Torstai, 16.07.2009

Blogi, torstaina 16.07.2009

Uusi aamu. Yöllä aivan upea puolikuu järvenpäällä, mutta nyt jälleen hieman pilviä taivan peitteenä. Tänään mielenkiintoinen päivä – aamusta ensin ratsastustallille viimeistelyharjoituksiin liittyen viikon leiriharjoituksiimme ja tarkoitus mennä läpi koko tulevan lauantain kouluratsastusohjelma. Katsotaan. Mutta sitten illalla edessä Britney Spearsin keikka Helsingissä. Monet lehdet ovat asettaneet mahtikonsertin kuvaboikottiin Spearsin lähipiirin asettamien todellakin täysin kohtuuttomien kuvaoikeusvaatimuksien takia. Ymmärrän hyvin, että lehdet ja mediatalot eivät kuvaajia kyseisillä kuvatarkustus- ja -oikeusvaatimuksilla tapahtumaan lähetä, mutta sitä en ymmärrä, että lukamaksurahoitteinen Yleisradio boikotoi koko tapahtumaa eikä aio lainkaan uutisoida tapahtuu medioissaan. Kyllä Ylen tehtäviin kuuluu tällaisten tapahtumien uutisointi vaikkapa sitten kitkerämmässä tyylissä, mutta en ymmärrä, että yleisradio voisi sivuuttaa koko tapahtuman ja yhden maailman eniten myyneen artistin Suomen vierailun. Yle Uutisten toimituspäällikkö Marjo Ahonen kertoi Yleisradion nettisivulla, että jos ehtoihin suostutaan niin ”hyvin nopeasti oltaisiin tilanteessa, jossa medialla ei olisi mitään oikeuksia jäljellä”. Ehkä nyt kuitenkin viime aikaisten Jungner-tapauksien jälkeen kannattaisi hieman nöyremmällä äänellä puhua ja en tarkoita sitä, että kohtuuttomiin kuvavelvoitteisiin pitäisi suostua, mutta uutispimento ei minusta kuulu sivistys- ja demokraattisen valtion yleisradiolle.

Mielenkiinnolla olemme saaneet seurata myös FIA:n uuden presidentin valintaa. Max Mosley ilmoitti lopultakin, että hän ei enää kohujen tahrimana ole valmis jatkamaan eikä edes mittaamaan kannatustaan syksyn maailmankokouksessa. Tällä hetkellä Ari Vatanen on ainoa paikasta kiinnostuksensa esittänyt ja Ari on saanut koko ajan taakseen yhä kovempia ja vaikutusvaltaisempia tukijoita. Varmasti tuleva Neste Oil Rally viikonloppu on yksi tärkeä välietappi kampanjassa ja myös tulevat muut maailmanmestaruustason tapahtumat. Itse uskon vankasti, että Arilla on eriomaiset mahdollisuudet paikkaan ja myös mitä parhain osaaminen niin motorsportista korkeimmalta mahdolliselta tasolta, mutta myös politiikasta ja päätöksenteosta sekä vaikuttamisesta. Sitä FIA:n presidenttiys kovenevassa maailmassa yhä enemmän on.

Mutta nyt ratsastushousuja jalkaa aamukahvin ja aamun lehtien jälkeen.

Aamun ratsastuskilpailujen viimeistely oli niin ja näin. En vetoa löisi, mutta jos ja kun kaikki menee hyvin niin voisin jälleen yllättääkin. Katsotaan nyt. Tänään tosin itse rataharjoituksessa jälleen muutamissa kohdissa pientä ja suurempaakin epävarmuutta, mutta jälkilöylyissä ulkokentällä sain ne kyllä korjattua. Katsotaan nyt sitten miten yhden välipäivän jälkeen lauantaina homma sujuu. Nyt hetki aikaa konella ja mm. laskujenmaksua ja myös hieman töitäkin ja sitten illalla Helsinkiin.

Kommentit