Lauantai, 21.04.2007

Blogi, lauantaina 21.04.2007

Pieni takatalvi tuli kuitenkin tai pitäisikö sanoa tavan mukaan. Viime yöksi luvattiin jopa myrskytuulia, mutta tuulet jäivät hieman odotettua vaimeammiksi aiheuttaen kuitenkin jonkin verran sähkövikoja Lounais- ja Länsi-Suomessa. Myös Tampereen seudulla tuuli katkoi yöllä sähköjä ja kaiken kaikkiaan parisen tuhatta kotia oli yöllä ilman sähköä. Maa on nyt aamulla Lopellakin pienen märän lumen peitossa ja täytyy toivoa, että sulaa pois ennen kuin iltapäivällä pitäisi lähteä Karkkilan kaupungin kutsumana Omakotimessuille. Toivotaan niin. Varasuunnitelma matkaa varten kuitenkin olemassa.

Eilen saimme myös suru-uutisia. Pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja ja Lopen seurakunnan luottamustoimissa merkittävän uran tehnyt Pekka Kerovuori oli menehtynyt pitkän sairauden uuvuttamana. Itse opin tuntemaan Pekan luottamustehtävien kautta ja toimissaan hän oli aina periaatteen mies, oikeudenmukainen, tarkka, perehtyvä, mutta myös inhimillinen. Pekan osaamista arvostettiin laajasti ja hänen tekemiseensä ja sanomisiinsa myös luotettiin – aiheesta. Opin tuntemaan Pekan myös hetken aikaa kollegana, kun hän toimi yläkoulussa teknisentyön tuntiopettajana, varsinaisen elämäntyönsä hän teki maatalouden parissa ja diplomi-insinöörinä ja lähinnä sydäntä oli vapaaehtoinen maanpuolustustyö. Pekka toimi mukana myös lukuisissa eri yhdistyksissä nyt mm. Lopen kokoomuksen lisäksi myös mm. Lopen Samoojien varapuheenjohtajana.

Vuonnan 2005 kunnallisvaaleissa Pekka kirjoitti miksi hän haluaa myös kunnanvaltuustoon näin: ”Miksi haluat päästä valtuustoon? Mainitse kaksi asiaa, joiden puolesta haluat tehdä siellä työtä: ”Haluan parantaa palveluja Lopella. Nuorille nykyistä enemmän toimimismahdollisuuksia Lopella.
Lopelle lisää työpaikkoja.” Yhteistyötä Riihimäen seutukunnalla Pekka oli valmis vahvistamaan reilustikin, mutta kuntaliitoksiin ei hän ollut valmis tai piti tätä tavoitetta ainakin tarpeettomana. Tavoitteena hän piti sen sijaan Lopen pitämistä kunnan toimilla kasvukuntana. Pääasiassa Pekka oli tyytyväinen kotikuntansa tilanteeseen ja palveluihin, mutta suurinta huolta hän kantoi erityisesti lapsista, nuorista ja lapsiperheistä. Hän kuitenkin oli aktiivinen ottamaan asioita esille. Soitteli, otti asioita esille kokouksissa ja jos hän ei ollut tyytyväinen johonkin niin hän oli valmis tekemään sen korjaamiseksi myös tiukasti työtä – itseään säästämättä.

Vielä viime syksyn seurakuntavaaleissa Pekka valittiin odotetusti Lopen kirkkovaltuustoon. Luottamuspaikkoja neuvoteltaessa ja jaettaessa Pekka totesi, että hän ei nyt halua kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi mitään muuta kuin valtuutetun paikan. Kahden vuoden päästä hänen oli tarkoitus palata kirkkoneuvostoon ja taloudelliseen jaostoon. Seurakuntaryhmämme ja Lopen kokoomus arvosti Pekan osaamista ja arvostus oli puoluerajat ylittävää. Näin loppuun asti Pekalla eli elämisen tahto – vaikuttamisen tahto – toivo paremmasta. Vielä tämän vuoden puolella Pekka teki lähes täysillä töitä. Talkoilla auttoi Lopen UA:ta järjestämään talonsa mailla rallisprint kilpailun hoitaen lumen aurauksia. Pekka uskoi ja toivoi loppuun asti. Teki loppuun asti. Hänenlaisiaan on aina ikävä. Heitä ei koskaan ole liikaa. Ja miksi heidän täytyy lähteä liian varhain.

Voimia Pekan lähimmille.

….

Päivällä ensin siis Helsingin Messukeskukseen. Hallit olivat täynnä mielenkiintoista nähtävää. Mukaan tarttuikin muutamia mielenkiintoisia esitteitä ja erityisesti lämpöilmapumput olivat tänä vuonna kiinnostukseni kohteena. Ensin kävin seutukuntamme osastolla tervehtimässä tuttuja tontti- ja kuntamarkkinoijiamme ja sitten Karkkilan kaupungin osastolle. Karkkila oli erityisesti lähettänyt minulle kutsun tapahtumaan ja täytyy todeta, että upealla osastolla naapurikunta olikin mukana. Myös tuttuja yrittäjiä oli liikkeellä omilla osastoilla ja väkeä muutenkin melkein ruuhkaksi asti.

Helsingistä sitten Elmolaan Lopen Kunto ja Voima Teamin isännöimään Elmox -kestovoimaa tapahtumaan. Sotilaspenkkipunnerrusta, leuanvetoa eri tyyleillä yms. on tänä viikonlopun ohjelmassa Lopen Elmolassa ja mm. sotilaspenkkipunnerruksen joukkue Suomenmestaruudet ratkotaan tällä kertaa Lopella. Savolaisen Markun johdolla loppilaisvoimin on viime vuosina järjestetty upeita voimailutapahtumia Elmolassa ja täytyy jälleen todeta, ettei tämäkään kalpene muille vaan toimii hyvänä esimerkkinä miten yleisö otetaan huomioon tapahtumia ja kilpailuja järjestettäessä. Voisikohan Lopella joskus fittness-kilpailutkin järjestää? Meiltähän tulee lajin yksi maailmanparhaistakin Rachel Kauppila. Rachelin kunniataulukko upeaa luettavaa: Fitness-ammattilainen EMII, MM I ja OVERALL-luokassa yli 700 urheijan joukosta Pro MM II 2005 ja 2006. Ehkäpä joskus.

Elmolasta vielä kummityttöni isän Hatakan Jarnon kanssa mökille. Kaivosta oli vesipumppu hajonnut ja Jarno nopeasti vaihto uutta voimaa kaivon uumeniin. Oli kyllä kohtuullisen koleaa järven rannassa, mutta kurkipari jo ahkerasti pesintäpuuhissa.

Kommentit