Keskiviikko, 16.04.2008

Blogi, keskiviikkona 16.04.2008

Lueskelin tässä juuri Aamupostia. Viime aikoina lehdessä on ollut aika paljon juttua Hyvinkään uusista keskustasuunnitelmista. Riihimäkihän on jo pitkään tehnyt ja panostanut ja siinä mielessä kyllä ajanut Hyvinkään ohi. Nyt kuitenkin Hyvinkää on lähtenyt ”vastaiskuun” ja täytyy kyllä todeta, että varsin järkeviltä ja mielenkiintoisilta kaupungin suunnitelmat kuullostaa. Esimerkiksi tuo Villatehtaan hyödyntäminen kaupungintalohankkeessa on järkevää ja kun vielä tekee monikäyttöisiä tiloja kaikesta mahdollisesta valtuustosalia myöten niin ollaan tällä vuosituhannella. Lehden mukaan teatteri ja valtuustosali nivoutuisikin yhteen. Lehden mukaan esitys kaupungintalosta Villatehtaan rakennukseen 105 on jo ensi maanantaina kaupunginvaltuustossa ja tarkoitus olisi saada uusi paikka kuntoon vuonna 2011. Samaan aikaan kun viereinen Keko-korttelin kauppakeskusalue valmistuu. Rakentaminen kaupungintalon osalta alkaisi ensi vuonna tämän vuoden suunnitelmatyön jälkeen. Kyse siis vuokratiloista, jotka saneerataan kolmiosaiseen taloon joka on osaksi puuta ja osaksi teräsbetonirakenteisia. Huoneistoalaa olisi runsaat 5100 neliötä kolmessa kerroksessa eli parisataa neliötä nykyistä kaupungintaloa vähemmän.

Mutta tuo keskustan Keko-kauppakeskus näyttää myös todella mielenkiintoiselta. Uusi valtava keskustan kauppakeskus tulisi siis kirjaston viereen nykyisen Anttilan ja Prisman yhdistäväksi valtaisaksi kopleksiksi. Hankettahan on suunniteltu jo vuosikaudet ja kaupungin toimialajohtajan Jyrki Mattilan mukaan Hyvinkäältä valui ulos noin 67 miljoonaa euroa ostovoimaa vuonna 2006. Pari vuotta aiemmin vuoto oli vain 16 miljoonaa. Mitähän valuma tällä hetkellä onkaan kun Riihimäellä on hankkeet jo osaksi valmiina ja osaksi valmistuvat lähiaikoina? Puhumattakaan Kehä III:n valtaisasta kasvusta joka sekin on kovin lähellä meitä ja talousaluettamme.

Aamupostin mukaan samaan aikaan HOK-Elanto laajentaisi Prisma-keskustaan lähes kaksinkertaiseksi, Kesko on laajentamassa Hämeenkadun Citymarketia ja sitä tämä kaikki uusi. Uusien hankkeiden alle jäisi siis virastotalo, kaupungintalo ja Expertin talo. Ja tuosta kaupungintalostahan suurin huoli ja eripura on ollut. Sen ympärillehän on syntynyt mm. Pro kaupungintalo -liike.

No näin hieman sivusta talousalueemme asukkaana suunnitelmia kun kuuntelee niin tietysti kuulostaa hyvältä. Hyvinkää-Riihimäen talousalueen kasvu on huimaa ja onneksi meillä Lopella ja Hausjärvellä on tilaa asua ja elää. Sitäkin nämä kaupunkiemme suurhankkeet kaipaavat. Täytyy vain toivoa, että saamme myös aikaiseksi yhteistä maansuunnittelua ja kasvunsuunnittelua. On nimittäin kiistaton tosiasia, että kuntamme kasvavat kovaa vauhtia yhteen haluamme tai emme ja siksi olisi syytä ainakin haluta suunnitelmallista kasvua.

Nyt kohti Helsinkiä. Tänään pidämme ylimääräisen sivistysvaliokunnan hallituspuolueiden ryhmäkokouksen aamusta ja sitten sivistysvaliokunnan ja täysistunnon kiireisiin.

….

Kello 12.45 ja juuri hetki sitten sain virallisen tiedotteen, jossa Kokoomusnuoret ja Kokoomusopiskelijat tulevat julkisuuteen liittyen viime viikonlopun Tampereen kokouksiinsa ja keskusteluihin. Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtaja Jenny Nyman ja Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Teppo Leinonen tulivat julkisuuteen liittojensa yksimielisten päätösten kanssa ja pyytävät minua asettumaan ehdolle kesäkuun Tampereen puoluekokouksessa puolueemme varapuheenjohtajaksi.

Tässä Nuorten Liiton ja Opiskelijaliiton virallinen tiedote:

”KANNANOTTO 16.4.2008

Kokoomusnuoret ja Kokoomusopiskelijat: Timo Heinonen Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta toivovat kansanedustaja Timo Heinosen (33) asettuvan ehdokkaakseen puolueen varapuheenjohtajakilpaan. Liitot katsovat, että Heinonen edustaisi puoluejohdossa uutta poliittista sukupolvea ja toisi puoluejohtoon tuoreita, ennakkoluulottomia ajatuksia.

