Keskiviikko, 18.10.2006

Blogi, keskiviikkona 18.10.2006

Kaunis aamu. Ilma alkaa kylmetä, mutta nyt lähe spilvetön taivas. Kuulasta. Syksykin on kaunis.

Uutiset kertoivata eilen, että yli 20 prosenttia kunnista on nostamassa tuloveroa ensi vuodeksi. Illalla YLEn TV-uutisten kyselyn mukaan veroja nostavien kuntien määrä on kuitenkin laskussa, sillä viime vuonna veroprosenttiaan korotti joka kolmas kunta. Tilanne ei kuitenkaan kunnissa missään tapauksessa ole helppo. Muutamassa kunnassa veroprosentti laskee, mutta vain ja ainoastaan kuntaliitosten kautta ja todennäköisesti vain hetkeksi siirtymäkaudeksi. Tämän rinnalla yhä useamman kunnan veroprosentti sen sijaan nousee yli 20 prosentin haamurajan kuten Lohtajan kunnassa. Viime vuonna 13 kunnassa perittiin veroa 20 prosenttia tai enemmän. Nyt joukkoon aikoo 12 kuntaa lisää.

Kuntaliiton mukaan korkein tuloveroprosentti on tänä vuonna ollut 21 prosenttia Karjaalla ja alhaisimmat tuloveroprosentit taas 16% Kauniaisissa ja Maarianhaminassa.

Meillä Lopella veroja pohditaan ensi vuodeksi ensi maanantaina. Paineet ovat kovat, mutta edelleen uskon ja toivon, että tulemme toimeen nykyisellä veroprosentilla. Yksi fakta on, että kaikki menee mitä korotetaan ja sama paine on jälleen ensi vuonna. Haasteita kuitenkin budjetissa riittää ja mm. perusturvan ja sivistystoimen kustannukset nousevat ja niihin on vaikea vastata. Haluan kuitenkin painottaa sanaa vaikea – ei siis mahdoton. Me olemme Lopella tehneet mm. ryhmäkokojen maksimikokorajauksen ja sen vaikutuksiin haluan vielä opettajana uskona. Ennaltaehkäisevään työhön tulee panostaa muutenkin enemmän niin lapsissa kuin senioriväestönkin kohdalla. Tämä ei aina ole niin helppoa osoittaa jos vaikka nyt sitten puhutaan kotihoidontuista tai omaishoidontuesta. Minusta näihin vaihtoehtoisiin ratkaisuihin pitää uskaltaa lähteä mukaan ennakkoluulottomasti.

Nyt aamupalaa ja sitten toimistolle töihin. Tänään pitäisi käydä Helsingissä varmistamassa FAIS:lla kampanjatuotteiden painot ja sitten illalla se viikon yksi kohokohta. Osa jo varmaan arvaakin.

Tänään on auennut myös sivujemme Uutissivu. -sivu. Poiketkaapa sielläkin.

Työpäivä jälleen takana. Aamulla hoidin toimistoasioita ja iltapäivällä sitten vielä kävin FAIS:lla Helsingissä katsastamassa kahvitellaan -kahvikupit ja kynät yms. Hienoja tulee, kun ammattilaiset niitä tekee.

Kotimatkalla Tarkkalan Marko kävi hakemassa kotiimme uuden kiukaan ja heitti sen meille ja samalla matkalla hain myös rakkaalle Satulleni pienen nimipäiväpaketin. Ei ole vielä saanut, mutta voin teille jo kertoa, että takin saa. Ei saa paljastaa salaisuutta. 🙂

Illansuussa vielä Äidin ja Isän kanssa siivosimme kotia rakennusjätteistä ja laitoimme nurkkia muutenkin kuntoon. Listat tänään ja niin se etenee.

