Torstai, 18.12.2008

Blogi, torstaina 18.12.2008

Eilen ilta venyi siis todella pitkään ennen kuin saimme viimeiset keskustelut loppuun. Nyt jo taasen uusi aamu ja uudet kujeet. Tai ei kovin uusia. Vain toiset hallinnon alat keskusteluissa ja nuo eiliset äänestyksissä kymmeneltä.

Eilen salissa keskustelussa esille nousi kotitalousvähennysasia. Eräs kansanedustajista kyseli miten tuen kanssa toimitaan jos talon omistaja päättääkin muuttaa vanhat öljykattilan vain kotitalousvähennyksellä uuteen öljykattilaan. Ministeri Pekkarin totesi, että se ei olisi mahdollista vaan uuden ratkaisun pitäisi olla ympäristön kannalta parempi. Näin ei kuitenkaan minun mielestäni ole. En ole mistään ymmärtänyt tai löytänyt sellaista kohtaa missä näin todettaisiin, että kotitalousvähennyksessä olisi joku tällainen vaatimus. Keskusteluissa on toki esillä ollut, että nyt korotettuna kotitalousvähennys antaa mahdollisuuden myös isompiin remontteihin mm. ikkunoiden vaihtamiseen ja lämpöpumppuihin, mutta ei sellaista pakotetta ole eikä sellaista kovin helpolla edes minusta tässä voisi ollakaan. Vaikka toisaalta itse mielelläni niin näkisikin. Malli voisi olla energiaratkaisuissa siirtyminen kestävämpiin vaihtoehtoihin. Mutta olisiko se käytännössä mahdollista rajata näin? Täytyy selvittää.

Tänään eduskunnassa siis normi viimeisen viikon päivä äänestyksineen ja keskusteluineen. Saan tänään myös päivällä istuntotauon aikaan vieraita Riihimäen lukiosta ja sitten illansuussa vielä isännöin ministeri Paula Risikon vierasryhmää kun työt menevät hieman päällekkäin. Illalla vielä ohjelmassa MEP Piia-Noora Kaupin tilaisuus ja sen semmoista. Pitkää. Päivää.

….

Päivä eduskunnassa mennyt tänään todella vauhdilla. Nyt alkaa urakka jo torstain osalta olla lopussa. Kohta Piia-Noora Kaupin MEP-kahveille Kämpiin, mutta sitä ennen vielä hetki töitä huoneella. Päivällä siis tavan mukaan ryhmäkokous ja sen jälkeen sainkin vieraakseni isomman ryhmän abeja Riihimäen Lukiosta ja heidän jälkeen vielä pienemmän kulttuurijoukon Seinäjoelta. Ryhmä tuli itseasiassa tapaamaan erityisesti ministeri Paula Risikkoa, mutta sain kutsun käydä ryhmälle kertomassa hieman kulttuuripuolen ensi vuoden asioista ja olikin erityisen miellyttävä nuorten tekijöiden joukko. Tekevät teatteri Seinäjoelle lapsille ja nuorille ja suunnitteilla toiminnan laajentaminen ja kehittäminen ja mm. siitä eilen istuimme pöydässä. Myös lasten ja nuorten politiikkaohjelma oli esillä ja sitä ryhmälle esitteli Georg Henrik Wrede.

Nuo lukiolaisryhmät minulle aina erityisiä ja tietenkin kun vielä oma lukioni – eli se mistä aikanaan kirjoitin – vierailee niin silloin pitää aikaakin löytyä. Nytkin lehtereillä ehdimme kivan tuokion jutella lainsäädäntötyöstä, mutta myös tulevista koulutuspoliittisista ratkaisuista kuin myös tulevista ylioppilaskirjoituksistakin. Abiryhmä kun oli.

Mutta nyt tapaamaan Piitua ja sitten Takarivin taavien kanssa perinteiseen pikkujouluun. Tänään juhlavissa tunnelmissa kun saamme juhlia rivimme ainoan naisen Hennan huomenna alkavaa ministeriuraa. Olen iloinen ja tyytyväinen tästä.

Kommentit