Torstai, 20.03.2008

Blogi, torstaina 20.03.2008

Tänään saimme jälleen tuoreimmat eli maaliskuun puolueiden kannatusluvut. Tätä mittausta odotin mielenkiinnolla ja täytyy olla huojentunut. Vaikka viime viikkojen tapaukset näkyvätkin tuloksessa nyt meidän kohdalla pienenä kannatuksen laskuna niin siitä huolimatta saamme edelleen jatkaa maan suurimpana puolueenna. Jos kuitenkin tämän paikan haluamme jatkossakin säilyttää on meistä jokaisen tehtävä jälleen työmme hieman paremmin. Minä lupaan ainakin näin.
Uskon kuitenkin siihen, että politiikkamme kantaa hyvää tulosta jatkossakin. Tänäkin vuonna tapahtumassa paljon.

Toki mielenkiintoista on sekin, että SDP:n kannatus on laskenut peräti prosentilla vaikka puolue on saanut kaikissa medioissa valtavasti positiivista huomiota puheenjohtajakampanjallaan. Vaikea ymmärtää miksi se näkyy näin? Ja toisaalta sekin on mielenkiintoista, että vain meidän kannatus kolmesta suuresta on edelleen viime vuoden maalisvaalien kannatuksen ylläpuolella??

Eihän näillä gallupeilla sinänsä sellaista merkitystä ole, mutta ovat ne aina kuukauden tarkistus ja mittaus sille missä mennään ja miten työt on hoidettu.

Mielenkiintoinen oli eilisillan myöhäinen uutinen siitä, että palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava esittivät itse omiin yhteisiin sääntöihinsä – pelisääntöihinsä – kirjausta siitä, että työtaistelutoimet eivät saa aiheuttaa ”hengen- tai terveydenvaaraa”. Tällaisen puolesta itse puhuin viime syksynäkin useamman kerran ja minusta hyvä, että nyt tyynen aikaan ammattijärjestöt itse tekevät tällaisen esityksen.

On totta, että asia koskee erityisesti juuri Terveys- ja sosiaalialan ammattiliittoa Tehyä ja Suomen Lähi- ja perushoitajaliitto Superia. Nämä eivät hyväksykään isäntänsä STTK:n ja muiden tekemää esitystä sinällään ja ymmärrän hyvin myös tämän. Luonnollisesti nämä järjestöt pelkäävät, että sopimus heikentäisi heidän lakko-oikeuttaan. Itse kuitenkin uskon, että hoitajienkin kanssa asiassa löytyy hyvä yhteinen lopputulos. Toivon, että neuvottelut asiasta jatkuvat ja suojatyölle löytyy yhteiset pelisäännöt. On totta, että hoitajilla, lääkäreillä, poliisilla, palomiehillä ja armeijalla niin tärkeä paikka meidän yhteiskunnassa ja arjessamme, että heidän kanssa on oltava yhteinen sopimus ja yhteisymmärrys siitä miten myös työtaistelutilanteessa voimme turvata arjen sujumisen. Enkä tarkoita sitä, että lakko-oikeutta murennettaisiin vaan juuri isojen ammattijärjestöjen esillenostamaa yhteistä sopimusta.

Nyt kuitenkin torstain ohjelmaan. Pääsiäinen tulossa, mutta tänään edelleen joitakin työasioita vielä hoidettavana.

Nyt alkaa hommat olla pulkassa ja aika pikku hiljaa laskeutua pääsiäiseen. Viikonloppuna ei siis muuta sovittua ohjelmaa kuin Lopen Lankalauantain Markkinat. Nyt siis vain aikaa.

Tänään päivällä Ilta-Sanomat lähestyi jälleen Ilkka Kanerva asian tiimoilta. Itse olen määrätietoisesti pidättäytynyt kommentoimasta asiaa. Tänäänkin totesin vain lehdelle, että tilanne ei ole minun kohdalla muuttunut. Totesin saman jonka jo aiemminkin, että ryhmäjohtomme on saanut selvityksen Kanervalta ja sen valossa ministeri nauttii ryhmämme luottamusta. Ilta-Sanomat yritti saada nyt kommenttia, että ”jos kuitenkin viestit kertovat jotain muuta”. Minusta tällaiset spekulaatiot ovat aivan turhia. Minusta tilanne on nyt tämä mikä se on. Jokainen hallituksemme jäsen nauttii ainakin minun luottamusta tehtävässään. Tosin luottamus pitää ansaita koko ajan – joka viikko ja joka päivä. Se arvioidaan aina vallitsevan tilanteen mukaan. Turha kenenkään ministerin kohdalla on lähteä minusta tekemään veikkailuja ”jos sitä tai jos tätä”. Ensin faktat ja tapahtumat ja niiden mukaan arvoidaan joka tilanteessa erikseen luottamus. Minusta se on näin.

Kommentit