Keskiviikko, 17.09.2008

Blogi, keskiviikkona 17.09.2008

Eilen ilta venyi siis todella pitkäksi ja tänään kaikki jatkuu taas heti aamusta. Istunto jatkuu nyt jo kello kymmennen ja silloin pääministeri käyttää oman puheenvuoronsa ensi vuoden talousarviosta. Sitä ennen kuitenkin jo kasa töitä tässä odottamassa ja myös lääkärissä käynti. Tuo iänikuinen opettajan liitukäsi vaivaa ja varmaan nykyisin myös hiirikäsi. Onneksi jo viikon kiusan jälkeen hieman paremmassa kunnossa.

…..

Pitkä istuntopäivä pikku hiljaa takana. Tänään olemme jatkaneet ensi vuoden talousarvion läpikäyntiä ja esillä mm. ulkoministeriön hallinnonala Alexander Stubbin johdolla. Oli kyllä taas kerran ilo kuunnella tuollaista 2020-luvun ministeriä joka aidosti haluaa keskustella, on avoin väittelylle, on avoin perustelemaan kantoja ja myös vastaanottamaan erilaisia näkemyksiä. Ja se osaaminen. Todella kovan luokan ulkoministeri meillä.

Työ jatkuu vielä huomenna ja päivän aikana pitäisi keskustelu saada loppuun. Katsotaan miten käy. Oma pääpuheenvuoroni odottaa vielä jonossa. Tullen itse hieman tarkastelemaan budjettia eri näkökulmasta tai kulmasta jota ei normaalisti salissa kovinkaan paljon esille nosteta. Mutta siihen huomenna.

Tänään sain myös mukavan vieraan päivällä istuntotauon aikana. Yksi riihimäkeläinen nuori Helsingissä lukiota käyvä nuori tuli tutustumaan taloon ja myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen muutenkin. Harvinaisen valveutunut ja aktiivinen ja osaava nuori, joka tiesi puolueista jo varsin paljon. Loistavia olivat olleet myös ruotsinkielisen koulun yhteiskuntaopin tehtävät. Nuoret olivat mm. tehneet ryhmätyöt jossa heidän piti esitellä ja saada muut vakuuttumaan annetun puolueen ohjelmista ja tavoitteista ja toisessa tehtävässä nuoret saivat luoda maahamme uuden puolueen tavoiteohjelmineen ja muineen. Tämä vieraani oli ystävänsä kanssa luonut Nuorten puolueen, jonka tavoitteet olivat mm. opintorahan korotus ja äänestysiän laskeminen 16-vuoteen. Totesin, että emme tarvitsekaan enää tuollaista puoluetta. Vielä ennen viime eduskuntavaaleja sille tosin oli paikka, kun opintorahaa ei tarpeista huolimatta suostuttu nostamaan 15 vuoteen. Nythän se tänä syksynä nousi kokoomuksen tultua hallitukseen 15 prosentilla ja myös tuo kuntavaalien äänestysiän laskeminen on puolueemme virallinen tavoite. Eli voi hyvin todeta Nuorten puolue sama asia kuin Kokoomus.

Tämän päivän ehdoton ykkösuutinen maailman taloustilanteen seuraamisen rinnalla oli hallituksemme esitys, että joka kotiin saadaan vuoteen 2015 mennessä sadan megan laajakaistat. Asia päätettiin tänään iltakoulussa ja viestintäministeri Suvi Lindenin mukaan tavoiteaikaan mennessä nopea yhteys tullee olemaan kaikkien saavutettavissa. Asia etenee askelittain niin, että vielä nyt syksyllä meidän on tarkoitus saada esitys megan yleissaatavuudesta ja siitä sitten eteenpäin. Mielestäni Lindenin esitys on jälleen yksi hyvä esimerkki uuden hallituksemme tulevaisuuskatsannasta.

Kommentit