Torstai, 19.02.2009

Blogi, torstaina 19.02.2009

Torstai on toivoa täynnä. Vai miten se meni. No katsotaan mitä tämä päivä tuo tulleessaan. Nyt aamulla töihin ja sitten jo pian ennen päivän eduskunnan kokouksia kokoomus rp:n puoluehallituksen kokoukseen. Ensimmäinen minulle ja mielenkiintoista onkin tärkeimmän pöytämme ääreen päästä. Palailen tänään päivällä tai illalla aiheisiin kun hieman enemmän aikaa. Nyt lehti ja kahvi ja menoksi.

Yhden noston tähän aamun kuitenkin ajattelin vielä tehdä. Olen nimittäin enemmän kuin iloinen siitä, että pian lapsen hoitopaikan voi valita myös muualtakin kuin omasta kotikunnasta. Olen aihetta nostanut esille mm. omalla kotiseudullani Riihimäen alueella mikä on vahvaa yhtenäistä työssäkäyntialuetta, mutta myös aluetta mistä käydään töissä Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla laajemminkin. Nyt usein lapsen hoitoonvienti menee eri suuntaan kuin luonteva työmatka ja olen toivonut, että kuntamme voisivat sopia pelisäännöt siihen, että lapsen päivähoitopaikan voisi valita tilojen salliessa ylikuntarajojen. Mutta nyt aihe on siis nousemassa esille myös valtakunnantasolla, kun ministeri Paula Risikko on aiheeseen puuttumassa. Risikko kertoi nyt julkisuuteen suunnitelmansa, että hoitopaikan voisi valita mistä tahansa kunnasta. Risikko totesi aivan oikein, että joissain tilanteissa olisi parempi, että lapsi pääsisi hoitoon samalle paikkakunnalle, jossa vanhemmat ovat työssä. Olen täysin samaa mieltä ja toisena esimerkkinä voisi nostaa tuon luontevan paikan työmatkan varrelta ja kolmantena vaikkapa naapurikunnan missä myös perheen isovanhemmat asuvat. Perheillä on erilaisia tilanteita ja tarpeita ja tämä sopii mainiosti meidän vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien politiikkaan. Annetaan siis perheiden valita mikä heille on parasta eikä tuputeta kaikille aina samaa kaavaa. Tässä olemme ottamassa siis merkittävää askelta kankeista vanhoista kaavoista ulos. Asia nousee nyt esille ensi viikolla hallitusohjelmamme välitarkastelussa ja uudet lait voisivat tulla voimaan vielä lähivuosina. Toivotaan niin.

….

Tänään aamupäivällä siis olin mukana ensimmäistä kertaa puolueemme hallituksen kokouksessa. Kokouksessa kävimme läpi järjestöasioita, mutta myös politiikan ajankohtaisia asioita ja mm. niitä painotuksia joita haluamme nostaa nyt hallituskauden puolivälin krouvissa pöytään. Niistä yhden jo julkisuuteenkin toi puheenjohtajamme ja korosti, että meillä on nyt selkeä halu ja tarve ottaa maahanmuuttopolitiikka keskiöön tässä tarkastelussa. Olen Kataisen kanssa samaa mieltä, että nyt muutamat kommentit ja käyty keskustelu on synnyttänyt ongelman jossa automaattisesti maahanmuuttoa kohtaan osoitettu kritiikki leimataan automaattisesti rasistiseksi. Näinhän ei tietenkää saa olla. On aivan selvä niin. Tästäkin asiasta pitäisi siis voida keskustella asiallisesti ja argumentoiden eikä liikaa tunteella. Itse kannatan työperäistä maahanmuuttoa, mutta myös sitä, että kannamme osamme humanitäärisestä vastuustamme. Tämä vastuullista politiikkaa ja myös sellaista jonka kanssa voi elää jos joskus itse joutuisimme turvaa ulkomailta hakemaan. Ainakin itse yritän tässäkin asiassa lähestyä kysymystä niin, että miten toivoisin itselleni tehtävän. Mutta erinomainen avaus Kataiselta ja näin ollen tärkeä aihe saadaan oikeanlaiseen keskusteluun ja toimenpiteidenkin kohteeksi.

Tulemme nostamaan pöytää myös terveyskeskusongelmat sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja nimenomaan liikunnan tarpeen. Terveyskeskusasiaa lähestymme tässä pöydässä otsikolla Toimiva terveyskeskus ja toivotaan, että saamme sen myös eteenpäin. Sitten vielä yhtenä nostona tulemme vielä jälkimmäisellä puoliskolla kantamaan huolta IT-Suomen nykytilasta eli lähinnä rekistereiden ja atk-ohjelmien yhteensopivuuden näkökulmasta. Yhteistä näille kaikille meidän tavoitteille on myös se, että nämä asiat eivät korjaannu pelkästään rahaa lisäämällä vaan tarvitaan myös tekoja. Niihin me olemme nyt valmiita.

Tänään myös teimme välitilinpäätöstä vaalilupauksistamme. Se on jo kauan tiedetty tosiasia, että me emme ole koskaan kokoomuksessa voittaneet lupausten määrässä, mutta ehkä tärkeintä tässäkin on nyt se, että tehdään se mitä luvataan

Nostimme eduskuntavaaleissa 2007 esille eduskuntavaaliohjelmassaan 93 konkreettista vaalilupausta. Uskokaa tai älkää olemme tästä kasasta jo 51 toteuttaneet ja 11 on päätetty toteuttaa ja lisäksi 20 vaalilupaustamme on nyt selvittelyn alla eli miten niiden kanssa voimme edetä. Eli vaalikausi on kohta puolivälissä ja lupauksista on tehty tai menossa toteutukseen jo 88 prosenttia. Aika kova saldo. Ja aika monta sellaistakin juttua on nyt hoidettu kuntoon mitä emme edes vaaleissa esille nostaneet eli tehty ainakin on.

Tänään myös täydensimme EU-vaalien ehdokaslistaamme. Nyt kasassa tai siis julkaistuna 15 ehdokasta 20. Tänään oman kamppanjansa starttasivat vaatesuunnittelija Anne Linnonmaa, liikunta- ja yhteiskuntatieteiden ylioppilas, pikajuoksija Johanna Manninen, yrittäjä Kai Pöntinen, agronomi Jukka Tuori ja Euroopan parlamentin jäsen Ari Vatanen. Tammikuussa nimesimme ehdokkaiksemme jo Heikki Autto, Ville Itälä, Eija-Riitta Korhola, Ukko Metsola, Risto E.J. Penttilä, Sirpa Pietikäinen, Joona Puhakka, Riikka Railimo, Nina Suomalainen ja Sofia Vikman ja lähiaikoinan vahvistamme ja julkistamme lisää ehdokkaita niin että täysi pakka on pian koossa ja kisassa mukana.

Juuri hetki sitten vasta täysi-istunto päätökseen. Sitä ennen jo ryhmäkokous ja yksi mielenkiintoinen tapaaminen nuoren kokoomusyrittäjän kanssa. Hänestä tulemme kuulemaan vielä varmasti ja katsotaan mitä keksitään. Mutta nyt siis päivä paketissa ja mm. vilkas tupakkakeskustelu salissa takana. Palailen muutamiin ajankohtaisiin aiheisiin tässä vielä lähipäivinä. Nyt kuitenkin kello juoksee ja ajattelin hieman syödä ja luovuttaa.

Kommentit