Perjantai, 19.12.2008

Blogi, perjantaina 19.12.2008

Uusi aamu ja kello hieman yli seitsemän. Eilen illalla söimme takarivin kanssa hyvin, mutta kun aikainen herätys tänään niin kauaa ei voinut iltaa viettää. Itseasiassa jo ennen yhtätoista kotona. Hauskan illallisen jälkeen. Tänään aloitamme päivän Puhemies Sauli Niinistön perinteisillä Joulukahvilla Valtiosalissa. Sibeliuslukion kuoro jälleen paikalla ja se jos mikä tuo joulun. Mutta nyt kohti työpaikkaa ja yritän aamulla ehtiä vielä hetkeksi työhuoneeseenkin ennen kahvitilaisuutta ja sitä seuraavaa istuntoa.

….

Päivä mennyt vauhdilla ympäristökeskustelun parissa. Itse nostin esille haja-asutusalueiden jätevesiasiat ja niistä tiedottamisen. Nyt olisi syytä ottaa aktiivinen ote tiedottamisessa ja hoitaa uudistus niin, että turhia laitehankintoja ei tehtäisi ja jopa ihmisiä huijattaisi tämän ”pakon edessä”. Toisena aiheena esille nostin jälleen hevosen lannan polton sallimisen. Sain vahvistuksen ympäristöministeri Paula Lehtomäeltä siihen, että VTT nyt tekee koepolttoja aiheen ympärillä ja täytyy todeta, että tänään oli ennen kovin nihkeästi aiheeseen suhtautunut ministeri varsin myötämielinen hankkeelle. Toivotaan, että on nyt myös aktiivinen ja tekevä tässä asiassa.

Kello ny puoli neljä ja pian pääsemme viimeisten äänestysten pariin.

….

Nyt äänestykset takana ja päivä pulkassa. Itseasiassa eduskunnan osalta myös koko vuosi. Täytyy todeta, että tänään oli kansanedustajaurani hienoin päivä. Tunsin suurta tyytyväisyyttä kun vieruskaverini Henna nousi opetusministeriksi vaikka toisaalta olisin erittäin mielelläni nähnyt ja toivonut Sarin jatkavan urakkaa. Sari on kahdenkin vuoden työllään ehdottomasti maamme parhaimpia opetusministereitä ja ehdottomasti yksi tai jopa se yksi ainoa joka eli juuri tässä ja nyt ja teki työtä huomisen ja ylihuomisen hyväksi. Olen hänelle kiitollinen ja enemmän kuin ylpeä, että hänenlaisia osaajia on juuri meidän puolueessa. Mutta tänään olin ylpeä Hennasta. Tiedän, että tilanne tuli hänellekin yllättäen, mutta tiedän, että meillä on tämänpäiväisen presidentin esittelyn jälkeenkin loistava ja osaava opetusministeri. Hennalla on vahva osaaminen ja vahva tuki ja toivon, että voin todeta hänen olevan TOP3:ssa urakkansa jälkeen. Siihen Hennalla on kaikki mahdollisuudet. Tulemme jatkamaan tästä vahvasti yhdessä niin yliopistouudistuksen, perusopetuksen laadun parantamisen kuin aikuiskoulutuksen ja ammatillisenkoulutuksenkin työn parissa. Urakka on valtaisa.

Päivän sadat äänestykset nyt takana ja tulos odotettu. Hallitus voitti kaikki äänestykset ja miljardit jäivät jakamatta sinne ja tänne. Onneksi niin sillä tulopuoli oli esittäjillä kovin heppoisissa esityksissä. Olisimme todellakin ihmeissämme jos tuollainen jakopolitiikka olisi voittanut. Tässä tilanteessa pitää homman olla hanskassa ja toimenpiteiden hallittuja ja selviä. Sitä ei esimerkiksi SDP:n vaihtoehtobudjetti ollut. Esimerkiksi tänään kun katseli miten demarijoukko äänesteli niin ei he olleet oman esityksensä ja sen kuvitteellisenkaan tasapainon takana vaan moni äänesteli myös muiden oppositiopuolueiden lisäysesitysten mukana. Eli sellaista vastuullisuutta.

Nyt kuitenkin ensi vuoden budjetti kasassa ja ensimmäinen täydentävä esitys tullee jo alkuvuodesta. Töitä on siis tehtävä ajassa. Tiukasti.

Kommentit