Torstai, 19.03.2009

Blogi, torstaina 19.03.2009

Tasa-arvon päivä. Tänään vietämme siis Minna Canthin päivää ja muistutamme meitä kaikkia tasa-arvoisuudesta ja sen tärkeydestä. Toistemme kunnioittamisesta ja arvostamisesta. Sille on syytä varmasti osoittaa jokainen päivä, mutta tämä päivä muistuttakoon siitä.

Päivä näkyy myös tänään eduskunnassa, kun mm. opiskelija- ja naisjärjestöt saapuvat talolle muistuttamaan ja myös vaatimaan vanhemmuuden tasaisempaa ja oikeudenmukaisempaa jakamista. Esilletulon tavoitteena on nimenomaan nostaa esille maamme perhepolitiikan epäkohtia. Tänään eduskunnassa lähtee liikkeelle myös Sauli Niinistön johtava tai vetämä Rappu remmi -kampanja, jossa hissit jätetään paikalleen ja siirrytään portaisiin. Itse siis olen jo koko eduskunta-aikani kuulunut sitten tähän remmiin. Hissi nimittäin ei ole minua varten, kuin vain pakon hetkellä. Tabermannin Tommy tässä hyvä kaveri ja usein kolme tai neljäkin kerrosta siirrymme reippaasti kierreportaita pitkin. Kannattaa tuo hyötyliikunta hyödyntää. Mutta tänään siis erityinen kampanja liikkelle tämänkin ympärillä.

Mutta kaiken lisäksi vielä aivan normaali työpäivä valiokuntineen, ryhmäkokouksineen ja kyselytunteineen. Työtä ja tapahtumaa siis tähänkin päivään mahtuu. Kiitettävästi.

….

Tämän päivän uutinen oli ehdottomastu EY-tuomioistuimen ratkaisu tuontuatojen veroista. Suomi joutuu nyt palauttamaan ehkä noin 50 miljoonaa euroa yksityishenkilöiden tuontiautoista väärin perustein maksamia veroja. Ratkaisussaan EY-tuomioistuin totesi, että maamme taoa periä yksityisiltä autoja maahantuovilta henkilöiltä niin sanottua autoveron korvausosaa on syrjivä ja näin noin 70 000 verotuspäätöstä menee uusiksi. Kyse siis ns. elvistä eli alvia vastaavasta verosta joka maksetaan EU:n muista maista tuoduista autoista. Yksityinen henkilö joutuu elvin maksamaan tai on siis joutunut, kun taas maahantuova yritys on voinut sen vähentää verotuksessa. Eli yksityiset ovat joutuneet maksamaan samasta autosta enemmän veroa. Tässä siis yksinkertaisuudessaan tuo iso epäoikeudenmukaisuus joka nyt korjaantuu.

Pidän itse ratkaisua erittäin merkittävänä. Oikeansuuntaisena ja uskon, että tämän ratkaisun myötä saamme autoverojärjestelmäämme uudistettua eurooppalaiseen EU:n suuntaan. Ehkä se ei ole maamme etu, mutta jos olemme EU:ssa niin on oikein, että meillä on EU:n oikeudet. Tästä iso kiittäminen on Ari Vatasta joka on vuosien ajan tehnyt työtä epäkohdan korjaamiseksi. Tietenkin ikä, että tuollainen potti pitää nyt kaivaa ja tässä taloustilanteessa maksaa, mutta reilu peli palaa tämän jälkeen meillekin autoilijoille. Siksi olen tyytyväinen.

Tänään saimme myös jo 19. EU-ehdokkaamme mm. Ari Vatasen seuraksi ehdokasjoukkoomme. Tuon toiseksi viimeisen paikan nappasi europarlamentaarikko Eva-Riitta Siitonen. On hienoa, että hän istuva meppinä haluaa jatkaa työtään ja annettavaa hänellä riittääkin. Mutta yksi paikka siis vielä vapaana. Ehkä jos tuota ehdokasjoukkoamme katselee niin paikka voisi olla Uudeltamaalle. Itse toivoisin kuitenkin paikalle Ilkka Kanervaa. Kyllä Ike menee uusmaalaisestakin. Toivon sydämestäni, että Ike ottaa hasteen mukaan ja antaa valtavan osaamisensa ja kokemuksensa seuraavaksi koko Euroopan käyttöön. Hänellä olisi mahdollisuudet EU:ssa jopa nousta hyvinkin keskeisille paikoille. Sellaisia ehdokkaita tarvitsemme -tarjolle kovimpiinkin tehtäviin. Siinä Ike olisi ehdoton ykkönen. Toivon ja lupaan huomennakin suostutella.

Mutta nyt siis päivä takana. Tänään rahapelilainsäädäntö ja yliopistolaki päälimmäisinä työjuttuina. Niissä tehtävää riittäkin. Kyselytunti tänään varsin vaimea ja laimea. Demarit ovat ottaneet erikoisen räksytystyylin nyt käyttöönsä ja on sitten aihe mikä tahansa ääni sama. Valitettavasti. No jokainen tekee tyylillään.

Tänään myös Sauli Niinistön johdolla aloitimme Rappu Remmi -kampanjan, jossa siirrämme vauhtia hisseistä rappusiin. Itse olen siis Tabermannin Tommyn kanssa tähän joukkoon kuulunut jo kauan ennen tätä virallistakin kampanjaa. Hyötyliikunta kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Haaste siis tässä eteenpäin myös teidän työpaikoille. Viekääpä viestiä eteenpäin ja esimerkkiä.

Kommentit