Torstai, 26.05.2011

Blogi, torstaina 26.05.2011

Eilen illalla olin puhemies Ben Zyskowiczin kanssa vieraana  talon avajaisissa. Senaatintorin ja Kauppatorin välisessä empirekorttelissa remontti näin valmis ja upea kauppapaikka valmis. Me vieraana Jukka Rintalan shopin avajaisissa, mutta kyllä puhemiehellä oli vientiä muihinkin design-kauppoihin. Näin siis entiset vanhat Kiseleffin käsityöläisbasaarit muuttuivat erikoiskaupoissa ja muotipuodeiksi ja myös muutama upea ravintola ja kahvila on talossa. Alueen Katariinankadusta tulee lisäksi ainakin kesäksi kävelykatu ja näin alue saa upeaa henkeä lisää. Mutta siis todellakin tutustumisen arvoinen kohde. Missä aikaa varmasti menee heittämällä tunti kaksi tai päiväkin. Suosittelen ja onnea Jukka Rintalalle ja muille Kiseleffin uusille yrittäjille.

Tänään perjantaina saan vieraita Itä-Suomesta. Isännöin eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin vieraita eduskunnassa aamupäivästä ja siitä sitten työpäivä käyntiin. Palaillaan aiheisiin.

Kello 21.40 ja kotona jälleen ja katse jo huomisessa. Huomenna vietetään kansallista puutarhapäivää ja Viherrinki- myymälät juhlivat puutarhapäivää puunlahjoituskampanjan merkeissä. Haluamme Viherringissä olla mukana tuottamassa kauneutta ja iloa ympäristöömme. Myymälämme lahjoittavat Puutarhapäivän kunniaksi omalla paikkakunnallaan valitsemalleen koululle, päiväkodille, vanhainkodille tai muulle sopivalle, valitsemalleen kohteelle kotimaisen taimiston kasvattamia hedelmäpuita uusille kasvupaikoilleen istutettuina. Huomenna aamulla Sydänmaan Laurin kanssa suuntaamme Riihimäen Lasitehtaan koululle ja sinne siis muutama uusi omenapuu. Istutus tapahtuu koululla päivänavauksen yhteydessä ja mukana siis istutushommissa myös tottakai koulun lapsia ja nuoria. Toivomme näiden puiden tuottavan iloa ja tulevina vuosina myös maukkaita hedelmiä lahjan saajien herkuteltavaksi.

Puiden lahjoittaminen liittyy myös Viherringin tämän kevään teemaan: ’Puu on lahja joka muistetaan’. Kampanjamme elvyttää kaunista perinnettä muistopuiden istuttamisesta merkkipäivien kunniaksi. Itse olen tätä Viherringissä ollut herättelemässä henkiin ja esitykseni on otettu erinomaisesti vastaan. Viherrinki tarjoaakin nyt kevään ja kesän kestävimmän muiston. Eli mietipä… josko veisitkin lahjaksi kevään ylioppilaalle oma omenapuu tai istuta tupaantuliaisten kunniaksi vuosikymmeniä kestävä tammi. Myös pienen tytön ja pojan ristiäispäivää on kaunista muistaa lapsen mukana kasvavalla puulla.
Huomenna aamulla siis tällaisissa tunnelmissa.
Mutta tänäänkin monenlaista päivään mahtunut. Säätytalolla hallitusneuvottelut jatkuneet ja hieman näyttää Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä hajoavan. Heidän kansanedustaja Markus Mustajärvi ei hallituksen rivissä enää seiso ja onkin mielenkiintoista nähdä miten mahdollisesti eduskuntaan syntyy nyt toinen vasemmiston ryhmä sillä jos ja kun vasemmistoliitto lopulta hallitukseen mukaan lähtee niin sooloilijoita ja omantiensä kulkijoita ei tälläkään kertaa sallita. Niin kuin ei ennenkään. Pelisäännöt hyvin selvät eli joko hallituksessa ollaan tai ei olla. Huomenna hallitusneuvottelutkin jatkuvat ja tänään myös taustaryhmissäkin käyty asioita läpi. Eteenpäin.
Perussuomalaisten kansanedustaja Hakkarainen on jo saanut eduskunnassa harteilleen lisänimenkin. Talolla puhutaan ”päivän hakkaraisista” ja ”hakkaroinnista”. Liittyy siis erilaiseen kohujen aiheuttamiseen. Eilen esillä kansanedustajan murtautuminen kirkkoon ja sieltä viinien ja hopeiden varastaminen ja tänään sitten miehen taksimatkat. Talossa ei vielä ole käytännössä työt edes alkaneet niin kuukaudessa perussuomalainen on jo hurvitellut veronmaksajien piikkiin tonnin laskun yksin taksilla. Sellaista ryhtiliikettä Timo Soini eduskuntaan toi. Alkaa pikkuhiljaa harmittaa jo tämä jatkuva hölmöily. Toivoisi jotain arvokkuutta ja arvostusta tätäkin työtä kohtaan ainakin nyt meiltä itseltämme kun ulkopuolisten arvostusta on jo koeteltu muutenkin riittämiin. Olisi soinilaisillakin ryhtiliikkeen paikka.
Ja pahaa pelkään, että huomenna jälleen joku uusi hakkarointi lehtien etusivuilla. Valitettavasti.

Kommentit