Keskiviikko, 22.08.2012

Blogi, keskiviikkona 22.08.2012

Tehtävä mahdollinen:

Uudistakaa Suomen lukiot. Suomessa on aina ollut yksi puolue jolle myös lukio on ollut sydämen asia. Siksi kokoomuksella on tärkeä tehtävä kantaa huolta myös lukiosta tänään ja huomenna. Lukioon ei nykyinen opetusministeri oli suurta huomiota laittanut vaikka lukion uudistamisen aika olisi nyt. Olemme nimittäin panostaneet merkittävästi peruskouluun, ammatilliseen koulutukseen, uudistaneet yliopistoja jne. Mutta lukio on joutunut odottamaan. Siksi lukion puolustajien on nyt ryhdyttävä toimeen.

Tänään eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori ja puolueemme puheenjohtaka Jyrki Katainen antoivat minulle ja Raija Vahasalolle tehtävän. Meidän tehtävä on nyt hahmotella millainen on suomalainen lukio 2020. Miten lukiota tullee uudistaa? Mihin lukion tulee vastata? Mitä lukion tulee nuorillemme antaa? Jne.

Tämän suuren haasteen ja tehtävän otan mielelläni vastaan. Tartumme Raijan kanssa työhön heti ja tulemme kutsumaan mukaan lukion arjen ammattilaisia. Niin lukiolaisia kuin opettajia, lukiolaisten vanhempia ja lukion jo päättäneitäkin. Kaikkia heitä joilla on ideoita siitä millainen on parempi suomalainen lukio. Millainen on lukiomme 2020-luvulla. Tätä työtä ei muut puolueet tee ja siksi meidän on se tehtävä. Ja me sen teemme mielellämme. Tämä työ alkaa nyt. Ja otan mielelläni vastaan ideoita ja kommentteja.

….

Mutta nyt eduskuntaryhmän kanssa jo Kouvolassa. Aamujuna toi meidät tänne ja nyt ryhmän puheenjohtajan puheenvuoro ja sitten ajankohtaiskeskusteluun pääministerin johdolla.

Kello 18.43 ja juuri hotellille. Ensimmäine kesäkokouspäivä näin paketissa. Aamulla siis aikaisella junalla tänne Riihimäen ja Lahden kautta ja nyt läpi ensi vuoden budjettia ja sen kokoomuslaisia painotuksia. Esillä siis tottakai vanhuspalvelulaki, jossa me tiukasti vastustamme sen muuttamista demarien ajamaksi laitospalvelulaiksi ja myös poliisiuudistus ja muutama muukin asia puhutti. Ja toivottavasti saamme nyt myös muut puolueet mukaan kantamaan huolta kasvusta ja työllisyydestä. Tänne pitää saada lisää potkua, kuten myös nuorten tilanteeseen. Iso juttu onkin nyt täydella teholla liikkeelle saatava nuorten yhteiskuntatakuu. Arvokas juttu jota jo väänsimme viime kaudellakin ja nyt sitten saamme sen maaliin.

Tärkeää olisi myös saada demarit ja vasemmistoliitto ymmärtämään kotitalousvähennyksen korottamisen ja palauttamisen järkevyys. Se loisi maahamme lisää työpaikkoja ja antaisi hyvän piristysruiskeen muutenkin koti-Suomeen.

Niin ja tottakai tänään pitkä keskustelu myös Poliisin Pora-uudistuksesta. Niissäkin näyttää vielä olevan viilaamisen tarvetta. Hallintoa voidaan purkaa, mutta Liikkuvan Poliisin alasajo kyllä näytti huolestuttavan aika montaa ja myös KRP:nkin supistukset. Palataan niihin myöhemmin laajemmin.

Mutta näiden parissa jatkamme huomenna työtä ja kesäkokouksemme suuntaa silloin Lahteen.

Hetki sitten kuntakierrokselta sitten tänne hotellille. Anjalakosken Inkeroisten torilla olimme ensin ja sitten Elimäellä Alppiruusussa. Tutut aiheet esillä kummassakin. Laitan muutaman kuvan kierrokselta vielä illalla tänne.

 

 

Kommentit