Torstai, 24.08.2006

Blogi, torstaina 24.08.2006

Torstaina aamulla aikaisin uudelle kodille. Tänään alkoi saunan rakennusurakka ja keittiön lattian laatoitus.

Nyt jo toimistolla ja muutakia puhelinsoittaja seutukuntamme asioista kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta. Ensin Riihimäen suuntaan ja sitten täällä Lopella. Asioita täytyy nyt viedä eteenpäin ja se vaatii selvittelyä ja laajaa keskustelua. Myös tuo eilinen esitelty asia on sellainen mikä on laaja ja monivivahteinen. Tänään vielä siitä myös kunnanjohtajan kanssa palaveria.

….

Lehdet ovat kirjoittaneet kovasti Sauli Niinistön mahdollisesta eduskuntavaalikampanjasta. Katsotaan… katsotaan… Voimme vielä olla tyytyväisiä. Näin uskoisin. Jyrki Katainen on pääministeriehdokkaamme, mutta Niinistölle olisi ehdottomasti käyttöä tulevassa hallituksessa ja eduskunnassa. Hieman sisäpiiristä olen sellaista kuullut, että ehdokkuus voisi vielä on mahdollinen. Malttia.

Hämeessäkin ehdokasasettelu käy vielä kuumana. Seuraavassa piirihallituksessa nimetään ainakin yksi ehdokas ja toinenkin toivottavasti. Mahdollisesti toisen paikan täyttäminen siirtyy vielä kuukaudella, mutta se selviää tässä lähiaikoina. Koskisen Jarin kanssa asiasta tässä keskustelin juuri eilen vai edellispäivänä ja tilanne näyttää hyvältä. Mielenkiintoisia nimiä keskusteluissa mukana.

Eilen maamme hallitus sitten pääsi sopuun ensi vuoden talousarviosta.

Käsittämättömältä tuntuu se, että ensi vuoden budjetissa opintotuen määrärahoja leikataan yli 8 miljoonalla eurolla ensi vuoden budjetissa. Samalla hallitus leikkaa opiskelijoiden terveydenhoitokustannuksia. Leikkaus aiotaan kuulemma rahoittaa opiskelijoiden maksuosuutta kasvattamalla ja käyttömaksujen korottamisella. Tätä ei meikäläinen ymmärrä millään. En usko, että kovin moni muukaan ymmärtää. Toivotaan, että asia saa ansaitsemansa huomion.

No summa summarum… budjettiesityksen menojen loppusumma on tulojen mukaiset 40,5 miljardia euroa. Esityksessä määrärahat kasvavat kuluvaan vuoteen nähden 2,3 prosenttia ja ylijäämää lopusta löytyy viivanalta 163 miljoonaa euroa. Se on hyvä ja hyvä sekin, että kokoomuslaiseen henkeen ylijäämä käytetään valtionvelan lyhentämiseen. Valtionvelkaa arvioidaan jäävän vuoden 2007 lopussa vajaat 60 miljardia euroa.

Aikapaljon tullut palautetta tänään tai oikeastaan ihmettelyä tuosta ministeri Tanja Karpelan saamattomuudesta. Opiskelijat ovat todellakin ihmetelleet miten kaikki heille lupaillut jutut vesittyivät ja tänään lehdetkin kirjoittivat, että ministeriä ei edes oikein näyttänyt kuulemma kiinnostavan asioista neuvotella.

Tänään tuo Haasteena MM-ralli -tv-dokumenttimme alkoi hahmottua. Johanna oli tehnyt hyvää työtä ja ensi maanantaina viimeistelemme sen kuntoon. Mielenkiintoinen kokonaisuus tulee, mikä varmasti kannattaa muistaa katsoa.

Ajomatkoilla sitten kävimme vielä läpi tuota Kunta- ja Palvelurakenneuudistusta. Ensin keskustelin kunnanjohtajamme kanssa ja sitten myös vielä Riihimäen valtuustonpuheenjohtajan kanssa. Asia siis etenee ja vaatii runsaasti vielä työtä tältäkin osalta.

Helsingistä sitten ajelin kotiin. Kotimatkalla vielä poikkesin Riihimäellä kahvilla ja tapasin samalla yhden tärkeän tukijani Halisen Irmelin. Irmeli on konkari näissä vaaliasioissa ja nytkin nopeasti kävimme läpi koko tilanteen ja myös tuota ehdokastilannetta. Samalla Irmeli ilmoitti tukijoukkoihin myös miehensä Kalevi Halisen. Mukava asia. Tervetuloa mukaan.

Niin ja nyt vielä illalla lupasin lähteä katsomaan hieman Taiteiden Yön tarjontaan. Ainakin nuo kirjakauppojen jutut olleet mielenkiintoisia ja varmaan nytkin. Katsotaan mitä tarjoaa. Lähden tästä pikapuolin siis ajelemaan takaisin Helsinkiin.

Kello 00.05 ja juuri palasin Helsingistä. Sade oli hieman latistanut Taiteiden yötä. Ihmisiä kyllä riitti, mutta ei aivan tungokseen asti kuitenkaan. Ehkäpä kivakin niin. Kirjakaupoissa pyörimme, muutama taidenäyttely ja sen semmoista. Sateen jälkeen kun sääkin suosi ainakin lämmöllään niin oli mukava olla vaan ja katsella.

Nyt takaisin kotona ja nukkumaan. Huomenna iltapäivällä tai oikeastaan illansuussa lentokentälle ja sitten Ouluun. Lauantaina kuvaamme seuraavan Motorforumin. Nyt nukkumaan.

Kommentit