Hämeen Lopelta kotoisin oleva Timo Heinonen on ensimmäisen kauden, ja kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorimpana, kansanedustajana tehnyt erinomaista työtä erityisesti sivistys- ja liikennepolitiikan saralla. Heinosella on valtiopäivätyön lisäksi pitkä kokemus myös kunta- ja maakuntavaikuttamisesta ja toimimisesta puolueorganisaation kaikilla tasoilla puoluevaltuustosta paikallisyhdistykseen. Politiikan ulkopuolella, luokanopettajana ja media-alan yrittäjänä hankittu kokemus laajentaa entisestään Heinosen osaamisalaa luoden erinomaiset edellytykset puolueen kehittämiselle ja Toivo-teemaan sopivan positiivisen vireen jatkumiselle.

”Timon valinta Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi olisi erinomaista jatkoa puolueen nuorekkaan ja dynaamisen imagon rakentamiselle. Timo toisi puolueen puheenjohtajistoon monipuolisen asiantuntemuksen ja nuorekkaan tulevaisuuteen katsovan näkökulman,” toteaa Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Teppo Leinonen.

”Timo yhdistää sukupolvet toisiinsa. Hän luo sillan vahvan perustan ja kauas katsovan toivon välille. Hänessä yhdistyvät kokoomuslaiset kuuntelemisen ja toimeen tarttumisen hyveet,” uskoo Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtaja Jenny Nyman.

Liitot ovat päättäneet antaa tukensa Timo Heinoselle, mikäli tämä vastaa myöntävästi kutsuun lähteä tavoittelemaan puolueen varapuheenjohtajuutta Kokoomuksen puoluekokouksessa 13.-15.6. Tampereella.

Teppo Leinonen
puheenjohtaja
Kokoomuksen Nuorten Liitto

Jenny Nyman
puheenjohtaja
Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta”

Kiitos puolueemme nuorille ja opiskelijoille vahvasta tuesta. Tämä lämmittää mieltä suuresti ja on minulle arvokas osoitus siitä työstä mitä olen tehnyt ennen ja nyt. Palaan aiheeseen perjantaina.

….

Tänään ehdin illalla ratsastamaankin. Viime viikolla illat venyivät niin pitkiksi eduskunnassa, että ei ollut mitään mahdollisuuksia hevosteluun, mutta onneksi sentään tänään. Teki hyvää näiden viikkojen tiimellyksessä ja vauhdissa hetki antaa aikaa itselle ja hevoselle.

Tänään sivistysvaliokunnassa hyväksyimme mietintömme koskien valtion talouden tulevien vuosien kehyksiä. Aamulla vielä hioimme sitä hallitusryhmässä ja todellakin otimme huomioon oikeastaan kaikki mahdolliset huomiot jotka nousivat esille yleiskeskustelussa. Tästä huolimatta sanamuodot eivät kelvanneet oppositiolle ja äänestyksiä tuli ja siis lähinnä pilkusta ja pilkunpaikasta. Oikeastaan ainoastaan kokenus Claes Andersson nosti esille aidosti erilaisia painotuksia ja niissä näkyi poliittiset erilaiset ajatukset ja niinhän kuuluukin. Jälleen kerran konkarille pisteet vaikka asioista olemmekin tässä yliopistoasiassa erimieltä. Mutta arvostan sitä, että on aidosti ja rehellisesti jotain mieltä ja tekee politiikkaa sen mukaan eikä sorru pikkukikkailuun.

Täysistunnossa tänään uusi ulkoministerimme Alexander Stubb keräsi kehuja ja niitä jopa oppositiolta. Eero Heinäluoma esimerkiksi totesi arvostavansa Stubbin asiantuntemusta ja takapenkissä totesimmekin, että aloitetaan samoilla sanoilla omat puheenvuorommekin. No niihin ei debatissa mahdollisuutta tälläkään kertaa tullut. Aika kului niin nopeasti kokeneiden kinatessa, että meille uusille ei oikeastaan tilaa paljon jäänyt. Itse olisin debatissa nimenomaan halunnut nostaa esille turvatakuut ja sen, että miten maamme suhtautuu turvatakuisiin peilatessa sitä siihen, että valtaosa EU:n jäsenmaista on myös Naton jäseniä. Olisin halunnut kuulla Stubbin mielipiteen siihen muuttaako turvatakuu maamme suhdetta Natoon. Näin itse uskon käyvän sillä Lissabonin sopimuksen myötä maille tulee velvoite auttaa toisia ja omaa puolustusjärjestelmää ei EU:lla ole eikä sellaista olla rakentamassakaan. On siis varmasti tosiasia, että turvatakuun ”lauetessa” suurin osa EU-maista operoi turvatakuiden hengessä nimenomaan Nato-joukoin. Minusta näin pitääkin olla. Tästä kuitenkin vaietaan aikalailla tiiviisti.

Toisena asiana olisin halunnut nostaa esille myös yhden asian joka salissa kovin vähällä huomiolla. Jää näiden ”suurempien linjojen” varjoon tässä EU:n tulevaisuuskeskustelussa. Nyt nimittäin Lissabonin sopimuksen myötä urheilu ja liikuntasaavat EU:ssa aivan uudenlaisen aseman. Tätä olisin mielelläni hieman saliinkin nostanut. Mutta tällä kertaa ei puheenvuoroja irronnut.

Kiitos myös palautteesta koskien nuorten ja opiskelijoiden tämänpäiväistä pyyntöä. Kiitos niistä. Nyt kuitenkin vielä hetkeksi lehtien ja sitten kirjan pariin ja huomenna uuteen päivään. Huomenna Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden pyyntökin esillä ja aamulla myös osallistun asiantiimoilta puolueemme infoon Suomalaisella Klubilla. Mutta niihin huomenna. Ajatukseni puolueemme varapuheenjohtajuudesta kerron perjantaina.

Kommentit