Perjantai, 20.02.2009

Blogi, perjantaina 20.02.2009

Eilinen päivä toi meille suomalaisille täydellisen avauksen myös talven MM-kisoissa Liberecissä. Aino-Kaisa Saarinen teki unelmahiihdon ja nappasi kultaisen mitalin perinteisellä 10 kilometrillä ennen Italian Marianna Longan ja Puolan Justyna Kowalczykia. Hienoa suomalaisavausta täydensi Virpi Kuitunen nelostilalla. Upeas avaus ja uskon, että näistä kisoista saamme vielä nipun mitaleja. Tsemppiä suomalaisille – on ilo olla teistä ylpeä.

Nyt aamu ja aamunkokoukset jo odottavat. Palailen päivän aiheisiin.

….

Päivä eduskunnassakin näin päätökseen. Valiokunnissa pitkät keskustelut pikku hiljaa valmistuvista asioista. Laissa siis alkoholirikokset ja sivistysvaliokunnassa innovaatiostrategia. Nyt olen jo matkan Mikkeliin missä tänä viikonloppuna ajetaan rallin SM-kauden toinen osakilpailu. Mikkelissä myös paljon kokoomuslaisia tuttuja ja myös sitä työtä tähän viikonloppuun nivoutuneena. Mielenkiintoinen ja työntäyteinen paketti siis luvassa.

Tänään sain muutaman viestin liittyen Helsingin Sanomien uutiseen liittyen eiliseen tupakka- ja nuuskakeskusteluun. Uutisesta sai tosin sen kuvan, että kannattaisin nuuskan täyskieltoa. Mutta kun puheeni lukee niin huomaan, että kohta irroitettu hieman lyhytsanaisesti aiheesta ja tuo tulkinta siis täysin väärä. Tuo vertaus liittyi siihen, että en voinut itse hyväksyä RKP:läisten perusteita nuuskan vapauttamiselle. He perustelivat sen sillä, että ihmisten pitäisi itse saada päättää mitä käyttävät tai mitä eivät. Tässä nostin esille, että millä perusteella sitten toisia aineita kielletään ja toisia ei.

Mutta summa summarum. Totesin, että itse en kannata täyskieltoa. En siis ole itse kannattamassa myöskään nuuskan käytön kieltämistä. Mutta sen sijaan kannatin eilen ja kannatan huomenna toimenpiteitä joilla suojelemme alkaikäisiä lapsia tupakalta ja myös heitä jotka eivät halua altistua tupakalle. Eli olen itse kannattamassa mallia jossa alaikäisen tupakan hallussapito tulisi myös kielletyksi. Nythän laki vain kieltää ostamisen ja myymisen. Kannatan myös itse mallia jossa tupakkatuotteiden näkyvyyttä kaupoissa madalletaan ja rajoitetaan käyttöä.

Mutta en esimerkiksi ole kieltämässä lakritsipiippuja tai tupakan näkymistä elokuvissa. Senkin eilen salissakin totesin. Minusta esimerkiksi 70-luvun Rööperi olisi aika vaisu ilman tupakkaa. Eli sitten jälleen järki käteen tässäkin. Mutta nuo puheeni siis löytyy kokonaisuudessaan tuolta Eduskuntatyö -sivun alta eli sieltä voi tarkemmin katsoa mitä sanoin ja mitä mieltä olen.

Suomalaisten menestys jatkui tänään MM-hiihdoissa hienoisella yllätysmitalilla. Mahtava hiihto Matti Heikkiseltä. Sen sijaan Anssi Koivuranta jäi yhdistettyssä nyt vielä ilman mitalia, jonka hän aivan 100 prosenttisesti olisi kyllä ansainnut. Mutta se tulee vielä.

Kommentit