Torstai, 22.07.2010

Blogi, torstaina 22.07.2010

Uusi aamu. Aamupalalle kohta täällä Tampereella ja sitten Tammerkoskella kohti Viikinsaarta. Siellä tämä mukava kesäpäivä…

….

Juuri hetki sitten Hämeenlinnan Iittalan Lasimaailman kautta takaisin Lopelle. Päivä siis tänään ensin tuolla kauniilla Viikinsaarella ja sitten kaupungilla ja nyt jo kotona. Muutama kuva päivästä, mutta tämä päivä siis pääasiassa vain nautiskellen hyvässä seurassa yrittäjäystävien kanssa Suomen suvesta.

….

Tänään vielä illalla piipahdimme Riihimäellä Katajilla kylässä. Päivälleen samanikäiset lapset näkivät jälleen toisensa ja mukavaa oli meillä vanhemmillakin. Näin siis lomapäivä päätökseen ja huomenna sitten paluu arkeen ja töiden pariin.

Tyytyväinen täytyy olla siihen, että odotettu YK-tuomioistuinen Kosovo-ratkaisu on nyt saatu. Toivotaan, että uhittelusta huolimatta myös Serbia hyväksyisi nyt tilanteen ja tunnustaisi Kosovon itsenäisyysjulistuksen, joka ei siis nyt YK:n kansainvälisen tuomioistuimenkaan ratkaisun mukaan ole vastoin kansainvälistä oikeutta. Ratkaisua on tänään kiitelleet niin Suomen ulkoministeri Alexander Stubb kuin myös mm. USA:nkin ulkoministeri Hillary Clinton, joka myös toivoi, että kaikki kansakunnat voisivat nyt tunnustaa Kosovon itsenäisyyden. Tällä hetkellähän edes kaikki EU-maatkaan eivät ole Kosovoa tunnustaneet. Toivotaan, että vakaus ja sitä kautta vahva tulevaisuus voisi tälläkin alueella entisestään vahvistua.

Huomenna on mielenkiintoinen ja hieman pelottavakin päivä. Euroopan pankkien ns. stressitestit julkistetaan ja saamme tietoa 91 liikepankin – eli noin 65 prosentin EU:n koko pankkisektorin – nykytilasta. Mukana myös OP-Pohjola. Mm. maamme vahvasta vaatimuksesta nyt julkistettavat stressitestit siis käyvät läpi pankkien taseet ja tämän hetkisen todellisen tilan. Samalla ne arvioivat myös sitä miten pankit pärjäävät nyt, tulevaisuudessa ja myös jopa tulevaisuuden talouskriisien aikaan.

Pahimpien ennakkoarvioiden mukaan kaikki pankit eivät ole selvittäneet Euroopan unionin stressitestausta ja ennakkoarvioiden mukaan pahimmat ongelmat ovat kreikkalaisilla pankeilla. On jopa arvioitu, että kymmenkuntakin pankkia reputtaisi testit ja niiden joukossa jopa Saksan Postbank. Huomenillalla olemme viisaampia ja odotetaan sitä luottavaisesti, mutta varautuen. Pahimmillaan huominen voi laukausta tilanteen täällä Suomessakin sellaiseksi, että me palaamme eduskuntaankin täysistuntoon pikahälytyksellä ensi tai seuraavalla viikolla. Toivotaan, että niin ei käy.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit