Torstai, 21.06.2007

Blogi, torstaina 21.06.2007

Kesä on alkanut, mutta kiirettä vielä pitää. Päätin kuitenkin muuttaa nyt ainakin pääasiassa kesämökille asumaan. Järvi rauhoittaa minua ja rakas paikka. Ei ole parempaa herätystä kuin linnunlaulu – tänään rantasipin sirkutus.

Eilen uutiset kertoivat meidän muistiosta mihin on koottu demarikansanedustajien antamia vaalilupauksia mm. päivähoitomaksuihin liittyen. Tällaisiin tietoihin ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen salapoliisi. Nämä lupaukset löytyvät netissä olevista vaalikoneista ja nämä lupaukset ovat pahan kerran ristiriidassa hallituksen päivähoitolinjauksia kohtaan esitetyn arvostelun kanssa.

Esimerkiksi itse demarien johtaja Eero Heinäluoma totesi ennen vaaleja YLEn vaalikoneessa olevansa ”jokseenkin samaa mieltä” väittämästä, jonka mukaan ”perheissä, joissa toinen vanhemmista on kotona, lapsilla ei pidä olla oikeutta kokopäivähoitoon päiväkodissa”. Nyt vaalien jälkeen Heinäluoma on ollut suuna ja päänä isossa salissa juuri tämän päätöksen edessä.

Itse vastasin kysymykseen täysin samalla tavalla kuin Heinäluoma. Täydensin vastaustani Ylen vaalikoneessa vielä sanallisesti näin: ”Joissain tapauksissa lapsille on hyväksi kuitenkin päästä päivisin muidenkin lasten ja ryhmän pariin. Perheelle joka haluaa ja heillä on siihen mahdollisuus itse hoitaa lapsensa kotona tulisi taata tämän mahdollistava kunnallinen yksityinen kodinhoidontuki valtakunnallisesti.”

Meidän vaalipiiristä keskustan Sirkka-Liisa Anttila vastasi myös samalla tavalla ja perusteli sanallisesti näin: ””Lapselle pysyvä suhde aikuiseen siis vanhempiin on elintärkeä turvallisuustekijä. Tarvittaisiin kuitenkin osapäiväoikeus päiväkotiin.”

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja riihimäkeläinen Päivi Räsänen vastasi väittämään perheissä, joissa toinen vanhemmista on kotona, lapsilla ei pidä olla oikeutta kokopäivähoitoon päiväkodissa – olevansa väittämän kanssa meidän muiden tapaan jokseenkin samaa mieltä.

Tässä Hämeen demarikansanedustajien vastaukset:

Perheissä, joissa toinen vanhemmista on kotona, lapsilla ei pidä olla oikeutta kokopäivähoitoon päiväkodissa:

TARJA FILATOV: Täysin eri mieltä
JOHANNES KOSKINEN: Jokseenkin eri mieltä , mutta sanallinen lisäys Koskiselta: ”Jos pysyvä tilanne, osa-aikainen päivähoito tai kotihoito perustellumpaa.”
JOUKO SKINNARI: Jokseenkin eri mieltä.
SATU KIRSIKKA TAIVEAHO: Täysin eri mieltä.

Tässä siis joitain poimintoja. Nyt on kuitenkin syytä huomata, että väittämän mukaisiin toimiin ei uusi hallituksemme ole ryhtymässä. Kaikille lapsille tullaan antamaan mahdollisuus myös tulevaisuudessa päivähoitoon myös kokopäiväiseen päivähoitoon. Subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen ei siis olla kajoamassa millään tavalla vaikka näin vasemmisto-oppositio luonnollisesti väittääkin.

….

Keäsnjuhla lähestyy. Oikein aurinkoista ja kesänmakuista juhannusta kaikille blogini lukijoille seuraajille ja satunnaisille surffaajille. Kesä aikaan en välttämättä aivan joka päivä täällä kirjoittele. Viikoittain joka tapauksessa ja vaikka joka päivä jo meno sitä vaatii. Seurataan ja ollaan silmät ja korvat avoinna.

Kommentit