lehdet. Sen jälkeen työmaalle. Niin kahvista puheenollen luin uutiset, että kahvia voi sitten juoda hyvällä omalla tunnolla enemmänkin. Runsaskaan suodatinkahvin juominen ei nimittäin lisää sydäntaudin riskiä suurimmalla osalla väestöstä, kertoi maanantaina julkaistu iso tutkimus. Yhdysvaltalais-espanjalaisessa tutkimuksessa seurattiin 128 000 ihmisen kahvinjuontia 20 vuoden ajan. Niinpä – tällaista tietoa tänään ameriikoista eli juonpa kaksi kuppia aamukahvia.

Tuo Eero Heinäluoman kuntaveron uudistus puhuttaa edelleen. Minä en oikein siitä ole itse ainakaan innostunut eikä näytä oikein kukaan mukaan innostuvan kuin Heinäluoma itse.

Heinäluoman ajatus on, että kunnat keräisivät veronsa kokonaan itse. Jos kunnat näin toimisivat niin miten kuntien eroja tasattaisiin. Se on iso ja tärkeä kysymys. Ei Suomen kunnat tällä mallilla pärjäisi ei vaikka kuntaliitoksia tulisi ja menisi. Muutamat kunnat menestyisivät ja suurin osa kuristuisi.

Meidän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies myös otti asiaan kantaa ja totesi kokoomuksen olevan keskustan kanssa yhtä mieltä siitä, että SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman esittämän kuntaveromallin valmistelu on syytä lopettaa. Hyvä. Lopettamisen kannalla on siis samantien enemmistö eduskunnasta.

Häkämies totesi, että tuloverotuksen siirto kunnille itselleen vaatisi lisäkseen monimutkaisen tulotasausjärjestelmän. Lisäksi se poistaisi verotuksen hallituksen käytössä olevien talouspolitiikan välineiden joukosta. Häkämies piti keskustan kuntakannanotossa hyvänä myös sitä, että uudistuksen keskiöön nostetaan hyvinvointipalveluiden turvaaminen. Keskustan ajamia uusia palveluiden tuottamisportaita hän sen sijaan ei kannata. Jos luodaan uusia hallinnon portaita palveluiden tuottamiseen, seurauksena on vain byrokratian kasvua ja holtitonta taloudenpito, Häkämies totesi. Näin varmasti onkin. Eilenhän juuri Riihimäellä puhuttiin tästä lähidemokratian katoamisesta kuntayhtymiin tai muihin uusiin järjestelmiin. Häkämies korosti samalla, myös että kokoomus ei aja kuntien pakkoliitoksia, mutta haluaa kannustaa vapaaehtoisia kuntaliitoshankkeita. Järki linjauksia ja näin minustakin asian kanssa on järkevää edetä.

Kello 21.05 ja vaalin tulos on ratkennut. Sain ensimmäisenä rakkaalta Sadultani viestin missä tulos selvisi. Olin vielä silloin itse kokouksessa Riihimäellä. Palataanpa tähän asiaan myöhemmin.

Tänään siis päivällä ensin töitä ja sitten ajelin vielä Hämeenlinnaan. Uskokaa tai älkää niin ainoastaan sen takia, että yksi jäsenemme oli unohtanut postittaa jäsenäänestyskuorensa ja ajattelin, että jos en sitä vie ja yhdestä äänestä peli jää kiinni niin vain itseäni saan syyttää. Siis reilu sata kilometriä ja varma ääni perille. 🙂

Hämeenlinnasta sitten Riihimäellä ja tuttuun ja turvalliseen Kulmakonditoriaan kahville. Hyvä palvelu ja erinomainen Latte. Suosittelen. Tämän jälkeen kello 17.00 aloitimme Ampumaratayhdistyksen vuosikokouksen Metsästysmuseolla. Ensin tutustuimme museoon, joka jo minulle luokkaretkiltä olikin pääasiassa tuttu. Kierroksen jälkeen kävimme kokousasiat läpi. Edustin siis kokouksessa Lopen kuntaa yhdessä kahden muun luottamushenkilömme kanssa ja muuten paikalla oli ampumaurheilun ja metsästyksen harrastajia. Lopen uusi Ampumaurheilukeskus on tutustumisen arvoinen kohde ja kun vielä viimeiset silaukset saadaan kuntoon niin saa nähdä millaisia tapahtumia siellä tullaan järjestämään.

