Perjantai, 20.10.2006

Blogi, lauantaina 21.10.2006

Lauantai aamu. Sain nukkua tunnin pidempään, kun tänään aamupäivä vapaa. Iltapäivällä menen Hämeenlinnaan F-Cup -sarjan palkintojenjakogaalan juontamaan. Nyt ajattelin vain nautiskella vapaasta ja lukea hieman lehtiä mitä rästissä.

Eilinen Horseshow ilta oli kyllä mahtava. Pakko vielä tänäänkin hieman suitsuttaa. On uskomattoman upeaa katseltavaa kun ratsastajan ja hevosne välinen yhteistyö toimii niin. Korkeimmat esteet olivat 170 cm ja siinä on työtä.

Lahden EU-kokouksesta on tihkunut tietoja ja asiat ovat edenneet hyvin. Esille nousi mm. EU:n kilpailukyky ja EU-maiden halu läheiseeb energiayhteistyöhön Venäjän kanssa. Venäjän presidentti Vladimir Putin vei lopulta kuitenkin pääosan EU:n epävirallisessa huippukokouksessa Lahdessa. Manuel Barroson mukaan Lahdessa vallitsi johdonmukaisuuden ja yhteisvastuullisuuden henki.

Barroso totesi Lahden kokouksen jälkeen, että nyt voidaan sanoa, että EU:lla on entistä enemmän tahtoa ja suuntaa. Epävirallisten huipputapaamisten tehtävä on Barroson mukaan ennen kaikkea juuri availla klikkejä ja antaa EU:lle kurssi.

Mukana Lahdessa ollut Venäjän presidentii Vladimir Putinkin vakuutti, että EU on Venäjälle tärkeä ja kokouksessa sivuttiin myös Venäjän ihmisoikeustilannetta ja Gerogian-tilannetta. Toivotaan, että kehitys olisi nyt oikeansuuntaista. Tämä asia erittäin tärkeä Venäjän, Euroopan ja koko maailman vakuden takia.

Kello 17.35 ja juuri takaisin kotiin. Päivä Hämeenlinnassa meni vauhdilla. Ennen Vanajanlinnalle menoa ehdin käydä vielä nopeasti keskustassa muutamassa kaupassa. Hain Pispan Juholle syntymäpäivälahjan ja sitten meninkin linnalle. Vanajanlinnan juhlasaliin oli kokoontunut parisen sataa F-Cupin osallistujaa ja menestyjää tältä kaudelta ja tunnelma oli hyvä. Mukana palkintojajakamassa oli mm. maailmanmestari ja rallilegenda Hannu Mikkola palkittavia taisi olla kaiken kaikkiaan yli 40. F-ryhmäläisillä menee kovaa ja tämän luokan osallistujamäärät ovat koko ajan hyvässä kasvussa. Tänäänkin ehdimme ideoima monenlaisia uusi juttuja tuleville kausille.

Linnalla oli paikalla myös Vanajanlinna Oy:n toimistujohtaja ja hyvä ystäväni Vihman Pekka. Ennen tilaisuuden alkua ehdimme juoda nopeasti kahvit Pekan kanssa ja käydä läpi niin tulevaa neljättä Vanajanlinnarallia kuin myös sivuta hieman eduskuntavaalikampanjaanikin. Vanajanlinnalla järjestemme tammikuun alussa perjantaina 12.1. talousseminaarin ja mm. siitä vaihdoimme muutaman sanan. Samana viikonloppuna linnalla ja Hämeenlinnassa ajetaan myös Vanajanlinnaralli eli vauhtia siihen viikonloppuun mahtuu.

Huomenna vapaapäivä. Nyt päivän lehdet ja vähän ruokaa ja illalla menemme käymään Satun kanssa Juhon 30-vuotisjuhlissa. Kiva nähdä ystäviä jälleen.

Kommentit