Keskiviikko, 22.07.2009

Blogi, keskiviikkona 22.07.2009

Lopen Yrittäjien kesämatka Päijät-Hämeessä jatkuu tänään. Nyt aamiainen ja sitten lähdemme eteenpäin. Tänään ohjelmassa mm. tilatuotteita myyvä kauppa aivan Heinolan kupeessa. Katsotaan miten sään kanssa käy.

….

Sää sellaista perinteistä kesäsäätä. Ihan mukavan lämpöistä, mutta pilviä ja pieniä saderipauksia aina silloin tällöin. Päivä meni todella vauhdikkaasti hyvässä seurassa ja täytyy todella kiittää sellaisia puuhamiehiä mitä Yrittäjiemme Zettermanin Teuvo ja Laukkasen Jarmo ovat. Kaikki oli viimeisen päälle ja paljon ehdimme kahden päivän aikana nähdä.

Yrityspuolella tapahtuu pientä liikehdintää myös kesäaikaan. Meillä Lopella yritystonttien myynti on ollut tasaista, mutta nyt tosin näkyy, että muutamat hankkeet eivät ole edenneet ehkä aiempien aikataulujen mukaisesti ja osaa uusista hankkeista ei ole myöskään aloitettu. Tänäänkin muutamankin yritykset asiat esillä Lopen Yrittäjien matkassa ja toivotaan, että niistä yhteyksistä olisi myös hyötyä lopullisessa ratkaisussa. On nimittäin äärimmäisen tärkeää, että tässä tilanteessa pystyisimme turvaamaan mahdollisimman monen hämäläisen työpaikan ja löytämään myös uusia toimijoita alueellemme. Työttömyys on edelleen kasvanut maanlaajuisesti kuten myös Hämeessäkin vaikka myös alueellisesti ja jopa kuntakohtaisestikin on isojakin eroja. Tässä tilanteessa näkyy nyt mm. se millainen elinkeino- ja yrityspolitiikka kunnassa on ollut ja miten esimerkiksi yhden tai kahden kortin varaan aluetta on rakennettu. Esimerkiksi omalta seutukunnaltamme niin Hausjärvi kuin oma kotikuntani Loppikin on onnistunut tässä hyvin ja nyt tilanteemme onkin ainakin jonkin verran muita kuntia parempi. Hausjärven työttömyysaste on nyt koko Hämeen alhaisin 7,3%, mutta siinäkin nousua vuoden takaiseen 2,3 prosenttia. Meillä Lopella vastaavat luvut 7,6%, jossa kasvua 1,9 prosenttia. Riihimäellä työttömyysaste nyt 10,0 prosenttia kun vuotta aiemmin luku oli 8,1 ja Janakkalassa 8,4% (5,6) ja esimerkiksi Hyvinkäällä 8,8%. Hyvinkäällä kasvua vuodessa peräti 2,6 prosenttia. Toivotaan, että tilanne saadaan pysymään kurissa ja erityisesti nyt täytyy olla huolissaan nuorista ja myös miehistä joita tämä taantuma on kohdellut työnsuhteen kaikki kovimmin. Työtä Vihreiden työministerillä Anni Sinnemäellä tullee riittämään. Maailmanlaajuinen talouskriisi on ajanut meillä työttömiksi vuodessa noin 61 000 ihmistä, kun verrataan kesäkuun työttömienmäärää 255 000 vuoden takaisin lukuihin. Työttömyysaste on nyt maanlaajuisesti jo 9,1 prosenttia eli lähes joka kymmenes työikäinen on vailla työtä. Lisätalousarviossa elokuussa meidän on pakko tarttua tähän haasteeseen erittäin vakavalla otteella. Toimia on tehostettava ja lisättävä ennen muuta niin, että enää uusia työttömiä ei tulisi ja nyt työttömäksi joutuneet saataisiin mahdollisimman nopeasti takaisin työelämään. Työelämästä kokonaan syrjäytyneisiin meillä ei ole varaa – ei inhimillisesti eikä yhteiskunnallisestikaan ajateltuna.

Eilen sain tietoa netissä olevasta uhkauksesta, jossa tappouhkaus suunnattiin nimeämätöntä ministeriämme kohtaan. Uhkauksen takana oli SVA-lyhennettä käyttävä Suomen vallankumousarmeija, joka löytyy myös muualta netistä. Tänään sama aihe esillä myös Iltalehdessä ja luonnollisesti aiheeseen on puuttunut myös Suojelupoliisi. Suomi24 -keskustelusivusto poisti uhkauksen heti ja asiaa selvitetään. Tällaiset uhkaukset ovat yleistyneet sähköisenviestinnän kehittyessä, mutta täytyy olla tyytyväinen, että nettimme valvonta tällä hetkellä nyt toimii aiempaa paremmin ja näiden uhkausten jäljille päästään nopeasti. Kiitos kaikille vastuullisille netinkäyttäjille ja -seuraajille. Nämä tapaukset eivät ole vieraita.

Kommentit