Torstai, 21.04.2011

Blogi, torstaina 21.04.2011

Tänään eduskuntaryhmämme järjestäytyy. Valitsemme siis ryhmäjohdon ja katsomme hieman jo tulevia hallitusneuvottelujakin. Itsellä täysi into päällä ja katse tiukasti tulevassa nelivuotiskaudessa. Ei siitä helppo tule, mutta toisaalta juuri sitä varten tässä olenkin. En kaipaamassa helppoja asioita ja tekemässä helppoja ratkaisuja vaan nimenomaan kantamassa vastuuta ja tekemässä vaikeitakin päätöksiä Suomen hyväksi.

Eilen yksi viesti sai minut hymyilemään. Kuulemma Hämeenlinnassa oli hylätty yksi ääneni. Lapussa oliu lukenut vain ”Timo on ihana”. Aika hauska juttu vaikka protestiksi kirjattiinkin. Mutta tulihan niitä ääniä aikamoinen potti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tänään oli eduskuntaurani yksi upeimmista päivistä. Oli hieno hetki kun saimme taputtaa Ben Zyskowiczin puolueemme ehdokkaaksi eduskunnan ykköspuhemieheksi. Hän jos kuka sen paikan nyt ansaitsee. Itseasiassa hetki oli niin upea myös Benille itselleen, että mies liikuttui ja otti pari syvää nielaisua. Upea hetki. Arvostan ystävääni ja eduskuntaisääni todella paljon. Nostan hattua yhä uudelleen.

Hieno oli kokous muutenkin. Ensimmäistä kertaa itsenäisen Suomen historiassa kokoomus kokoontui maan suurimapana puolueena ja suurimpana eduskuntaryhmänä järjestäytymiskokoukseen. Vastuunkanto vaikeinakin aikoina siis palkittiin ja se tunnelma välittyi graniittilinnassa. Uusi ryhmämme oli yhtä yhtenäinen ja vahva kuin nyt työnsä päättänytkin ja katsoimme yhdessä luottavaisesti tulevaan. Nyt ei ole repimisen ja rikkomisen aika vaan rakentamisen ja Suomen pelastamisen aika. Ryhmämme johtoon valittiin odotetusti sama joukko eli puheenjohtajaksi Pekka Ravi ja varapuheenjohtajaksi Lenita Toivakka, Ben Zyskowicz ja Petteri Orpo. Luottoketju viemään hallitusneuvotteluja ja muita neuvotteluja eteenpäin.

Sitten vielä lounas vanjohen ystävien ja uusien kollegoiden kanssa ja pari taustapalaveria ja neuvotteluja ja sitten kotiin. Riihimäellä vielä tapaaminen liittyen uuden eduskunta-avustajani valintaan. Neljä vuotta uskollisesti rinnallani ollut Tiina Seppälä jatkaa nyt opintojaan ja ymmärrän sen hyvin. Vaikka olisin niin mielelläni hänen kanssaan jatkanut yhteistä uraamme eduskunnassa. Hänenlaisiaan ei montaa ole. Uskomattoman taitava ja osaava, oppiva ja kannustava ja ennen muuta ahkera ja luotettava. Jos joskus häneen törmäätte ja tarvitsette hyvän Naisen ja tekijän niin minä suosittelen. Nainen isolla N:llä. Osaaja isolla O:lla. Kiitollisen haikeana tässä jo menneitä vuosia ajattelen, mutta uskon, että joskus vielä. Haluan täälläkin toivottaa Tiinalle hyvää jatkoa. Tiedän, että hänellä edessään upea elämä.

Mutta nyt siis pääsiäisen viettoon. Tänään ratsastamaan pienen vaalitauon jälkeen. Sitä olenkin jo odottanut.

 

Kommentit