Torstai, 16.04.2009

Blogi, torstaina 16.04.2009

Mene vankilaan. Me suoraan vankilaan. Kulkematta lähtöruudun kautta. Tänään siis uusi päivä käyntiin lakivaliokunnan vierailulla Helsingin Vankilaan. Valiokunnalla ei siis varsinaista kokousta vaan tämä vankeinhoitoon paneutuva vierailu. Sen jälkeen sivistysvaliokunta ja ryhmäkokous sekä kyselytunti. Illalla suuntaan eduskuntaryhmämme puheenjohtajan Pekka Ravin kanssa Hämeenlinnaan Hämeen Kokoomuksen piirin kevätkokoukseen.

Eilen suurella hämmennyksellä luin iltapäivälehdistä demariedustaja Jukka Gustafssonin vuodatusta ja arvostelua Pirkko Mannolaa kohtaan. En voi kuin ihmetellä mikä tällaisen julkisuushakuisuuden takana. Onneksi lehdessä oli myös Pirkko Mannolan ”vastine” ja yhtä järkyttynyt ja hämmentynyt oli hänkin hänelle täysin vieraan henkilön arvosteluryöpystä. Mannola ja hänen edesmennyt arvostettu taitelijapuolisonsa Åke Lindman olivat puhuneet Tanssii Tähtien kanssa ohjelmasta ja Mannolan urasta ennen pitkän sairauden viemää poismenoa. Puoliso oli erityisesti toivonut, että Mannola menee ohjelmaan ja jatkaa yhteistä taiteilijauraa näinkin. Minä ainakin arvostaisin ja arvostan tätä enkä ole mikään arvostelemaan toisen viimeistä tahtoa ja toisen tekemään ratkaisua tämän pohjalta. Enemmän vain pahaamieltä tällaisilla ulostuloilla ja itse toivoisin arvostelukykyä. Minä toivotan Pirkko Mannolalle voimia raskaina aikoina ja elämäniloa kaikesta huolimatta. Aurinkoisuus on hänen voimansa. Ja onnea myös kovaan kisaan.

….

Tänään ei koneelle ole ehdittykään. Aamulla ensin vierailu jo minulle aiemmilta vierailuilta aikalailla tuttuun Sörkän vankilaan. Hymyilyttikin kun vankilanjohtaja tuumasi ovella, että ”tervetuloa jälleen”. Nauroinkin, että en taida olla ensimmäinen jolle hän niin toteaa. No tänään osan lakivaliokunnan jäsenten kanssa kävimme läpi vankeinhoidon ajankohtaisia ja tulevia asioita parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja myös hieman taloa kiersimme ja talonasukkaitakin pääsimme tapaamaan. Erittäin hyvä ja mieleenpainuva vierailu jälleen ja valitettavasti tällaiselle eloisalle ahdistavakin.

Sivistysvaliokunnan, ryhmäkokouksen ja kyselytunnin jälkeen suuntasin sitten eduskuntaryhmämme puheenjohtajan Pekka Ravin kanssa Hämeenlinnaan HAMK:n auditiorioon missä pidimme Hämeen Kokoomuksen piirin kevätkokouksen. Pekka on ollut erinomainen ryhmän puheenjohtaja ja myös tämänpäiväinen tai iltainen poliittinen tilannekatsaus oli erittäin hyvä ja monipuolinen. Muuten kevätkokouksen asialista aina aikalailla nopea ja niin tänäänkin. Hieman kävimme läpi tulevia aiheita mm. EU-vaaleja ja myös jo katsetta 2011 eduskuntavaaleihinkin. Niistä jatkamme jo huomennakin kun eduskuntapäivän jälkeen jatkamme talossa ensin puoluehallituksen ja sitten puoluevaltuuston kokouksella. Nyt kello jo 22.50 ja aika laittaa pää tyynyyn. Muutamiin ajankohtaisiin aiheisiin palailen tässä lähipäivinä.

Kommentit