Torstai, 18.09.2008

Blogi, torstaina 18.09.2008

Tänään torstaina jatkamme siis jälleen heti aamusta ensi vuoden budjetin käsittelyä. Vielä muutaman ministerin hallinnonala läpikäymättä nopeatempoisena keskusteluna ja muutenkin vielä puheenvuoroja jonossa. Ennen kuitenkin aamusta heti kahdeksalta Lopen Yrittäjien ja kunnan aamukahvitilaisuuteen. Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Laukkanen ja kunnan kehittämispäällikkö Jyrki Käki ovat järjestäneet säännöllisin väliajoi näitä aamukahveja ja aina esillä erilaisia ajankohtaisia asioita. Itseasiassa perinne alkoi Mika Vileniuksen johdolla aikanaan ja nyt se jatkuu jo perinteenä.

Tänään illalla sitten vielä Narinkkatorilla Ylen suuri vaalistartti, mutta sitä ennen ehtii tapahtua monenlaista.

….

Kello 23.01 ja juuri kotiin. Päivä venyi siis tänään jo etten sanoisi ylipitkäksi. No itsepä halusin olla tänäänkin eduskunnassa istunnon loppuun asti sillä aivan illan päätteeksi kello 20 ja 21 vuorossa olivat ministeriemme Jan Vapaavuoren ja Jyri Häkämiehen budjettiesittelyt. Halusin itse osallistua tähän debattiin ja nostin esille mm. varusmiesten nyt nousevat päivärahat, mutta ennen mutta myös ministerin kanssa kotiuttamisrahan palauttamisen. Häkämies lupasi, että asia otetaan esille nyt vielä tällä vaalikaudella ja toivon todella, että sekin pitkäaikainen epäkohta saadaan nyt tämän hallituksen toimesta hoidettua kuntoon niin kuin mm. tuo opintorahan korotus. Vapaavuorelle kannoi huolta tänään siitä, että nyt kun asuntokauppa on hidastunut ja sen myötä vuokra-asuntojen kysyntä kasvanut niin asuntojonot ovat kasvaneet huikeiksi ja hintojen nousun myötä monen opiskelijan tavoittamattomiin. Tänään myös pidin oman pääpuheenvuoroni joss esillä erityisesti urheilu- ja liikunta-asiat, mutta myös opiskelijoiden asiat. Nämä kaikki puheeni löytyvät tuolta Eduskuntatyö-sivun alta.

Tänään päivällä ehdin myös nopeasti kahvitella peruspalveluministeri Paula Risikon kanssa. Keskustelussa toi ministerille mm. meidän Lopen yhden huolen nimittäin kasvavat huostaanottokustannukset. Lain mukaanhan kustannukset kuuluvat kunnalle missä ongelmat ovat syntyneet. Nyt kuitenkin tämä tulkinta mahdotonta ja yleisesti lasku lankeaa aina huostaanottohetken kunnalle. Ministeri ymmärsi huoleni ja sovimme, että selvitämme asiaa hieman lisää. Tässä olisi minusta sellainen selkeä tasauksen paikka erikoissairaanhoidoin tapaan tai sitten kustannusten tasajako koko väestömme harteille. Mutta pääasia, että ministeri asiasta nyt myös tietoinen ja ymmärtää aiheen.

Päivällä myös sivistysvaliokunnan ryhmäkokous budjetin painotuksista ja sitten luonnollisesti eduskuntaryhmä ja sen infot ja keskustelut syksyn tulevista hallituksen toimenpiteistä. Mutta nyt kello kyllä jo niin paljon, että sanon kiitos tälle päivälle. Kymmenen jälkeen ehdin vielä istunnosta Narinkkatorille Ylen Vaalimarkkinoille. Väkeä paljon paikalla ja vaalitunnelma nousee. Tuoreimmat gallupitkin lupaavat hyvää. Keskusta ja kokoomus tasoissa ja SDP hieman takana.

Kommentit