Nyt hetkeksi kotiin ja sitten ratsastamaan. Juuri yksi keskustalainen soitteli ja kyseli Lopen Vaalistarttitilaisuudesta. Sellaisen tulemme järjestämään ja niin kuin hän kyseli ja toivoi tilaisuus on avoin ylipuoluerajojen. Sitähän tämä talkoo vaatii yhteistyötä ja yhteishenkeä. Kiitos siitä. Ilmoittelen tuon ajankohdan täällä mahdollisimman pian.

Tänään sain myös tullut hoideltua hieman kunnankin asioita. Tämä syksy on kiireistä aikaa kun budjettia tehdään ja myös muutamat muut ajankohtaiset asiat aiheuttavat työtä. Illalla vielä lupasi olla yhteyksistä näistäkin.

Nyt kuitenkin esteitä hyppäämään. Vain taitaa se hevonen hypätä, kun vain osaa mukana okein keikkua.

….

ON RATSASTAJIA JOTKA OVAT PUDONNEET JA RATSASTAJIA JOTKA EIVÄT VIELÄ OLE PUDONNEET!

Hyvä ystävät… tänään liityin ensimmäisten joukkoon. Niinpä niin. 5 vuotta ja pari kuukautta mentiin ilman putoamisia ja tänään sitten tultiin alas ja voin myöntää, että kaksi kertaa. Esteharjoituksemme etenivät nyt siihen pisteeseen, että alettiin lähestyä Heinosen rajaa. Ainakin toistaiseksi. 80cm okseri tuotti pientä vaikeutta. Tai ei se avauseste vaan toinen okseri mihin lähestyminen oli tiukempi. Mutta housut säästyivät puhtaina. Selästä lento ja alas jaloilleen. Opettajamme Jari kysyinkin tunnin jälkeen, että ehditkö vielä telemarkitkin tehdä. Melkeimpä.

No tällaisiakin tunteja pitää väliin mahtua. Hauskaa oli ja todella hauskaa. Ryhmämme on mukava ja ratsastuskoulu hieno ja opettaja parasta A-ryhmää. Mikäs siinä on hermolepoa pitää.

Ensi viikolla on rataharjoitukset ja sitten se taisteli Nekun Maljasta. Saijakin tänään vieraili maan pinnalla, mutta Helena teki vakuuttavaa jälkeä ja kivasti hyppäsi Tarkkalan Minnakin. Kisoissa mukana kymmenkunta tallin ratsastajaa ja mielenkiintoista nähdä miten käy.

Tunnin jälkeen kävin vielä nopeasti vanhemmillani. Tätini ja Satuni olivat siellä Satun-päivä kahvilla. Hevosvaatteissa en kauaa viitsinyt heitä häiritä, mutta sen verran, että Isän isälliset vaistot heräsivät. ”Niin niin… muista nyt, että jos menee jalkapoikki. Kun on kampanjat kaikki. Pitäisikö nyt jotain turvallisempaa…..” Isät on isiä 🙂

Nyt jälleen mökillä ja kello 21.36. Ratsastamaan lähtiessäni laitoin takkaan pellettipesällisen palamaan ja nyt jälleen varaava takka huokuu lämpöä kolme päivää. Kyllä tuo pellettikori on ainakin minut vakuuttanut ja Erälopen Mauri muutama päivä sitten 500kg jättisäkin pellettiä puuvajaan talvea varten. Voin hyvin suositella ja sähkölaskussa kivasti näkyy. Järkivalinta.

Juuri Satukin kotiin ja nyt nimipäiväpaketti avattu. Katsokaa joku päivä jos Satua näette. Jotain valkoista….

….

Nyt hieman iltapalaa ja sitten nukkumaan. Huomenna Helsingissä lehtikeikka aamulla ja iltapäivällä yritystapaaminen Hausjärvellä. Illalla vielä kokoontuu Lopen kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen ehdokkaat yhteiseen koulutus ja infotilaisuuteen ja lupasin olla paikalla. Mukava päivä tulossa.

Kommentit