Keskiviikko, 21.07.2010

Blogi, keskiviikkona 21.07.2010

Tänään se taas alkaa. Ravustuskausi.  Puoliltapäivin saa merrat vesiin heittää ja kausi kestää aina ensi lokakuun loppuun saakka. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvioiden mukaan saaliista pitäisi tulla hyvä niin täplien kuin jokirapujenkin osalta ja helteiset säät ovat suosineet rapuja entisestään. Kuorenvaihdot ovat sujuneet hyvin. Arvioiden mukaan mertoihin jää noin 8 miljoonaa rapua joista täplärapuja on reilu puolet 4-6 miljoonaa. Loput sitten herkullisempia jokirapuja, jotka valitettavasti rapurutto monesta vesistöstä on lähes kokonaan tuhonnut. Katsotaan mitä kesä ja syksy tuo.

Tänään suuntaan itse yrittäjien kanssa matkaan Tampereelle. Ohjelmassa paljon kaikenlaista jo matkallakin. Käymme mm. Emil Wikströmin ateljeessa ja Kari Suomalaisen -paviljongissa ja illalla sitten tuo Komediateatterin Diivat kesän seuraavana teatterinumerona. Viikinravintolaan illalla ja sen semmoista. Nautitaan kesäpäivästä ja huomenna sitten M/S Tammerkoskenkin kyydistä. Katsotaan miten nettiyhteydet toimivat, mutta palaillaan….

Niin ja hei kiitos muutamista erinomaisista viesteistä liittyen tieasioihin. Tulen mielelläni käymään myös Hämeenlinnan seudulla tiekatselmuksella. Vastailen teille vielä tämän päivän aikana.

….

Kello jo yli puolenyön ja nyt vain hitaan nettiyhteyden varassa. Mutta takana hieno päivä yrittäjien kanssa Tampereella. Itseasiassa ensin päivällä pysähdyimme kuvanveistäjä Emil Wickströmin ateljee kotiin ja samalla myös Kari Suomalaisen Karipaviljonkiin Visavuoreen. Edellisestä visiitistä olikin jo aikaa. Se tapahtui joskus 90-luvun puolenvälin jälkeen kun opiskelin opettajaksi Hämeenlinnan OKL:ssä. Silloin teimme harjoittelun yhteydessä Normaalikoulun 2. luokan kanssa luokkaretken sinne. Mukavia muistoja siltäkin reissulta ja oppejakin. Mutta tänään siis loppilaisten yrittäjien ja muutamien seutukuntamme muidenkin kuntien yrittäjien kanssa matkassa ja Valkeakoskelta sitten Komediateatteriin katsomaan Diivoja. Kesäteattereita tänäkin kesänä kierretty aika tukku ja täytyy sanoa, että nyt Komediateatteri ei aivan kärkikolmikkoonkaan mahtunut. Hieman oli väkinäinen ja tekemälle tehty juttu, mutta menihän se siinä. Miinuksena myös paikan huono kuuluvuus tai äänentoiston puuttuminen. Ainostaan vahvistettu Satu Silvon ääni kuului hyvin ja helposti. Muuten osa keskittymisestä meni kuuleemiseen. Ei mikään kiva fiilis kesäteatterissa. Silvon rinnalla Jukka Leisti kannatteli komediaa ja irrotti ne muutamat naurahduksetkin. Muuten jäätiin usein arvatun ja odotetun hymyn varaan. Mutta tulipahan tuokin koettua. Ilta sitten hienossa ja tunnelmallisessa viikinkiravintola Haraldissa. Se taasen hieno kokemus ja suosittelen. Erittäin ammattitaitoinen ja hyvä henkilökunta ja hieno tarinan ympärille kiedottu herkutteluhetki. Kannattaa ottaa mukaan omiinkin kokemuksiin. Mutta huomenna jatkamme.

 

 

 

Kommentit