Perjantai, 19.09.2008

Blogi, perjantaina 19.09.2008

Tänään jatkamme vielä ensi vuoden talousarvion läpikäyntiä täysistunnossa. Kovinkaan paljon ei oppositio ole löytänyt ensi vuoden budjetista ruodittavaa vaan lähinnä kritiikki on käpertynyt omien vanhojen tekojen korjaamisen vaatimiseen. Eilenkin esimerkiksi illan viimeisessä debatissa asuntoministeri Jan Vapaavuori taisi jokaisessa puheenvuorossa yli puolue- ja hallitusrajankin kerätä kiitosta ja kehuja. Olen itse samaa mieltä Vapaavuori on hoitanut urakkansa enemmän kuin hyvin ja mm. ensi vuoden kotitalousvähennyksen laajennus on yksi hyvä esimerkki tästä.

Tänään kuitenkin aamusta jo monenlaista ennen sivistysvaliokuntaa ja sitten tuo täysistunnon jatko vasta kello 13.00. Illalla tarkoitus vielä suunnata tänään jo Mikkeliin.

Tänään myös voisin suositella kurkkaamaan tuon etusivujn uuden jutun Hyvä Ehdokas -palstan. Siellä esillä jo nyt kolme mainiota vaihtoehtoa syksyn kuntavaaleihin Monica Sacander Lahdessa, Heidi Ekholm-Talas Helsingissä ja Mikko Hieta Hämeenlinnassa. Hyvät valinnat.

…..

Nyt kello 22.39 ja Mikkelissä. Itseasiassa pääsin jo mukavasti illalla tänne ja ehdin tapaamaan myös yhden tulevan nuoren kunnallisvaaliehdokkaammekin. Marianne Kuukkanen oli eduskuntavaaliehdokkaanakin jo 2007 ja nyt sitten todenteolla menossa kohti Mikkelin valtuustoa. Kävimme hieman läpi tulevaa kampanjaa ja myös hieman menneitäkin kampanjoita. Tsemppiä Mariannelle!

Päivä eduskunnass tänään meni vauhdilla. Budjetin käsittely saatiin nyt ensimmäiseltä osalta päätökseen. Kiitokset muuten palautteesta liittyen puheisiini ja esillenostamiini asioihin tämän viikon aikana budjettikeskusteluissa. Kiva, että niitä seurataan. Valiokunnassa tänään aloitimme lukiolain yhden kohdan uudistamisen käsittelyn. Pitkään on puhuttu suullisen eli puhutun kielitaidon osaamiseen mittaamisesta ja ennen muuta sen tärkeydestä ja tarpeellisuudesta. Nyt asiaa ollaan viemässä eteenpäin yhtenä syventänä kurssina joka muuttuisi tätä tarkoistusta palvelevaksi. Asiassa kuitenkin erittäin suuria haasteita ja kysymysmerkkejä ja minusta kokonaisuus vaatiikin vielä merkittävästi läpikäyntiä. Samalla ollaan myös uudistamassa ammattikoulun mallinmukaiseksi jo aiemmin opitun hyväksiluentaa. Mielenkiintoiset uudistukset, mutta ei aivan helpoimmat.

Mutta huomenna sitten aamusta Mikkelin torille. Mikkelin kokoomus käynnistää kunnallisvaalikampanjansa kello yhdeksän ja on kiva päästä mukaan. Sitten loppupäivä menneekin kauden viimeisen SM-rallin SM-Vaakunan rallin parissa. Luvassa huikea loppuhuipennuskaudella. Kaikissa kolmessa SM-luokassa kärkikaksikot vain pisteen sisällä toisista eli soratiet huomenna ratkaisevat kultien kohtalot kaikissa ryhmissä. Jännittävä päivä.

Kommentit