Torstai, 23.07.2009

Blogi, torstaina 23.07.2009

Tammelan kantaverkkopylvään sortuma aiheutti aikamoisen sähkökatkon Riihimäen seudulle. Itseasiassa ongelmat ulottuivat aina Hämeenlinnan Renkoon asti ja sieltä Lopelle ja Riihimäelle. Sähkökatko alkoi jo yöllä kolmen aikaan ja jatkui aamuun. Kuulemma seitsemän aikaan valtaosa oli jo saanut sähköt takaisin, mutta meitä sähköttä olevia on vielä noin 1 500 ja vikaa korjataan Fortumin mukaan edelleen. Pahimmillaan noin 25 000 alueemme ihmistä oli ilman sähköä. Fingridin mukaan kaikkien pitäisi jälleen olla sähkönjakelunpiirissä aamupäivän aikaan. Eli yhdeksisen tuntia pisimmillään.

….

Aivan yhdenksään tuntiin ei Järventaustan sähkökatko kuitenkaan venynnyt. Kello ny 9.48 ja hetki sitten sähköt takaisin ja jääkaappi ja pakkanen huutavat kilvan leipää. Annetaan nyt niiden rauhassa jäähtyä. Onneksi tällainen katko kesällä ja näillä säillä. Talvella olisi jo monessa kodissa tullut kylmä.

….

Päivä siis alkoi tänän tuollaisissa tunnelmissa. Sähköä ei nyt sisänsä mökillä paljon kaipaa ja tarvitsekaan, mutta varmasti monella marjojen ja pakastimien kanssa hätä tänään aamulla. Mutta nyt onneksi jälleen kaikki kunnossa ja sähkönkulutus varmaan lämmenneiden pakastien jäähdyttämisen myötä huipussaan.

Tänään tarkoitus lähteä junalla kohti Pohjanmaata. Olen lupautunut mukaan Pohjanmaan Kokoomusnuorten kesäpäivään ja samalla pysähdyn ystäviä moikkaamaan Seinäjoelle ja Vauhtiajoihin. Viikonloppuuni mahtuu vielä sitten sunnuntaina Lopen kesän suurmarkkinat, kun Lopen Yrittäjät järjestävät perinteisen Rompe- ja Markkinatorinsa. Olemme mukana markkinoilla Lopen Kokoomuksen kanssa ja samalla jatkamme 90. juhlavuotemme tapahtumia tarjoamalla nyt toriväelle pullakahvit ja myös mahdollisuudet hieman antaa palautetta ja kertoa ideoita kotikunnan ja/tai vapaa-ajankunnan kehittämiseksi. Tapahtuma alkaa Lopen torilla jo 11.00 ja itse ehdin paikalle Pohjanmaalta puoliksipäiviksi.

Kello 21.28 ja juuri Pekkalan mökille. Kun Seinäjoen matkasuunnitelmat menivät uusiksi niin tänään ehdin ennakkosuunnitelmista poiketen myös mukaan Veteraanimatrikkelimme tekopalaveriin. Suojeluskunta- ja Lottakirjan jälkeen otimme urakaksi hieman erilaisen, mutta vähintäänkin yhtä suuren työn kun lähdimme joukolla kokoamaan veteraaneistamme ja Sankarivainajistamme omaa kirjaa. Työtä on nyt tekemässä isompi porukka ja on syytäkin sillä tämä hanke pitää sisällään reilusti yli 900 talkootuntia ja vielä aikamoiset isot työt palkollistenkin kautta. Tänään aloitimme Access-tietokantaan lyömään 4000 loppilaista nuortamiestä kutsuntaluetteloista. Kutsuntaluettelot jo on kahden miehen voimin kuvattu digikuviksi ja niistä nyt tihrustetaan tiedot sitten tietokantaan ja sitä kautta saamme ammattilaisen käsiin kantakortit ja työ pääsee etenemään. Valtava urakka edessä, mutta mahtavat kahdeksan paria koneiden kimppuun lähdössäkin. Itse tänään tutustuin pohjaan ensimmäistä kertaa ja hieman opetin sitten myös ohjelmien käyttöä ja tänään ilmenneiden pikkujuttujen korjaamisen jälkeen työ pääsee käyntiin. Jokaisella talkooparilla 400 nuorta miestä läpikäytävänä. Kiitokset heille talkoolaisille. Talkootyötä tässä riittää ja apuakin tarvitaan varmasti vielä monessa paikassa.

Tänään kävin myös ensimmäistä kertaa Riihimäen Graniitin torstain iltatorilla. Myyjiä oli hyvin liikkeellä ja todella paljon tuttujakin ja useampi tunti siinä kuluikin myyntipöytien ympärillä ja tuttujen kanssa rupatellessa. Hieman työasioitakin siinä sivuttiin, mutta palataan niihin elokuussa kun saamme jälleen työt kunnolla silläkin rintamalla käyntiin.

Nyt siis jo Pekkalan mökillä jälleen. Serkun poika ja tyttären mies lähtivät juuri merroille ja ainakin ensimmäiset saaliit lupailevat viimevuotista parempaa tulosta. Toivotaan niin. Aikamoisia saksiniekkoja jo nyt sumpussa. Juuri sain puhelimeen viestin tuoreimmista Nova-uutisista. Nyt uutiset kertovat Nova-Groupin erikoisesta lahjoituksesta Anna Tapion koululle. Asia näyttää huolestuttavalta ja erikoiselta. Mielenkiintoista kuulla lisää.

Kommentit