Sunnuntai, 22.04.2007

Blogi, sunnuntaina 22.04.2007

Kevät palasi takaisin. Upea auringonpaiste vaikkei aivan niin lämmintä vielä olekaan mihin jo melkein ehdimme tottua. Parin päivän sateet kuitenkin tekivät hyvää ja nyt kun tästä sää lämpenee niin kevät harppaa oikein kunnon askeleen eteenpäin.

Tänään sunnuntaina melkein vapaapäivä. Jatkan uuden hallitusohjelman lukua ja valmistautumista alkavan viikon eduskuntakäsittelyyn. Mitä useamman kerran ja mitä enemmän ohjelmaa pureskelee – sitä paremmalta se tuntuu. Eilenkin muutama yrittäjä otti yhteyttä ja kehui linjauksia jopa historiallisiksi.

Päivällä ajattelin vielä mennä seuraamaan Elmox -kestovoimaa tapahtuman toista päivää Elmolan liikuntasalille. Tänään ohjelmassa leuanvetoa eri tyyleillä ja lajeina. Huikeita suorituksia eilen sotilaspenkkipunnerruksessa ja varmasti tänään sama tahti jatkuu.

Tärkeää oli myös aamun uutisissa se, että uusi valtiovarainministerimme Jyrki Katainen uskaltaa nostaa ns. vaikeatkin asiat esille. Katainen toteaa STT:n haastattelussa, että nyt olisi tärkeää käydä hallituksen sisällä periaatekeskustelu siitä mikä on presidentti Tarja Halosen rooli ja osallistuminen EU-huippukokouksiin. Katainen totesi, että nyt on hyvä käydä läpi nämä pelisäännöt, koska EU-politiikka kuuluu hallitukselle. Se on myös perustuslain mukaan näin.

Erittäin tärkeä asia ja hyvä, että nyt kansan kerrottua mielipiteensä maamme tilasta ja tulevaisuuden suunnasta tähänkin asiaan uskalletaan puuttua. Siitä se on tähän asti hyvin pitkälle jäänyt kiinni. Halonen, Tuomioja, Lipponen jne. ymmärrän. Katainen pitää STT:n mukaan hallituksen asemaa tärkeänä erityisesti parlamentaarisen vastuun kannalta. Vastuu EU-politiikan hoidosta kuuluu perustuslain mukaan nimenomaan ja yksin hallitukselle.

Katsotaan josko tämäkin asia saataisiin lain mukaiseen järjestykseen nyt uuden hallituksen myötä.

….

Rentouttava päivä takana. Ei nyt sentään aivan vapaapäivä, mutta sellaisia elementtejä juuri sopivasti. Aamulla ensin hieman tietokoneella töitä alkavalle viikolle ja sitten hallitusohjelman parissa mukavasti aika kuluikin. Avustajani kanssa kävimme läpi alkavan viikon ohjelman, kun itse en huomenna lainkaan Helsinkiin mene. Maakuntapäivä. Ensin Riihimäellä seutukunnan kuntien ja kansanedustajien tapaaminen ja sitten valtuustoryhmä ja valtuustonkokous. Maanantai siis eduskunnan tavan mukaan varattu kotikuntien asioille. Meistä kansanedustajista hyvin suuri määrä – en uskalla veikata kuin moni, mutta valtaosa – on omien kotikuntiensa valtuustoissa ja moni vielä itseni tapaan keskeisimmillä luottamushenkilöpaikoilla puheenjohtajina. Tärkeää onkin, että yhteys kuntiin ja kuntakenttään säilyy ja tämä paras tapa siihen.

Sitten illansuussa vielä ehdin niiden vapaapäivän elementtien pariin eli mökille. Ulkovaatteet päälle ja moottorisaha kesäkuntoon ja raivuuhommiin. Oli rentouttavaa yksin urakoida ja välillä vain ihastella heräilevää luontoa. Aikamoisen alueen sainkin raivattua ja rakokin käteen. Niinpä. Urakkaa vielä kuitenkin jäi. Järvellä joutsenpari oli nyt aivan meidän mökkirannassa. Upea näky muutaman kymmenen metrin päästä ja samaan aikaan puukiipijä myös ruokailumatkalla. Parasta hermolepoa – ratsastuksen jälkeen. Tai vaikea niitä verrata. Tärkeitä molemmat.

Illalla vielä sovimme seutukuntamme kokoomusasioista Riihimäen suuntaan. Tavoitteenamme on Riihimäen seutukunnan kokoomusvaikuttajien yhteistapaaminen lähiaikoina ja tarkoitus myös muuten syventää kokoomuslaisten luottamushenkiköiden yhteydenpitoa laajemminkin yli kuntarajojen. Nyt näyttää hyvältä.

Tanssii Tähtien kanssa – helppoa katseltavaa nyt – ja sitten nukkumaan.

Kommentit