Kokouksen jälkeen sitten sain tuon viestin Hämeen Kokoomuksen jäsenäänestyksen tuloksesta. Olipa iloinen tulos. Olin asettanut tavoitteekseni niin kuin täälläkin olen kertonut sen, että eniten ääniä Riihimäen seutukunnan ehdokkaista kerään ja se tulos täyttyi ja hyvin.

Kansanedustajamme olivat listan kärjessä odotetusti ja hyvä niin. Jari Koskisella ääniä 623 ja Tuija Nurmella 458. Tämän jälkeen tulee tasainen rypäs: Ilkka Viljanen Lahti 217, Merja Vahter Lahti 193, Kalle Jokinen Orimattila 184 ja Heikki Mantere Hollola 167. Tässä siis kuuden kärki ja heille ehdokaspaikka varma jos ja kun niin itse haluavat. Lopullisella listalla ehdokkaita siis 14.

Ja sitten seuraavana – 7. -olenkin minä. Ääniä 166 eli yksi ääni alle tuon varman viivan. Onneksi vein tuon viimeisenkin kuoren itse tänään Hämeenlinnaan asti :). Vaikka en siis kuuden kärjessä olekaan on tilanteeni minusta vahva. Sain Riihimäen seutukunnan ehdokkaista ylivoimaisesti eniten ääniä ja olen valmis siis alueemme yhteiseksi ehdokkaaksi lopullisellekin listalle. Katsotaan mikä on sitten muiden tahto. Olen valmis kuitenkin väistymäänkin jos yhteisesti (lue Piirikokous) nähdään joku muu ehdokkaistamme paremmaksi lopulliselle listalle edustamaan koko Riihimäen seutukuntaa. Alueelta ei ole järkevää lähteä useamman mukaan ääniä jakamaan. Se on ollut kantani alusta asti ja sen takana pysyn ja minusta jäsenäänestys sitä varten järjestettiinkin.

Tämän takia haluan tässä samalla ja heti toivottaa muut seutukuntamme ehdokkaat Tainan (Ojapalo), Jorman (Heikkilä) ja Antin (Ahonen) mukaan myös yhteisiin talkoisiin. Nyt on aika koota joukot ja aloitetaan yhteinen urakka. Tarvitsemme yhteishenkeä.

Samalla haluan toivottaa myös kaikki muut halukkaat mukaan tukijoukkoihini. Ryhmään voi tutustua näillä sivuilla kohdassa Tukiryhmä. Lähde siis mukaan.

Nyt on aika kuitenkin hetki hengähtää. 9.5 ehdokaslista vahvistetaan ja toukokuussa pidämme ensimmäisen vaalistartti kokouksen. Ilmoittelen siitä myös täällä blogissa ja olette kaikki tervetulleita sinnekin tilaisuuteen.

Vielä kerran tuhannet kiitokset kaikille tukijoilleni. Tämän illan aikana on tullut kymmeniä ja kymmeniä tekstiviestejä ja kymmeniä puheluitakin. Niihin kaikkiin viesteihin en ole vastannut vielä, mutta nyt haluan vastata ja kiittää nöyrästi.

Olo on hyvä ja helpottunut. Kiitos.

Huomenna aamusta aikaisin Ympäristökeskuksen neuvotteluun eli arkeen palataan vauhdilla. Nyt nukkumaan. Niin vielä kiitokset myös Sadulle. Oli tehnyt ihanan iltapalan vaalituloksen ratkeamisen kunniaksi, kun kotiin ehdin. Tuoreita sämpylöitä hyvin herkuin ja sitten vielä puolikas ananas tyhjäksi koverrettuna ja hedelmäsalaatilla täytettynä. Kiitos.

Kauniita unia.

Kommentit