Torstai, 16.11.2006

Blogi, torstaina 16.11.2006

Torstaina nousin ylös jo aikaisin. Tänään olin sopinut aamupäiväksi muutaman työtehtävän ja sitten muuttotavaroiden vientiä. Tänään muuten hieman rennompi päivä. Illalla olen saanut kutsun Riihimäen kokoomuksen syyskokoukseen ja tilaisuuteen missä vieraana puhuu uusi puoluesihteerimme Taru Tujunen. Tujusen vierailu on kaikille avoin ja julkinen tilaisuus. Eli jos haluat kuulla millä mielellä kokomus lähteen eduskuntavaaleihin niin katso ajat ja paikat tuolta sivujemme Uutissivulta.

Uudesta käsittelyssä olevasta YT-laista on puhuttu paljon. Elinkeinoelämän keskusliitto EK onkin nyt jo laatimassa ongelmien ehkäisemiseksi jäsenyrityksilleen selkokielisen ja käytännön tilanteisiin liittyvän ohjeistuksen. Lisäksi jäsenyrityksille järjestetään koulutusta ennen lain voimaantuloa. Lain voimaantulohan vaatii vielä eduskunnassa lain hyväksynnän ja siellä ainakin kokoomus tulee puolustamaan pienyrittäjiä loppuun asti. Uskon, että keskustanki eduskuntaryhmästä löytyy vielä tukea lain muuttamiselle niin että yt-menettelyä ei kohdistettaisi alle 30 työntekijän yrityksiin. Käsittelystä voi tulla mielenkiintoinen.

Samalla PK-yritysvaltuuskuntaan ollaan perustamassa työmarkkinatyöryhmä, joka seuraa lain vaikutuksia ja muuta työmarkkinatoimintaa pienten yritysten kannalta. EK haluaa myös jatkaa samalla vuoropuhelua Suomen Yrittäjien kanssa yrittäjien tilanteen parantamiseksi. EK:n ja Suomen Yrittäjien yhteistoiminta pyritään nopeasti saattamaan ”hyväksi yhteiseksi edunvalvonnaksi”. Tämä on varmasti hyvä ja oikeansuuntainen tavoite. Yhteistyötä tarvitaan EK:n ja Yrittäjienkin välillä vaikka itse olisin valmis korostamaan Suomen Yrittäjien roolia entisestään muutenkin.

….

Tänään Riihimäen kokoomus valitsee uuden hallituksensa vuodelle 2007. Meillähän syyskokous pidettiin jo tiistaina ja Hausjärvellä kokous on ensi maanantaina. Tässä vaiheessa haluaisin nostaa esille seutukunnan kokoomusjärjestöjen yhteistyön. Minusta olisi nyt syytä ja aihetta syventää kokoomuslaisten vuoropuhelua kokoomus yhdistysten kesken ja myös luottamushenkilöiden kesken. Voisiko malli käynnistyä pari kertaa vuodessa pidettävillä yhteisneuvotteluilla kokoomushallitusten kesken? Sama tahti voisi olla sopiva myös luottamushenkilötapaamisille? Katsotaan millaisen vastaanoton esitykseni saa. Jos kannatusta tulee niin me voisimme Lopella aloittaa tämän hieman järjestelmällisemmän vuoropuhelun. Mutta kuulostellaan ensin mitä mieltä muissa kunnissa ollaan.

Tällaista keskusteluahan toki käydään nytkin, mutta vain epävirallisella tasolla täysin luottamushenkilöiden oman aktiivisuuden ja henkilösuhteiden varassa. Itselläni on hyvät neuvottelu ja keskusteluyhteydet kumpaankin naapurikuntaan. Yhteydenpito on ollut jo vuosien ajan – sanoisinko säännöllistä – silloin kun asioita ja tarpeita on ilmennyt. Puhelin on soinut puolin jos toisinkin ja naapurikunnan mielipiteitä on kyselty erilaisista asioista. Tällaista vuoropuhelua toivoisin systemaattisemminkin meidän luottamushenkilöiden välille. Ja miksi ei jopa yli puoluerajojenkin.

Kutsu siis voimassa.

Juuri sain tietoa Uudessa-Seelannista. Suomi vankisti johtoaan enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailun kolmantena
ajopäivänä Uudessa Seelannissa. Ero toisena olevaan Ranskaan on kasvanut jo yli kuuteen minuuttiin. Päivä päivältä vauhtiaan kiristäneen Aholan lisäksi suomalaisista ylsivät torstaina luokkavoittoihin myös Juha Salminen ja Marko Tarkkala. Hienoa Make ja kumppanit. Me jännitämme täällä ja olemme hengessä mukana.

Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, Uusi-Seelanti. Tilanne 3/6 ajopäivän
jälkeen (epävirallinen):
1. Suomi
2. Ranska -6.19,15
3. Espanja – 10.27,91
4. Australia – 12.49,86
5. Ruotsi – 13.14,31
6. Italia – 13.52,32

Nyt toimistolle ja sittenpari muuttokuormaa toimiston tavaroita.

