Perjantai, 20.04.2007

Blogi, perjantaina 20.04.2007

Kevät otti pienen askeleen taaksepäin. Sää on kylmentynyt ja eilen illalla jo hieman räntääkin taivaalta. Ilmatieteenlaitoksen mukaan Etelä-Suomessakin saamme varautua vielä kunnon lumisateisiinkin vaikka osa sateista tuleekin vetenä ja osa räntänä. Säätiedotuksen mukaa perjantaina sateet leviävät myös maan pohjoisosiin ja lumi- ja räntäsade vaikeuttaa viikonlopun alun aikana liikennettä koko maassa. Omassa autossani on jo kesärenkaat. Täytyy katsoa mitä teen. Onneksi julkiset sitten kulkevat jos aivan mahdottomaksi sään heittää.

Tänään eduskunnassa täysistunto ja Suuren valiokunnan kokous. Muuten ilta vapaa.

….

Mielenkiintoinen päivä tänään eduskunnassa. Suuressa salissa vain ilmoitusasioita, mutta Suuressa valiokunnassa oli historiallista tunnelmaa kun vuosikymmenien tauon jälkeen kokoomuslainen ministeri ulkoministerinä oli kuultavanamme. Ministeri Kanerva oli siis heti tiukasti työntouhussa. Myös ministeri Paavo Väyrynen oli kokouksessa kuultavana ja asialistalla paljon mm. Eu-asioita.

Päivällä myös kahviossa join kahvia ja pöytääni tuli paikalle pääministeri Matti Vanhanen. Sinunkaupat tuli tehtyä ja yhteinen kiinnostuksemme aihe moottoriurheilu oli keskustelun aiheena. Ehkäpä tälläkin saralla vielä kohtaamme. Samalla myös keskustelimme mm. siitä miten kansanedustajien on tärkeää kantaa huolta omien erikoisosaamisalojen myös harrastusalojen asioista ja edunvalvonnasta. Tänään esimerkiksi näin sain pääministerin tietoon moottoriurheilu ja autoharrastajien huolen autojen romutus lainsäädännön tulevaisuuden huolista, järjestyksenvalvontalain ongelmista suurissa ja laajalla alueilla tapahtuvissa yleisötapahtumissa (l. esim. rallikilpailut) ja myös huolen hevoskuljetuskaluston ajopiirturimääräyksistä. Lupasin asiat ottaa vielä erikseen esille kyseisten ministerien kanssa, mutta myös pääministeri oli huolista kiinnostunut. Hyvä niin.

Nyt Suuri valiokuntakin siis takana ja kohti kotikuntaa Loppea. Viikonlopun aikana hallitusohjelman pureskelua ja valmistautumista ensi viikon suuren salin käsittelyyn. Onneksemme tätä hallitusohjelmaa on helppo puolustaa, mutta äärimmäisen vaikea ainakaan fiksulla tavalla arvostella. Niinpä.

Kommentit