Torstai, 17.04.2008

Blogi, torstaina 17.04.2008

Vielä kerran Kanervasta -otsikko Uudessa Suomessa pakottaa vielä kerran Kanervasta tämän aiheen ympärillä kirjoittamaan. Tai ei oikeastaan kirjoittamaan vaan kehottamaan lukemaan mitä kokenut toimittaja Jarmo Virmavirta aiheesta Uudessa Suomessa kirjoittaa. Alla myös linkki Turun Sanomien juttuun josta nuo viimeiset otsikot ”kehiteltiin”:

Jarmo Virmavirta: Vielä kerran Kanervasta

Mitä Turun Sanomissa kirjoitettiin

Mutta nyt sitten keskitytään työhön ja annetaan työrauha itsekullekin.

….

Tänään aamulla aikainen herätys. Päiväksi on sovittu monta kokousta ja tapaamista ja sitten vielä puolueemme puoluekokousinfo aamupäivällä kaiken päälle. Palataan päivän tapahtumiin ja aiheisiin myöhemmin. Myös muutamat nostot uutisista mielessä.

Kello 13.51 ja juuri hetkeksi kahvi ääreen. Päivä on ollut yhtä juoksua. Aamupäivällä järjestimme Helsingin Suomalaisella Klubilla Puoluekokousinfon. Puheenjohtajamme Jyrki Katainen ja puoluesihteerimme Taru Tujunen kertoivat hieman tulevasta kokouksestamme ja sen ohjelmasta ja tavoitteista. Paikalla oli myös puolueemme johtopaikoille ilmoittautuneita ehdokkaita ja tunnelma oli todellakin innostunut. Kunnallisvaalitunnelmatkin jo pinnassa ja oli hauskan näköistä kun muutamat median edustajat kuvasivat infoa Toivotalkoo-rukkaset kädessä. Into siis leviää 🙂 Huomenna tulen virallisesti ottamaan kantaa omaa ehdokkuuteeni. Päätös on syntynyt ja palataan siihen huomenna.

Tämän jälkeen takana jo sivistysvaliokunta ja työkokous lounaalla ja kohta sitten ryhmään ja sieltä kyselytunnille. Ennen kyselytuntia lupasin vielä käydä hieman jututtamassa Riihimäen Karan koulun ysiluokkalaisia jotka tänään talossa vierailulla.

….

Kello 20.00 ja juuri työhuoneeseen. Salissa tänään ollut monta mielenkiintoista keskustelua. Viimeksi kävimme hyvää keskustelua Tommy Tabermannin aloitteesta koskien ”elämisen taitoa” kouluaineena. Itse en sellaista oppiainetta omana yhteen tai kahteen viikkotuntiin sidottuna aineena kouluihin kaipaa, mutta uskonkin Tommyn tavoitteen olevan hieman muualla. Herätellä jälleen yhteiskuntaamme, koulujamme ja perheitämme arjen taitoihin ja ihmisenä elämiseen. On totta, että itse olen usein kaivannut opettajana vanhaa kunnon kansalaistaitoa kouluihin takaisin, mutta toisaalta itse hoidin asian ns. läpäisyperiaatteella eli nivottuna eri oppiaineisiin. Jos oikein muistan niin kuudennella luokalla pidin oppilaille juuri Elämisen taidot nimisen oppikokonaisuuden, jossa perehdyimme mm. kodin turvallisuuteen, hyviin tapoihin, terveisiin elintapoihin, puhtauteen, arjen turvallisuuteen. Se oli upea kevät ja nyt nämä nuoret jo lukiossa ja ammattikoulussa ja ensi vuonna jo abeina ja valmistuvina kädentaitajina. Haikeudella muistelen tuota luokkaa nytkin. Opetti minulle paljon.

Näin päivä siis jälleen päätökseen. Ryhmäkokouksen ja kyselytunnin välissä ehdin vielä tavata jälleen kaksi Riihimäen Karan koulun 9. luokkaa. Vaikka torstait aina tiukkoja päiviä aikataulun suhteen niin onneksi sen verran rakoa nuorille tästäkin päivästä sain irroitettua. Mutta nyt – huomiseen.

….

En voi olla hieman vielä kommentoimatta Ylen ohjelmien tekoa. Eilenhän mediassa levisi tieto Yle Radio 1:nen Sovitetut toiveet -radio-ohjelman Ilkka Kanervan henkilökohtaisten tekstiviestien vääntämisestä aarian muotoon. Voi vain kysyä, että tätäkö varten maksamme lupamaksumme Ylelle? Ammattimusiikot tekevät tällaista lupamaksuilla? Minusta mautonta ja osoittaa jotain Mikael Jungnerin johtamasta Ylestä. Vaikea nauraa.

Tänään Ilta-Sanomissa Jungner totesi itse, että ”yksittäisistä ohjelmista tai sisältöön liittyvistä asioista en lähde kommentoimaan mitään julkisesti. Se on osa meidän tapaamme pitää huoli siitä, että tekijät voivat tehdä työnsä riippumattomasti”.

Aivan mutta mitä mies olisi tehnyt jos ”hänen facebook harrastuksensa toimitusjohtajan työaikana” olisi nostettu tällaiseen ohjelmaan ja tällaisessa hengessä? Olisiko se ollut sopiva laulun paikka? Ei minusta sekään.

Ja kun muistamme miten viisitoista vuotta sitten Ruben Stiller puhui Ylen Radio Mafiassa kökkötraktorista niin ei johtajat puolustaneet tekijöiden rippumatonta työnteko-oikeutta. Wikipedia muistelee tapahtumaa näin: ”Vuonna 1993 Stiller aiheutti kohua Radiomafian juontajana nimitettyään keskustalaista yleisradion alue- ja uutisyksikön johtajaa Tapio Siikalaa ”kökkötraktoriksi”. Stiller hyllytettiin kolmeksi kuukaudeksi, mutta tuona aikana hän esiintyi kielloista huolimatta suorassa lähetyksessä – minkä seurauksena hänet sanottiin irti Yleisradion palveluksesta.” Eli ei sentään ihan kaikkea Ylessäkään sallita. Omia johtajia ei saa arvostella.

No joka tapauksessa minusta tässä nyt ylitetään hyvän maun raja ainakin Ylen osalta. Ja kun laulun ulosajaminen ei jäänyt vain ko. ohjelmaan vaan keskellä päivää maakuntaradiotkin kappaletta soittivat. Itse ymmärrän Radio Voicen ja Rockin yms. pienen ilakoinnin tällaisillakin asioilla, mutta lupamaksuilla ja ammattimuusikoilta tällaista tilata? Ehkä olisi ollut harkinnanpaikka.

Kommentit