Torstai, 23.08.2007

Blogi, torstaina 23.08.2007

Hieno herätys aamulla. Kurjet huusivat usvaiselta järveltä. En tiedä voisiko olla upeampaa herätys viikon ainoaan vapaapäivään. Ulos kun pääsin niin kurjet kaartoivat aivan lähelle ja laskeutuivat varmaankin läheiselle viljapellolle.

Tänään siis saan hetken hengähtää. Eilen illalla ministerikokousten ja vierailun pölyt saunassa tuli vielä pestyä pois. Media huomioi Hämeen tapahtumat hyvin ja myös meidän Riihimäen seudun oma Kokoomus Kuuntelee -tapahtuma Graniitilla sai palstatilaa hyvin. Aamupostissa hieno ja laaja uutinen otsikolla: ”Kokoomus kuunteli Riihimäellä”. Myös Hämeen Sanomissa hienot maakunnalliset jutut. Palautetta on tullut edelleen tuosta energiaverojen ja polttoaineiden kiristyksestä. Samalla linjalla kanssani eli huolissaan mm. siitä miten mahdolliset diesel- ja bensanhinnan korotukset vaikuttavat työssäkäyntiin Riihimäen seudulta mm. Helsinkiin. Kustannuksia ei saisi korottaa yhtään tai muuttoliike siirtyy takaisin kohti lyhyempiä työmatkoja ja pääkaupunkiseudun tilanahtaus vaan pahenee. Tai sitten työmatkakorvaus vaatii merkittävää kehittämistä. Ehkä jopa muutenkin.

Myös liikenneasioista on tullut jälleen palautetta ja kysymyksiä. Siis muustakin kuin polttoaineista. Mm. tuontiautojen rekisteröintiongelmat jatkuvia. Nytkin työpöydällä yksi mielenkiintoinen tapaus missä kilpiä haetaan jo aikoja sitten Suomeen tuotuun autoon. Tuonnin ja tämän päivän aikana käytänteet ovat muuttuneet ja tästä johtuen osa papereista puuttuu. Mielenkiintoinen tapaus mitä selvitellään. Nämä toinen toistaan ihmeellisemmät tapaukset ovat mielenkiintoisia myös minun työni kannalta. On hyvä tietää minkälaisia ongelmia ja kohtuuttomuuksia joskus lainsäädäntö voi aiheuttaa. Niiden kitkeminen ja oikeastaan huomaaminen säädäntövaiheessa voi olla vain usein kovin vaikeaa. Vasta käytäntö osoittaa ongelmat. Mutta ehkä osa saadaan jatkossa jo pois tekovaiheessakin.

Tänään kuitenkin hengähdän hetken. Nyt hieman lukemista ja sitten vaikkapa vain kahvihetki 🙂

Kello 19.51 ja juuri näin toiminkin. Lukemista, lehtiä, kahvia ja myös päivällä koulullamme käynti. Suklaata ja lakritsaa – muistin – ei voi unohtaa. Niitä sekaisin ja niin kelpaa koulumme väelle. Hieman ahdasta Kirkonkylän koululla nyt, mutta koko ajan pihapiirissä täysi hälinä, kun uusi neljän luokan upea laajennus etenee. Sen pitäisi valmistua syysloman aikaan ja näyttää siltä että aikataulu kutakuinkin pitää. Oli mukava jälleen nähdä Erikaa, Niiniä, Sallaa, Eiraa, Rityä, Elinaa, Annakaisaa, Annea ja koulumme uudempaakin kalustoa 🙂 Kaisamaria en nyt nähnyt, mutta toivottavasti ensi kerralla. Aina yhtä lämmin vastaanotto ja tunnelma. Edelleen ikävä. No mukava oli myös nähdä ihastuttavat uudet ekaluokkalaiset työntouhussa. Oma pieni kummityttönikin Venla ahkeroi ja luki hienosti ja kummisetä sai myös hieman a-kirjaimen tekemistä opettaakin. Se on osa minua. Ihania pieniä eppuja ja aika moni jo kodeissa ja eskarissa niin hienoiksi opetettuja, että lukeminen ja laskeminenkin sujui jo parin viikon jälkeen mallikkaasti.

Sitten päivällä kahville ja lehtien pariin Riihimäen Kulmakonditorian kantapaikkaan ja hieman puhelimessakin on tullut oltua, mutta vain hieman työasioita. Nyt Pekkalan mökillä jälleen. Tänään sauna iltakin – kesän tapaan aina saunailta kun vain mahdollista. Eli nytkin. Huomenna jälleen töitä, mutta nyt lupaan nauttia tästä illasta.

Kommentit