Keskiviikko, 20.04.2011

Blogi, keskiviikkona 20.04.2011

Kunnallispolitiikka on tärkeä osa kansanedustajan työtä. Tai siihen tiiviisti nivoutuva osa ja sitä tukeva osa. Olen aina ihmetellyt heitä jotka väheksyvät kuntapolitiikan roolia eivätkä halua olla mukana siinä ollessaan kansanedustajana. Minusta kansanedustajan työ ilman kuntapolitiikkaa on kuin laskiaispulla ilman hilloa. Ja usein siitä hillosta on kuitenkin pulaa ainakin kuntapolitiikassa. Mutta minulle tärkeä osa tätä työtä ja siksi haluan jatkaa tulevaisuudessakin mukana kunnanvaltuustossa ja tietää sitä kautta miten kunnissa menee ja mitä kunnissa tapahtuu.

Tänään viemme vahvasti eteenpäin tähän liittyen kotikuntani Lopen kunnanjohtajan valintaa. Eilen valitettavasti yksi hakijoita peruutti osallistumisensa haastatteluun, mutta edustavan joukon tänään saamme kuitenkin Lopelle. Itse uskoisin olevani tämänpäivän jälkeen valmis kertomaan oman mielipiteeni hakijoista ja oman ehdokkaani tehtävään. Katsotaan mitä siis haastattelupäivä tuo tullessaan. Pitkä päivä siis Lopen kunnantalolla edessä. 

Kello 16.16 ja juuri kunnantalolta kotiin. Tänään haastattelimme neljä hakijaa Lopen kunnanjohtajaksi ja haastatteluryhmä teki yksimielisen esityksen kunnanhallitukselle kunnanjohtajan valinnasta. Palaan asiaan kun saamme pöytäkirjan kokouksesta valmiiksi.

Tänään myös mielenkiintoisia isoja uutisia seutukunnallemme. Katsotaan miten ne etenevät ja toivottavasti saan teitä niistäkin jo infottua lisää mahdollisimman pian. Työtä jatketaan.

Kello 22.20 ja katse jo huomiseen. Illalla vielä reilun tunnin puhe vaalien jälkeisistä asetelmista ja tulevasta Riihimäellä Ravintola X:ssä. Väkeä tupa täynnä ja hyvä keskustelukin perään. Mutta se täytyy myöntää, että tänään aika moneen kysymykseen joutui sanomaan jos tai en tiedä tai en ole varma. Niin erikoinen tämä tilanne nyt on. Mutta itse uskon, että ratkaisu tässä löytyy ja eteenpäin päästää. Loppujen lopuksi me suomalaiset olemme ilman mitään etuliitteitä tai niiden kanssa kansaa joka tekee yhdessä ja uskoo yhteistyön voimaan.

Vielä tuohon haastattelyryhmän pöytäkirjaan. Eli kunnanjohtajanvalintaprosessiin. En vielä pöytäkirjaa saanut ja joudun nyt pidättelemään teitä vielä huomiseen. Huomenna esityksemme julkiseksi. Ja sitten se siis kunnanhallitukseen ja sieltä kesäkuun valtuustoon.

 

 

Kommentit