Torstai, 19.10.2006

Blogi, torstaina 19.10.2006

Pakkasyö. Maa huurteessa ja järvellä paljon lintuja. Muuton on nyt tapahduttava. Päiväksikin luvattiin vain muutama plus astetta ja on vain ajankysymys koska maahan sataa täälläkin ensi lumi.

Eilen eduskunnassa esille nousi yksi tärkeimmistä asioista mistä ennen vaaleja tullaan varmasti pjon peruspalveluiden ja verotuksen rinnalla puhumaan. Eduskunta kiisteli oikein kunnolla nyt työllistämiskeinoista. Asia nousi pintaan kun opposition budjettiin liittyvät lakialoitteet lähetettiin nyt valiokuntakäsittelyyn. Keskustelussa esille nousi myös Ruotsin uuden porvarihallituksen työllisyysohjelma. Ryhmyrimme Jyri Häkämies painotti, että nyt Ruotsissa on ohjelma mikä tähtää oikeasti uusien avoimien työpaikkojen syntynyy. Tällaisiin toimiin olisi Suomessakin todellista tarvetta jo nyt.

Puolueemme haluaakin laajentaa mm. kotitalousvähennystä ja lisätä oppisopimuskoulutusta. Hyviä aitoja keinoja asioiden eteenpäin viemiseksi. Suomessahan on politiikka ollut jatkuvaa kurssitusta ja paperisotaa ja olen itsekin saanut koko ajan enemmän ja enemmän palautetta siitä, että työttömät alkavat kyllästyä ja väsyä loputtomiin kurssituksiin. Tälläinen tempputyöllistäminen ja tilastojen kaunistelu saisi minustakin jo loppua ja pitäisi siirtyä aitoihin työpaikkoja synnyttäviin toimiin.

Eilen illalla soittelin vielä kampanjapäällikkömme ja vaalipäällikkömme Bitterin Rikun kanssa. Töitä kuulemma riittää naapurikunnankin budjetin kanssa. Riihimäen kaupunginhallitus oli pitämässä alkuviikosta seminaariaan ja nyt Riku jo oli työmatkalla. Sovimme kampanjamme yksityiskohtia ja mm. tilaisuuksien jatkosta.

Tänään aamulla Helsinkiin lehtitöihin ja sitten Hausjärvellä neuvotteluja ja tapaaminen. Nyt aamupalaa ja töihin.

Pitkä päivä jälleen takana. Aamulla ajoin aamukahvin jälkeen suoraa Helsinkiin. Kävin tekemässä muutaman lehtijutun ja sieltä sitten Hausjärven Erkylään neuvotteluun. Sinituotteen omistaja Ilkka Brotherus liittyi mukaan tukiryhmäämme ja olikin erittäin mukava kaksituntinen. Keskusteltavaa riitti niin politiikasta, kuntiemma asioista kuin myös ratsastuksesta ja hevosista. Erkylän kartanolle valmistuu pian yksi maamme upeimmista talleista ja hevoskeskuksista. Lämmitetty maneesi ja kaikki herkut. Aivan loistava paikka, kun vielä ympärillä täydellinen luonnon kauneus. Mielenkiinnolla jään odottamaan kun paikka on valmiina.

Hausjärveltä nopeasti kotiin ja sitten illalla vielä Lopen kokomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen srk-ehdokkaiden yhteistilaisuuteen. Kävimme läpi seurakuntavaalien ajankohtaisia asioita. Tunnelma oli hyvä ja uskon, että meillä on mahdollisuudet saavuttaa hyvä tulos.

Nyt jälleen kotona ja kello 20.34. Tässä selailin vielä kotisivuja muiden ehdokkaiden osalta. Muutamia erittäin hyvin tehtyjä siis teknisesti ja myös sisällöllisesti löytyi. Täytyy sanoa, että meidän puheenjohtajan Jyrki Kataisen (www.jyrkikatainen.fi) sivut päihittävät kyllä hyvin keskustan puheenjohtajan sivut. Selkeät ja tyylikkäät. Vanhasen blogin säännöllinen seuraaja olen kyllä ollut jo pitkään ja siitä pisteet Vanhasellekin.

Selailin myös meidän oman vaalipiirin ehdokkaiden sivuja. Utelias kun olen. Yksi iskulause oli ylitse muiden: ”Ainoa oikea vasemmalla”. Hauskat ja tyylikkäät sivut Riihimäen Vasemmistoliiton ehdokkaalla Aino-Kaisa Pekosella. Toivotaan Aino-Kaisallekin onnea vaaliurakkaa. Uskon, että hän voi menestyä hyvinkin ja toivotaan, että nostetta nuorille riittäisi myös Riihimäellä muutenkin. Voisiko Aino-Kaisa olla vaikkapa seuraavat kaksi vuotta Riihimäen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja? Voisi olla aika hyvä veto. Annettaisiin nuorille valtuutetuille lisää vastuuta. Sitä minä olen saanut Lopella kiitettävästi ja olenkin siitä kiitollinen. Vaikka täytyy myöntää, että on niitä vastaanlaittajiakin ollut. Oma ryhmämme on kuitenkin ollut hyvänä tukena koko ajan ja vahvasti yhtenäisenä rintamana. No joskus voin kertoa mitä vastoinkäymisiä olen saanut 10 vuotisella valtuutetun urallani kokea. Aika koviakin juttuja ja kovia aikoja, mutta uskon kuitenkin, että loppupelissä ne vain vahvistaneet ja kasvattaneet. Itse olen valmis vastuuta antamaan myös nuorille nyt ja tulevaisuudessa, mutta ei ikäkään mikään itsearvo ole, mutta ei minulle estekään. Näinhän se pitäisi aina nähdä.

Tänään soittelin myös Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Höökin Jorman kanssa. Tällä kertaa emme ehdokkuuksistamme puhuneet vaan kunta- ja palvelurakenneuudistuksen etenemisestä ja kuntiemme muusta yhteistyöstä. Yhteistyötä ylipuoluerajojen siis tarvitaan ja mukava, että se myös toimii näin.

Nyt kuitenkin vielä hetki töitä seurakuntavaalien kanssa ja sitten nukkumaan. Huomenna aamulla töitä ja sitten Lopella Piispantarkastus ja illalla sitten ystävien kanssa Helsinki International Horseshow. Kiva päivä siis tulossa.

Kommentit