Keskiviikko, 23.08.2006

Blogi, keskiviikkona 23.08.2006

Keskiviikko aamu alkoi aurinkoisena. Kello nyt seitsemän ja uutta päivää aloittamaan. Tänään aamu alkaa infotilaisuudella Riihimäellä, missä esitellään talous- ja henkilöstöhallinnon yhteistyötä koskevan esiselvityksen loppuraportti. Hyvinkään – Riihimäen talousalueemme johtoryhmä nimesi viime vuoden helmikuussa talousalueyhteistyön kärkihankkeet, mitä olimme aiemmin jo suunnitelleet alueparlamentissa. Kärkihankkeita nimettiin yhteensä kymmenen, joista yksi oli juuri tämä talous- ja henkilöstöhallinnon toiminnallinen yhteistyö.

Nyt asiaa valmistellut työtyhmä on teettänytyhteistyön käynnistämiseksi talous ja henkilöstöhallinnosta selvityksen ulkopuolisella konsultilla. Selvityksessä esitetään talous- ja henkilöstöhallinnon nykytilaa, kustannusvertailuja sekä vaihtoehdot talous- ja henkilöstöhallinnon yhteistyön organisoimiseksi. Tästä asiasta talousalueemme puheenjohtajat ja alan ammattilaiset kokoontuvat tänään saamaan Riihimäelle lisätietoa. Aamusta kello 9.00 tilaisuus alkaa ja aamupäivä kuluu siellä. Katsotaan mikä on anti, sillä asia on erittäin tärkeä ja tuloksia olisi hyvä saada aikaan mahdollisimman pikaisesti.

Tämän jälkeen sitten pitäisi jatkaa töitä toimistolla ja illalla sitten Hippokisat kello 18.00 alkaen Lopen urheilukentällä. Hippokisat aina yksi mieluisa selostuskeikka ja kun se vielä aina tulee heti tuon Suomen MM-rallin perään niin siinä sellainen kiva kontrasti. Kaksi täysin erilaista, mutta kaksi erittäin mieluisaa keikkaa samaan syssyyn. Kiva on myös nähdä koululaisia jälleen tositoimissa 🙂

Talous- ja henkilöstöhallinnon yhteistyötä koskevan esiselvityksen loppuraportti on näin julkistettu ja esitelty. Mielenkiintoinen paperi mikä vielä kuntakohtaisilla luvuilla laajenee. Selvityksessä oli tutkittu talousalueemme neljän kunnan ja muutaman merkittävimmän kuntayhtymän tilannetta ja sitä mitä tuloksia saadaan aikaan, jos nykymallilla jatketaan vain yhteistyötä syventäen tai jos luodaan uusi palvelukeskus tai siirrytään isänkuntaan. Lopputulemma oli se, että kaikissa kolmessa mallissa on mahdollisuus saavuttaa muutamassa vuodessa säästöjä ja palvelunturvaamista ja kehittämistä. Lopella asiat on hoidettu tehokkaasti ja kun hieman taustatietoakin sain käyttööni (sellaista mitä ei vielä ole julkistettu) niin tilanne on se, että Lopen kunnalle aiheutuu tuosta esitetystä palvelukeskusmallista hieman lisäkustannuksia. Sitä osasin odottaakin, sillä kunnassamme tämä sektori on hoidettu tehokkaasti ja henkilökunta huippuammattilaisia osaajia. No toisena puolena täytyy aina muistaa tilanteen haavoittuvaisuus, kun työtä tehdään pienellä organisaatiolla. Tässä siis asia mitä meidän tulee erityisesti nyt miettiä ja keskustella. Ammattitaito on korkeaa ja tehokkuus, mutta haavoittuvaisuus – se siis kysymys.

Nyt toimistoon…. ja töihin…

Päivällä vielä otimme muutamia mainoskuvia ja illalla sitten Hippokisat. Pitkälti yli 300 1-10 -vuotiasta juoksijaa oli mukana ja kaikki kolme kummilastanikin. Oli kiva selostella jälleen kotiyleisölle ja tunnelma oli auringonpaisteessa tutun leppoisa ja kotoisa. Samalla julkistimme sopimuksen millä loppilainen Mikko Lahtio – 800 metrin Suomen mestari – saa paikalliselta Lopen Osuuspankilta vetoapua kolmeksi seuraavaksi vuodeksi mukavin menestysbonuksin. Neuvottelin tuon sopparin Mikolle kaverinpalveluksena – kiitoksena. Mikko oli paikalla jakamassa mitaleja ja mukana oli myös se uran ensimmäinen Hippo-kisamitalli ja tuo upea Kalevan Kisojen kultainen mitalli tältä vuodelta. Mikkoakin hieman haastallin ja nimmareitakin nuorimies sai jaella ihan kivasti. Oli kiva saada jälleen kerran auttaa oman kylän miestä eteenpäin uralla. Mikosta tulemme varmasti vielä kuulemaan.

Elisa-kummityttö juoksi hurmaavasti – Venla oli jo taitava ja Elias nopea. Ja kummisetä ylpeä.

Huomenna tv-päivä. Teemme Haasteena MM-ralli tv-ohjelmaa ja vähän muutakin – nyt toimistolta Pekkalaan ja nukkumaan.

Kommentit