Perjantai, 28.04.2006

Blogi, perjantaina 28.04.2006

Perjantai 28.4.2006 ja tänään siis opettajapäivä. Lähdemme koko koulun kanssa Helsingin kaupunginteatteriin katsomaan Katto-Kassista. Nyt aamun lehdet jo luettu ja aamupala syöty. Teatteriretki alkaa Lopelta kello 11 ja paluu illan suussa eli ajattelin aamusta ehtiä vielä hetkeksi hoitamaan omia työasioitakin.

Tänään saimme sitten tietoa uutisista, että Kunta- ja palvelurakenneuudistus on myöhästymässä. Arvelumme on siis käymässä valitettavasti toteen. Vanhasen hallituksen kovalla mekkalalla ja suurella tohinalla aloittama ja jo vuoden verran vireillä ollut kunta- ja palvelurakennehanke uhkaa Hesarin mukaan viivästyä. Uudistus on jumiutunut kahteen eri valmisteluelimeen.
Lehden tietojen mukaan on mahdollista, ettei hanketta koskeva puitelaki hallituksen lupauksista huolimatta valmistu kokonaan ennen juhannusta tai kesäkuussa. Virkamiehet ilmoittivat, että asia pitää saada hallituksen kannalta selvä jo ensi viikolla mikäli alkuperäisestä aikataulusta hallitus aikoo pitää kiinni ja saada esityksen valmiiksi ennen juhannusta.
Tähän asti virkamiehet ovat joutuneet paljolti odottelemaan kuitenkin keskustan ja SDP.n kinastellessa poliittisia linjauksia. Helsingin Sanomien mukaan muutaman viikon viivästely vielä aiheuttaisi sen, että koko hankkeesta tehdään ennen juhannusta vain poliittinen sopimus, joka tuotaisiin keskusteluun eduskuntaankin. Siten teknistä pykälävalmistelua jäisi vielä juhannuksen jälkeiseenkin aikaan.

Niinpä niin… näihän sitä on veikkailtukin käyvän. Toivotaan nyt kuitenkin, että Vanhanen ja Heinäluoma pitävät sanansa ja hoitavat työn sovitulla aikataululla. Se olisi oikeus ja kohtuus, mutta saamattomalta homma näyttää.

Eilen sain myös Iirolta (Viinanen) tekstiviestin. Onnitteli upeasta tuloksestani jäsenäänestyksessä ja antoi vähän ohjeita tulevaan. Kiitokset siitä ja lukuisista muistakin viesteistä.

Niin vielä hieman kevään etenemisestäkin. Mökkijärveni eli Loppijärvi mustenee koko ajan ja jäiden lähtö on koko ajan lähempänä. Näyttää siltä, että sulavat paikoilleen, jos ei tuulta tule. Myös koivut, lepät ja näillä alueilla viihtyvät pähkinäpensaatkin ovat jo aloittaneet pölyttämisen ja minä monen muun lailla allergialääkityksen. Osa koivuista jo hieman turvonneita ja vihertäviä. Siitä se tulee. Onko joku jo sen sinivuokon nähnyt? Muita keväänmerkkejä mitä täällä en vielä ole kirjannut?
Nyt töihin ja sitten opettajaksi ja teatteriin.

Mielenkiintoinen päivä jälleen takana. Helsingin Kaupunginteatterissa kävimme siis Kirkonkylän koulun 200 hengen voimin katsomassa Katto Kassisen. Mainio oli esitys ja Risto Kaskilahti mummon roolissa uskomaton. Lapsille varmasti aikamoinen elämys, kun menoa ja meininkiä riitti. Illansuussa viiden jälkeen tulimme kotiin ja sitten söin kotona ja tummapuku päälle ja Veteraanien Aseveli-iltaan.

Eli Lopella Veteraanipäivää juhlistettiin eilen varsinaisena päivänä seppeleen laskulla ja tänään perjantaina oli sitten Aseveli-illan aika. Uusittu juhlasalimme oli täynnä väkeä ja Tuula Pirisen johdolla oli kasaan loihdittu mielenkiintoinen kokonaisuus lausuntoon, musiikkia ja tarinoita. Veteraaneja oli paikalla ja erityisesti Iltahuuto sai mielen vakavaksi ja ajatukset rakkaaseen jo edesmenneeseen vaariini. Myös Kanttiinin Lottien esitykset olivat koskettavia ja paikalliset osaajat Mieslaulajat ja Puhallinorkesteri hoitivat tehtävänsä takuuvarmalla tyylillään.

Asemiesillan juonsi Jaakko Salonoja, jonka mukana oli myös valtakunnallisella kiertueella mukana olleet hanuristit ja Matti Lepänhaara ja Seppo Soittila. Aivan loistavaa musisointia ja ilottelua.

Majan Herrat eli Marskin Majan isännät Teuvo ja Heikki tarjosivat iltamakahvit ja ohjelmaa riitti kahdeksi ja puoleksi tunniksi. Uudenlainen ”Veteraanijuhla” ja tämä varmasti on sitä tulevaisuutta millaisilla juhlilla veteraanien työn perintöä saadaan vietyä uusille sukupolville. Koskettava ja tunnelmallinen ilta.

Nyt jo kotona ja kello yhdeksän. Vielä ajattelin mökillä käydä. Loppijärvi tänään vapautui jääpeitteestä ja isä soitti, että eilen kaivamamme tieoja on kuivattanut tietä mukavasti. Niin ja kevään merkeistä Sauvalan Heikki soitteli ja kertoi Janakkalassa jo sinivuokkojenkin kukkivan. Ehkäpä minäkin jo pian näen. Nyt mökillä pyörähtämään ja sitten kotiin katsomaan Kympin Uutiset.

Kommentit