Perjantai, 25.08.2006

Blogi, perjantaina 25.08.2006

Aurinko paistoi aamulla kauniisti, mutta siitä huolimatta ilmassa jo syksyn tuntua. Ehkäpä tämä kuivuus hieman vielä nopeuttanut tuota lehtipuiden lepoon vetäytymistä. Nyt aamun lhedet läpi ja aamupalaa ja sitten töihin. Päivällä vielä toimistolla töitä ja sitten pitäisi ottaa vastaan keittiökalusteet uudelle asunnollemme. Tämän jälkeen kolmen maissa sitten kohti Helsinki-Vantaata ja sieltä Ouluun MTV3:n Motorforumia tekemään.

Kulttuuriministei Tanja Saarela tänään vastasi syytöksiin mistä minäkin kirjoitin. Ne siis koskivat hänen väitettyä haluttomuutta neuvotella opiskelijoiden tilanteen parantamisesta. Karpela vastasi, että hän yritti useaan otteeseen asiasta neuvotella, mutta aiheelle ei löytynyt aikaa valtiovarainministeri Eero Heinäluomalta. Saarela totesi, että tässä pelättiin ennen kaikkea, sitä että kulttuuriministerin onnistuminen vaalien alla toisi liian suurta julkisuutta väärälle henkilölle.

No jokatapauksessa maamme hallitus unohti opiskelijat 100 prosenttisesti. Opiskelijajärjestöt ovatkin olleet heti tuoreeltaan tyrmistyneitä siitä, että kaikki esitykset opintotuen parantamisesta hylättiin. Lisäksi hallituksen budjettiesityksessä opintotukea on leikattu 7,8 miljoonalla eurolla eikä opiskelijoiden elinkustannusten nousua kompensoida mitenkään.

Niin kuin hyvin tiedämme opintorahaa ei ole tarkistettu 14 vuoteen ja sen ostovoima on samalla laskenut 20 prosentilla.

Nyt budjettiin esitettiin kuuden miljoonan euron tulorajojen korotusta, 0,20 euron ateriatuen korotusta sekä vuokra-avustusta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle. Esityksille ei löytynyt tukea hallituksen jäseniltä ja ne kaikki jäivät toteutumatta.

Tästä asiasta on erittäin mielenkiintoista kuulla kyllä Heinäluoman vastine. Aika kovaa kritiikkiä Saarela heitti Heinäluoman suuntaan ja jos siinä piirunkin verran perää niin… asia vaatii perinpohjaisen selvittelyn. Uskoisin, että muut puolueet asiaan vielä palaavat ja varmasti myös keskustakin. Toivotaan niin.

Tänään opiskelijat aikovatkin jo vastustaa hallituksen budjettiesitystä mielenilmauksella Helsingin Senaatintorilla aamupäivällä. Mielenosoituksella halutaan muistuttaa, että hallitus unohti opiskelijat budjettipäätöksissään. Toivotaan, että mielenilmaus menee rauhallisesti ja korrektisti.

….

Työpäivää toimistolta vietetty ja tuossa hetki sitten tapasin vanhan nuoruusaikaisen kaverini Lampon Jukan. Jukka lähti kymmenen vuotta sitten Saksaan vaihtoon ja sille tielle mies jäi. Nyt tekee tv-alalla töitä Saksassa ja pitkästä aikaa ehdimme treffata, kun Jukka Suomessa kesälomaa viettämässä.

Nyt kello 12.30 ja kohta pitäisi suunnata kohti lentokenttää ja Oulua.

Kello 20.00 ja juuri Oulussa hotellille. Lentokone oli hieman myöhässä ja itseasiassa lupauduin vielä jonoonkin varalle, kun lentokone oli yli buukattu. No lopulta minulle oli varattu koneen takaa oma paikka ja mahduin oikealle lennolle. Tunnin lento meni nopeasti ja sitten vielä kävimme katsomassa valmiiksi huomisen keikan kuvauspaikat. Aamulla aloitamme kello 10 kuvaamaan ja siitä sitten tehdäänkin taas pitkä päivä aina iltaan ja iltakoneella vielä takaisin Helsinkiin.

Automatkalla Helsinkiin kävin vielä hieman neuvotteluja ensi maanantain kunnahallituksen listasta. Ensin muutama soitto Kuntaliiton lakimiehille ja sitten kunnanjohtajalle. Tämän jälkeen sovinkin valtuustoryhmämme puheenjohtajan kanssa, että pidämmekin hallitusryhmän kokouksen jo sunnuntaina. Lista nimittäin maanantaina pitkä muutamat asiat vaativat laajemmat keskustelut. Sunnuntaina tapaamme Riitalla illalla kello 19.00. Asialista löytyy Lopen kunnan kotisivuilta. Palaan listan aiheisiin maanantaina. Nyt en halua asioita ruotia täällä, kun ryhmän keskustelut vielä kesken. Ymmärtänette. Mutta jos joku asia aiheuttaa mietteitä niin aina mielelläni niistä keskustelun ja vastailen. Yhteyttä saa siis rohkeasti ottaa niin puhelimella 041-439 1111 kuin sähköpostillakin timo.heinonen@teehoo.com.

Nyt iltapalaa ja sitten nukkumaan.

Kommentit