Perjantai, 22.06.2007

Blogi, perjantaina 22.06.2007

Suomessa keski kesän juhlaa. Järven rannassa kaikki hyvin. Sää yllätti tiedotusten valossa positiivisesti ja aurinko ja lämpö hellii. Hyvä aloitus kesälle tiukan kevään istuntokauden viimeisen viikon jälkeen. Kummilapset ja sukulaisten lapset nauttivat järvessä pulaamisesta ja saunan tuoksu ja käen kukunta tuo kesän.

Samaan aikaan saamme seurata kuitenkin mielenkiinnolla miten Eu-kokous etenee. Tänään tulleen tiedon mukaan Saksan liittokansleri kertoi, että kaikki kaikki jäsenmaat pyrkivät nyt todenteolla ratkaisuun. Tänään Saksan johdolla käydään kahdenkeskisiä neuvotteluja vaikeimmista kysymyksistä vaikeimpien maiden kanssa. Ongelmamaiden joukossa ovat ainakin Britannia, Puola ja Hollanti. Sovun etsintä uudesta perussopimuksesta jatkuu siis tiukasti tänään. Huippukokouksen eilen eilen illalla päättyneen ensimmäisen neuvottelukierroksen jälkeen ongelmia oli vielä kuuleman mukaan runsaasti ja neuvotteluasetelmia on haettu. Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi, että osa ongelmista on teknisiä ja osa taas hyvin poliittisia.

Katsotaan miten asia etenee. Minusta olisi nyt ensi arvoisen tärkeää päästä asiassa eteenpäin. Moni maa on yhteisen linja hyväksynyt ja loputtomiin ei ole mahdollista joustaa ja myötää ongelmamaiden kanssa. On varmasti olemassa toinenkin tie. Tie missä yhteistyötä ja syvempää tekemistä tahtovat maat ryhtyvät toimimaan keskenään. Se voisi kuitenkin olla uhka EU:n voimalle. Toivotaan, että yhteinen tahto ja tie vielä aukeaa ja löytyy. Seurataan siis tilannetta.

Nyt oikein hyvää juhannusta. Omaa kokkoa emme saa metsäpalovaroituksen takia polttaa, mutta Sajaniemen rannan Loppijärven perinteinen kokko palaa. Yhdeltätoista siis nautimme kesäyön kauneimmista hetkistä siellä.

Kommentit