Perjantai, 20.10.2006

Blogi, perjantaina 20.10.2006

Kauniita aamuja, mutta hieman huolestuttaa miten käy kaivovesien kanssa kun aika vähän kuitenkin syksylläkin on satanut. Tuossa yksi ilta kun mökillä nurkkia talvikuntoon laitoin niin tarkistin myös kaivon. Täällä vesi riittänyt hyvin koko kesän ja niin näytti nytin olevan kaivo pullollaan, mutta olen kuullut, että sama tilanne ei kaikkialla ole. Toivotaan, että vielä saisimme hieman vettäkin ennen talven tuloa. Sitä järvetkin kaipaisivat.

Tänään meillä Lopella käynnistyy siis piispantarkastus. Valtuustonpuheenjohtajana olen saanut kutsun päivävierailuun ja koko viikonloppu Lopella tapahtuman värittämää. Illalla tänään menemme Helsinki International FIM Horseshowhun. Lähdemme Lopelta illan avajaisnäytökseen. Katsotaan miten siellä menee.

Nyt kuitenkin aamulla vielä töihin. Mainossuunnitteluja ja muutamia sopimuksia.

….

Hallituspuolueet eivät vielä eilenkään sitten päässeet sopuu YT-laista. Tänä viikonloppuna Lahdessa järjestettävä EU-kokous pitää hallituksemme kiireisenä ja tämän asian hoitoon ei ole löytynyt tarvittavaa aikaa. Käsittelyssä oleva YT-lakiesitys jäi eilen jälleen pöydälle hallituksen käsittelyssä keskustan vaatimuksesta. Viime viikolla asian käsittelyn keskeyttämistä oli vaatinut RKP. Nyt kuulemma tähänkin asiaan yritetään löytää jotain löyhää kompromissiä. Yrittäjien tapaan Keskusta ja RKP eivät halua sitä, että YT-laki laajennetaan koskemaan nyt myös 20 työntekijän yrityksiä aiemman 30 hengen sijaan. No asiahan on saanut nyt jo tuttuja piirteitä, kun demarit ilmoittivat, että jos tämä asia ei RKP:lle ja keskustalle käy niin he haluavat muutoksia myös lain muihin kohtiin. Eli tästä voi kehkeytyä taas aikamoinen näytelmä.

No katsotaan ja seurataan mitä asian kanssa tapahtuu. SAK:han toivoi jo audienssiä pääministerin kanssa ja se kuulemma järjestyykin EU-huippukokouksen jälkeen. EU-huippukokousta onkin sitten mielenkiintoista seurata.

….

Puolueemme on tärkeässä roolissa myös tänä viikonloppuna tai oikeastaan jo eilisestä alkaen. Puheenjohtajamme Jyrki Katainenhan isännöi eilen jo keskustaoikeistolaisen Euroopan kansanpuolueen eli EPP:n pääministerien ja puoluejohtajien huippukokousta. Eilen illalla asialistalla oli viikonloppuna Lahden EU-huippukokouksessa esille nousevia asiakysmyksiä ja tärkeimpänä erityisesti EU-Venäjä –suhteet ja energiakysymykset sekä eurooppalainen innovaatiopolitiikka ja maahanmuuttopolitiikkaan.

Kataisen isännöimään huipputapaamiseen osallistui valtionpäämiehistä mm. Hollannin Jan-Peter Balkenende, Luxenburgin Jean-Claude Juncker, Kreikan Kostas Karamanlis, Ruotsin tuore pääministeri Fredrik Reinfeldt ja Itävallan Wolfgang Schüssel. Komea ryhmä Kataisen kanssa kokouspöydässä istuikin. Paikalla oli lähes 40 EU:n ykkösnimeä Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Durão Barroson johdolla.

Tänään samat miehet jatkavat siis Lahden EU-huippukokouksessa. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

Nyt työt tehty. Ja ja kunnantalolle. Piispantarkastuksen vierailu kunnantalolle alkaa kello 13.00 ja sovimme kunnanjohtajan kanssa, että hieman käymme näitä ja muitakin asioita läpi ennen tilaisuuden alkua. Tummaa pukua päälle ja menoksi.

Täytyy sanoa, että oli jälleen upea Helsinki International Horseshow. Lähdimme matkaan tutun ratsastuskaveriporukan kanssa tai oikeastaan niin, että Jari ja Minna olivat jo pelipaikalla päivänäytösten jälkeen ja nyt iltapäivällä mukaan suuntasin Thelman ja Tiina kanssa.

Ennen kilpailujen ja avajaisten alkua ehdimme hetken kierrellä messuosastoillakin. Heti sisäänmennessä tapasin Nykäsen Riitan ja Harrin. Olivat olleet jo päivällä katsomassa vävynsä Niklas Aromaan menoa ja nyt illalla näimme lisää. Nikke teki vahvaa työtä ja oli suomalaisratsastajista illan paras. Riitan ja Harrin kanssa ehdin vaihtamaan vielä toiseenkin otteeseen muutaman sanan ja illan aikana näin myös Yrjö-Koskisen Petrin ja olihan mukana paljon muitakin tuttuja. Tämä Horseshow on aina sellainen yksi vuodne kohokohta ratsastajana ja siellä kiva nähdä ja olla.

Ajajaiset alkoivat kello 18.30 ja siitä sitten mentiinkin aika vauhdilla aina kello 22.30 asti. Viimeisenä oli mielenkiintoinen esteluokka missä esteiden korkeutta kilpailijat saivat aina haluamallaan tavalla korottaa ja aina virhepisteitä keränneet putosivat pois seuraavalta kierrokselta. Huikeaa oli meno ja täytyy sanoa, että kaunista katseltavaa silloin kun hevonen noin hallinnassa. Väliaikaohjelmana olikin sitten todellista hevosenhallintaa. Mies laittoin hevoset liikkumaan puheensa avulla ja parhaimmillaan jopa kellahtamaan maahan selälleen. Voin sanoa, että välillä tekee vaikeaa saada hevonen tottelemaan kaikkien mahdollistenkaan apujen avulla. Mutta näin toiset.

Juuri ajelin mökille – ulkoilman lämpötila painui jälleen jo nollaan mutta ei nyt ainakaan vielä pakkaselle. Kohta alkaa liukkaatkin kelit. Täytyy varautua. Nyt jälleen siis kotona ja kello jo yli puolen yön. Huomenna aamusta vapaata ja iltapäivällä F-Cupin palkintojenjakogaala Vanajanlinnassa ja illalla hyvän ystäväni Pispan Juhon 30-vuotisjuhlat.

Kommentit