Torstai, 24.02.2011

Blogi, torstaina 24.02.2011

Kello kohta jo seitsemän ja uusi päivä käyntiin. Tänään myös käyntiin MM-kilpailut Oslon Holmenkollenilla ja hieman vähemmän odottavissa suomalaistunnelmissa kuin vuosiin. Itse kuitenkin uskon, että hyvä niin. Paineet ovat nyt muilla, norjalaisilla ja hannuhanhilla ja silloin suomalaiset saavat yllättää. Itse en siis missään tapauksessa uskon siihen että jäisimme Oslosta mitalitta. En kertakaikkiaan. Aino-Kaisa Saariseen uskon tiukasti, miestenkin hiihdosta yksi, viesteistä ja mäkihypystä ja yhdistetystäkin hyvät saumat mitaliin. Tulee sieltä jotain. Olen aivan varma.

Yritetään siis sivusilmällä seurata mitä Holmenkollenilla tapahtuu, sillä töitä on tällekin päivälle yli kellonympäri mahdutettuna ja sama rumba jatkuu eduskunnasa vielä muutaman viikon ja sitten vaalikentillä. Mutta työt nyt ensin ennen kuin kampanjaa tekemään. Se minusta reilua.

Mutta nyt vielä Hämeen Sanomat ja Aamuposti kera kahvin ja sitten auton nokka jälleen kohti Helsinkiä.

Kello 22.12 ja vielä istun eduskunnan työhuoneessa. Juuri istuntosalissa saimme päätökseen keskustelun Sipoonkorven kansallispuistosta. Upea ja tärkeä hanke näin päätökseen ja perustetuksi ja sitä oli todistamassa kourallinen meitä kansanedustajia. Itse korostin alueen tärkeyttä ja sen kehitystarvetta myös yhtenäisemmäksi tulevaisuudessa. Mutta halusin myös muistuttaa siitä, että nyt kun puistoalueita tulee myös ruuhka-Suomeen ja vilkasliikenteisten teiden lähettyville niin tällaisilla alueilla pitää jatkossakin sallia mm. hirvieläinkantojen sääntely. Tällä alueella nyt 18 hirvieläinonnettomuutta vuodessa ja kansallispuiston perustamisen jälkeen ne tulevat lisääntymään jos emme hirvi ja peurakantoja ihmisten toimesta pidä kurissa. Mutta kun näin toimitaan niin olen varma, että alueesta tulee upea juttu koko metropolialueen ja suuremmankin alueen iloksi. Hieno päätös siis.

Päivään mahtui myös valiokunnat ja yksi kokous illansuussa Hämeenlinnassakin, mutta nyt siis jo takaisin eduskunnassa. Päivän hieno uutinen oli Sipoonkorven rinnalla tuoreimmat gallup-luvut. Muutama lehti jo ilakoi meidän yhden gallupin laskeneilla kannatusluvuilla, mutta tänään pilkka osui omaan nilkkaan kun Ylen tuorein tutkimus kertoi kokoomuksen kannatuksen kääntyneen jälleen kasvu-uralle ja kuukaudessa lisää kannatusta 0,5 prosenttia. Näin jatkamme tukevasti maamme suurimpana puolueena 20,9 prosentilla. Se on hyvä luku tässä tilanteessa.

Mutta samaa ei voi sanoa SDP:n jatkuvasta yhä jyrkkenevästä syöksystä. Jutta Urpilaisen ilmeet eri medioiden sivuilla oli paljon puhuvia. Kuukaudessa demarien kannatuksesta on jälleen sulanut peräti 1,4 prosenttia ja puolue on perussuomalaisten kanssa tasalukemissa kisaamassa vasta kolmanneksi suurimman puolueen paikasta. Ja itse uskon, että perussuomalaiset tulevat vielä kiilaamaan kohti kärkeäkin. Katsotaan mitä seuraavat viikot tuo. SDP:n kannatus siis helmikuun kyselyssä on 17,5 prosenttia ja samaan aikaan Keskustan kannatus nousi tammikuusta 0,4 prosenttiyksikköä 18,9:ään.

Mielenkiintoinen tilanne, joka voi vielä tuoda mielenkiintoisia muutoksiakin isoihin vaalitentteihin. Ketä tuoleilla istuu? Ainakin tänään Eero Heinäluoma yritti kyselytunnilla johtaa demariorkesteria eikä Urpilaista näkynyt missään. Mitähän tuleman pitää. Eduskunnan kuppilassa jo jos jonkilaisia huhuja asiasta.

Nyt kuitenkin vielä opetusministeri Henna Virkkusen kanssa hetki ja sitten kotia kohden.

Kommentit