Torstai, 19.04.2007

Blogi, torstaina 19.04.2007

Tänään torstaina 19.4. jatkamme ryhmässämme valintoja. Ministerit valitsimme jo maanantaina ja nyt päätettävänä on eduskuntaryhmän puheenjohtajuus ja varapuheenjohtajuudet. Toinen kanta-hämäläinen edustajamme Jari Koskinen ei paikasta ollut nyt kiinnostunut, mutta tänään sitten ratkeaa lopullisesti nämäkin asiat. Jari olisi paikalle ehdottoman hyvä niin kuin moneen muuhunkin vaativaan tehtävään. Toisaalta jos Jari pitää päänsä niin ryhmästämme löytyy myös muutamia muita erittäin hyviä vaihtoehtoja näille tärkeille paikoille. Kokeneita ja uudempia ja uusiakin.

Ylen uutiset kertoivat jo tänään nimiäkin eli niitäkin tässä voin jo esille nostaa eli näkyvimmin ryhmän johtoon on tulossa joensuulainen Pekka Ravi, mutta myös pitkäaikainen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz on palaamassa ryhmän puheenjohtajistoon, mutta myös Heikki A. Ollila on harkinnut ehdokkuutta. En usko Ollilan lähtevän peliin äänestyksen kautta, mutta sen selviää tänään. Mutta tunku ei ole vielä tässäkään. Puheenjohtajistoon on nousemassa myös vaalien äänikuningatar Marja Tiura sekä meistä uusista kansanedustajista entinen apulaispuoluesihteeri Petteri Orpo. Myls Petri Salon nimi nousee Ylen uutisissa esille. No tästä huolimatta pidän oman mielipiteeni omana tietona. Tässä joukossa omat suosikkinikin. Katsotaan tänään.

Tänään myös uusi maamme hallitus aloittaa työnsä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimittää uuden hallituksen aamupäivällä ja hallitusvastuu siirtyy samantien uusille ministereille. aamupäivällä uuden hallituksen. Uusi hallitus on maailman naisvaltaisin.

Työnsäkin hallitus aloittaa heti. Nimityksensä jälkeen hallitus kokoontuu jo tänään ensimmäiseen valtioneuvoston istuntoon. Hallitus sopii ensimmäisessä istunnossaan mm. ministerivaliokuntien kokoonpanot ja ministerien työnjaon. Samalla myös uudet ministerit vannovat tuomarin- ja virkavalan. Eli näin valta sitten Suomessa vaihtuu. Suomen Toivoon.

Ryhmäkokouksen lisäksi tänään ohjelmassa vielä paljon muutakin. Illalla kello 18 Riihimäen Seudun Terveyskeskus kuntayhtymän 30-vuotisvastaanotto Riihimäen Lasimuseolla ja illalla vielä meidän ryhmän uusien kansanedustajien tapaaminen Helsingissä.

….

Päivä eduskunnassa näin valmis. Valitsimme eduskuntaryhmällemme puheenjohtajat. Uudeksi ryhmäpuheenjohtajaksi nousi yksimielisesti Pekka Ravi ja varapuheenjohtajiksi Marja Tiura, Ben Zyskowicz ja meistä uusista kansanedustajista Petteri Orpo. Loistavan nelikko missä kokemusta ja uusia näkemyksiä juuri oikeassa suhteessa.

Ensi viikolla alkaa sitten hallitusohjelman käsittely suuressa salissa. Tämän hallitusohjelman kanssa on ollut helppo kulkea kaduilla ja käydä tilaisuuksissa. Vaikka muutamissa yleisönosastokirjuituksissa ja erityisesti demarien levittävissä viesteissä on pyritty saamaan kuva, että kokoomus petti lupauksensa niin faktat ovat puhuneet toista. Ohjelma pitää sisällään lupauksemme tasa-arvotuposta, opintotuki korotuksesta, vapaantulon rajoista ja palveluiden turvaamisesta ikäihmisille jne. On vain keinotekoista väärän viestin levittämistä tässä työn hallitustyön alussa tuo demarien räksytys. Sen tavoite saada aikaan kuva, että ohjelma on surkea vaikka kahvipöydissä tässäkin talossa on useampi demari ohjelmaa laajasti kehunutkin. Sellaista tuo toiminta on.

Nyt kuitenkin Riihimäelle terkkarin juhliin ja illalla vielä uusien kansanedustajien tapaamiseen.

….

Kello 21.33 ja hetki sitten kotiin. Helsinkin iltatilaisuus eli uusien kansanedustajien tapaaminen jäi väliin. Ajoin illansuussa Riihimäelle onnittelemaan 30-vuotiasta Riihimäen seudun Terveyskeskuskuntayhtymään ja juhlista piti vielä palata Helsinkiin uusien kansanedustajien tapaamiseen. Illalla räntää taivaalta ja päätin kesärenkailla jättää retken väliin, kun vielä puoliltaöin olisi ollut edessä paluu takaisin kotiinkin. Toivotaan, että aamulla tiet sulia ja matka taittuu turvallisesti. Huomenna Suuren Valiokunnan kokous ja luonnollisesti täysistuntokin.

Kommentit