Torstai, 23.08.2012

Blogi, torstaina 23.08.2012

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous jatkuu. Ylös Kouvolassa ja matka Lahteen. Lahdessa tänään linjataan maamme tulevaisuutta ja tavataan väkeä torilla niin Lahden kuin Hollolankin. Nähdään!

Mutta nyt aamupalalle Kouvolassa ja tästä se kokouspäivä sitten alkaa.

Kello 20.40 ja hevostallilta kotiin. Tänään en tosin hepan selkään päässyt, mutta kuitenkin. Ja itseasiassa parillekin tallille kun kävimme katsomassa myös entisen poliittisen avustajani Tiina Seppälän uuden kauniin Suomenhevostamman. Upea nuori neiti.

Päivä kuitenkin alkoi siis Kouvolassa ja sieltä aamupalan jälkeen junalla Päijät-Hämeeseen jatkamaan kesäkokoustamme. Kaupungintalolla tänään keskityimme Eurooppa-kysymyksiin ja ulkopolitiikkaan. On hyvä, että näistä asioista käydää keskustelua vaikka tosin aika kokeneelta ulkoministeriltä kuitenkin odottaisi hieman järkeä ja malttia puheissa. Kun kuitenkin tiedämme miten sellaisessa asemassa olevan henkilön puheen aina tulkitaan ja miten ne aiheuttavat henkilöstö riippumatta pieniä myrskyjä vesilasissa. Ja joskus sellaisiakin liikkeitä, että talous ottaa askelia takapakkiakin niiden hermosteluista.

Päivän lounaan jälkeen jatkoimme sitten Kokoomus Kuuntelee -kiertuetta. Osa ministereistä suuntasi Nastolaan ja minä ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen kanssa Hollolaan. Hollolan torilla oli kaikki Salmisen Jannen ja Kristiina Hämäläisen johdolla kunnossa ja riistakeiton kanssa juttu luisti. Paikallisena suurena asiana ehkä eniten keskustelussa kaupungin halkovan valtatien korvaaminen uudella Eteläisellä kehätiellä. Toivottavasti saamme tuon tiehankkeen seuraavaan urakkakoriin. Tarve sille on kiistaton ja olen varma, että monissa paikoissa rahaa laitetaan paljon turhempaankin. Tällä tiellä merkitystä maamme kilpailukykyyn merkittävänä itä-länsi-suuntaisena päätienä, mutta myös paljon merkitystä alueen paikalliselle kasvulle, liikenneturvallisuudelle ja myös pohjavesien suojaamiselle. Tätä on väännetty nyt jo riittämiin ja toivon, että seuraavalla kerralla jo onnistuisimme.

Hollolasta sitten suuntamisen Lahden torille ja siellä vastassa vielä enemmän väkeä. Lahden Kokoomuksen tilaisuudessa olimmekin sitten mukana koko eduskuntaryhmän voimin ja kaikki ministerimmekin. Siinä siis todellakin löytyi vastauksia kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ja kuuntelevia korvia kaikille halukkaille. Tottakai tunteita kuumensi demarien vanhuspalvelulaki sekoilu ja näytti aika monia ärsyttävän se, että suunnaksi otettaisiinkin maamme vanhustenhoidon laitostaminen. Totesinkin, että näyttää siltä, että SDP kääntää vanhuspalvelulain nyt vain laitospalvelulaiksi. Yritetään vielä saada tähän järkeä ja ennen muuta lakiin vahva kirjaus ikäihmisten oikeudesta tarvitsemaansa hoitoon ja tukeen. Palaan tähän aiheeseen tässä vielä joku päivä laajemminkin.

Torilla myös puhutti Poliisin hallinnon uudistaminen. Siitä jo aiemmin täällä blogissani oman mielipiteeni kerroinkin. Sen siis löydätte tuolta parin päivän takaa. Ja tottakai keskustelua aiheutti myös alkanut kouluvuosi ja kuntavaalitkin. Laidasta laitaan siis.

Mutta nyt kotona. Huomenna sitten jatkamme ja eduskuntaan töiden pariin.

Kommentit