Sunnuntai, 22.10.2006

Blogi, sunnuntaina 22.10.2006

Pitkästä aikaa täysin vapaapäivä. Aamulla sai nukkua hieman pidempään ja nyt kaikessa rauhassa lukea lehtiä ja katsella televisiota. Sääkin näyttää oikein mukavalta niin uloskin tässä pitää vielä ehtiä ja illalla sitten se kauden viimeinen F1-kilpailu näyttämönään Brasilia. Mielenkiintoista nähdä kilpailun kulku, kun palaset tietyllä tavalla selvät, mutta toisaalta kaikki vielä mahdollista. Kilpailu on samalla Kimi Räikkösen viimeinen McLarenilla.

….

Eilen illalla oli kiva nähdä tuttuja Pispan Juhon syntymäpäiväjuhlissa. Hienot juhlat ja paljon sellaisiakin kavereita joita ei vain joka päivä näe. Kiitokset Juholle!

….

Uutisissa tänään käsiteltiin myös syntyvien lasten nimiä. Joka vuosi yhä useampi lapsi saa harvinaisen ja yksilöllisen nimen. Joka vuosi noin 2400 saa sellaisen nimen, jota ei ole kellään muulla samana vuonna syntyneellä. Ikäryhmän koko on nykyisin noin 50 000 lasta.

Helsingin Yliopistossa suomalaista nimipäiväluetteloa pitävä emeritusprofessori Eero Kiviniemi totesi uutisissa, että ilmiö liittyy laajemmin yksilöllisyyden korostumiseen ja yhteisöllisyyden heikentymiseen. Erikoisten nimien lisääntyminen aiheuttaa sen, että yhä useammalla lapsella ei ole varsinaista virallista nimipäivää. Nuorimmistakin neljä viidestä löytää silti oman nimipäivänsä allakasta. Suomessa on käytössä kaiken kaikkiaan 50000 etunimeä, mutta niistä noin 2000 kattaa kuitenkin 99 prosenttia suomalaisista. Aika mielenkiintoinen tieto.

Mutta nämä uniikki- tai lähes uniikkinimet. Pitäisikö siis miettiä jo yhtä yleistä ns. ”tyhjää” nimipäivää heille kaikille joilla ei ole omaa nimikkopäivää? Minusta tällainen ratkaisu voisi olla erittäinkin hyvä vaikka moni erikoisemman nimen omaava lapsi löytääkin nimipäivän jonkin lähinimen mukaan.

….

Nyt vapaapäivän viettoon…

Päivä menikin oikein mukavasti. Rauhallista elämänmenoa. Päivällä kävin hieman puuhastelemassa uudella kodillamme. Laitoin keittiökaappien hyllyjä paikoilleen ja hieman siivoilin. Sitten kävin Tarkkalan Markon uudella talolla ja lounaan ja semmoista menoa.

Sen verran tänään tein töitäkin tai harrastuksia, että viimeistelin kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen lehtimainokset ja hieman selvittelin asioita huomispäivää varten. Huomenna koko päivä nimittäin kunnan parissa. Aamupäivällä neuvotteluja ja iltapäivä ja ilta budjetin ja veroasioiden parissa.

No näihin ei nyt mennyt kuin muutama tunti ja sitten sainkin Pekkalan mökillä sen raittiin ilman hetken. Lapiot ja kottikärryt käyttöön ja puuhailemaan. Olikin oikein hapekas ilma ja vähän kosteuttakin ilmassa. Nyt juuri takaisin sisälle ja seuraamaan formuloiden kauden päätöstä.

Kello 22.34 ja juuri Formula kausi päättyi. Erikoinen päätös ja Fernando Alonso pystyi ajamaan sitten aikalailla helposti mestariksi. Michael Schumacherin ura päättyi hienoon taisteluun vaikka mahdollisuudet osakilpailuvoittoon menivätkin avauskierrosten rengasrikkoon. Siitä huolimatta vaikka Schumi olisi kilpailun voittanutkin olisi Alonsolle riittänyt yksikin MM-piste mestaruuteen eli jossittelulle ei nyt jää varaa. Samalla päättyi myös Kimi Räikkösen ura ainakin toistaiseksi McLarenilla. Taitaa olla niin, että Kimi ajaa loppu-uransa Ferrarilla. Ensi kaudelta on lupa odottaa paljon ja jopa tuplavoittojakin kun Heikki Kovalainen pääsee taistelemaan voittoihin pystyvällä Renaultilla ensi kaudella. Kolme tai ainakin kaksi ja puoli suomalaista ensi kaudella mukana. Upea kausi luvassa.

Huomenna tiukka päivä eli nyt nukkumaan.

Kommentit