Kello 15.38 ja juuri töistä kotiin. Päivällä veimme tosin toimistotavaroita uudelle kodillemme. Siirrän toimiston nyt virallisesti kodin yhteyteen kun lisähuoneet antavat siihen mahdollisuuden. Näin saan tehostettua hieman vielä tuota työntekoa ja aikaa milloin työt teen. Usein kun tuppaa media-alalla erityisesti työt kasaantumaan iltoihi kun tuoreina asiat halutaan eteenpäin. Tämä siis helpottuu mukavasti.

Huoleni digiaikaan siirtymisestä laitoksissa on saanut hyvän vastaanoton. Tänään asiasta lähestyinkin muutamia tahoja joilla mahdollisuus ehkä tilanteeseen vaikuttaakin. Toivotaan, että järki voittaa.

Nyt nopeasti hieman ruokaa ja sitten Riihimäelle Kokoomuksen syyskokoukseen ja keskustelutilaisuuteen. Nähdäänhän siellä?

Olikin kiva nähdä paljon tuttuja ja osa sanoivat saaneensa innostuksenkin tulla Riihimäellä täältä blogistani. Kiva. Teamiläisiämmekin oli mukana hyvin ja saimmekin aikamoisen annoksen uutta puhtia ja ideoita uudelta puoluesihteeriltämme. Mutta sitä ennen Riihimäen kokoomus valitsi uudet toimijat ensi vuodeksi ja nyt puheenjohtajaksi valittiin Heinosen Markko ja hallitukseenkin hyvä joukko uutta ja vanhaa verta. Erityisellä tyytyväisyydellä, kun kokouksessa kuunteluoppilaana olin, otin vastaan Riihimäen kokoomuksen toimintasuunnitelma, missä oli myös varattu oma kohta seutuyhteistyölle. Toivotaan, että esittämäni keskusteluyhteys kehittyisi tätäkin kautta oikeaan suuntaan.

Uuden puoluesihteeriimme olen aikanaan tutustunut Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan aikana. Silloinkin kampanjan vetonaisena hän vakuutti, mutta tänään Riihimäen ammattioppilaitoksella usko nousi sataan. Kokemusta ja intoa ja tahtoa. Siitä on Taru Tujunen tehty. Aivan loistava alustus tulevasta eduskuntavaalikampanjastamme minkä alkusoittoa vain Korva -kampanja on. Luvassa on siis vasta ensi vuoden puolella varsinainen kampanja, mutta Korva-kampanja tähtää siihen ja luo kokoomukseen ja Suomeen aivan uuden asenteen. Asenteen missä aidosti kuunnellaan.

Taru Tujunen on ammattilainen jonka johdolla eduskuntavaaleihin voimme luottavaisella mielellä mennä. Toivoinkin erityisesti RAOL:n tilaisuudessa, että Tujunen kiertäisi ahkerasti kenttää sillä hänestä energisyys tarttuu varmasti. Tuollaisista Naisista pidän 🙂

Tilaisuuden jälkeen nopeasti uusia kampanjakyniä tukijoukoille jakoon. Halisen Irmelille laatikko, laatikko Hausjärvelle Heinosen Veikon vietäväksi, Tarkkosen Marjalle laatikko ja Rikulle kassillinen. Kohtaa alkaa nekin näkyä. Yritäpä bongata pöydiltä tai tiskeiltä tai pyydä itsellesi ihan oma.

…..

Tänään illalla uutiset kertoi, että uuden ehdotuksen mukaan kansanedustajien poissaolot kirjattaisiin tulevaisuudessa vain täysistunnon ja valiokuntien pöytäkirjoihin, mutta poissaolojen julkisesta tilastoinnista luovuttaisiin. Poissaoloon yksityisasioidenkaan vuoksi ei tarvitsisi enää hakea lupaa.

Ehdotus kansanedustajien poissaolojen tilastoinnin lopettamisesta ei saa yksimielistä tukea puolueiden eduskuntaryhmiltä. Seurannan jatkamista kannattaa SDP ja aika suurelta osalta myös meidän nykyinen eduskuntaryhmä. Minustakin nykyinen käytäntö, missä poissaolopyynnöt kulkevat oman eduskuntaryhmän kautta on selkeä ja reilu.

Minusta poissaolojärjestelmää voitaisiin hyvin uudistaa ja päivittää mm. syiden ilmoitusten suhteen ja järjestelmän helpottamiseksi, mutta en olisi valmis luopumaan tilastoinnista kokonaan. Verkossa toimiva poissaolojärjestelmä olisi minusta ehkä tätä päivää. Fiksu, joustava ja käytännöllinen.

En oikein ymmärrä mitä varten Keskusta, vihreät ja RKP:n kannattavat tilastoinnista luopumista. Olisi aika mielenkiintoista kuulla millä sitä perustellaan, että töistä poissaoloa ei tarvitsi ilmoittaa mitenkään ja kirjata mitenkään? Toisaalta kansanedustajan työssä äänestäjienkin on oikeus ja kohtuus tietää miten oma kansanedustaja työtään hoitaa. Fiksu äänestäjä ymmärtää perustellut poissaolot, mutta ei lintasaamista. Vai mitä?

Nyt Kympin Uutiset ja sitten se BB ja nukkumaan…

Kommentit