Torstai, 15.09.2011

Blogi, torstaina 15.09.2011

Ei Eurobondeille.

EU:ssa osa maista ja osa poliitikoistakin ajaa kovaa vauhtia alueelle yhteisiä joukkovelkakirjoja. Eilen uutisissa komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso totesi, että he tekevät Olli Rehnin johdolla todennäköisesti pian esityksen Eurobondien käyyttöönottamisesta. Eurobondit tekisivät meistä yhtenäisen takuujoukon ja esitys vaatisikin todennäköisesti myös EU:n perussopimusten muuttamista.

Sekä Saksa, että Suomi ovat suhtautuneet esityksiin eurobondeista kielteisesti ja niin olen tehnyt minäkin. Itse olen edelleen kielteisellä kannalla enkä ymmärrä tällaista esitys varsinkaan tällaisessa järjestelmässä mikä meillä nyt EU:ssa on. Jokainen maa toimii menojensa kanssa hyvinkin itsenäisesti ja tämä eurobondi-malli yhtenäistäisi vain tulojen hankkimista. Minusta eurobondien käyttöönotto vaatisi myös sitä, että menopuoletkin saataisiin tarkkaan valvontaa ja jopa yhteiseen sääntelyyn ja siihen en usko.

Nyt tarvitaankin reippaita liikkeitä euron ja koko EU:n pelastamiseksi ja ennen muuta minusta paluuta yhteisesti aikanaan sovittuihin pelisääntöihin. 

Tästä on hyvä käydä nyt perusteellinen keskustelu. Mihin kukakin Eurooppaa on ajamassa.

Tänään näemme eduskunnassa varmasti mielenkiintoisen valtataistelun. Siitä minusta perussuomalaisten tilanteessa ennen muuta kyse. Puheenjohtaja Timo Soini esitti eilen Jussi Halla-ahon erottamista ryhmästä ja näyttää vahvasti siltä, että Soinin asema ei enää olekaan niin vahva kuin ollaan totuttu. Soinin päätös ei todennäköisesti olekaan läpihuutojuttu vaan ryhmä taitaa natista liitoksistaan oikein kunnolla. Mielenkiintoista nähdä miten koko perussuomalaisten ryhmän käy. Nielevätkö halla-aholaiset Timo Soinin sanelupolitiikan vai ryhtyvätkö nyt oikeasti ja vahvasti vahvistamaan asemiaan puolueessa. Vai liekö edessä jopa oman ryhmän perustaminen. Se tarkoittaisi varmaankin noin kymmenen kansanedustajan eroa soinilaisista halla-aholaisten ryhmään? Tämä voi hyvinkin olla tulevaisuuden tie. Jos ei tänään niin tulevaisuudessa.

Tänään jatkamme töitä eduskunnassa. Aamupäivään sovittuna kolme kokousta ja valiokunnatkin täydessä työntouhussa. Tehtävää siis riittää.

Kello 22.31 ja juuri töistä kotiin. Pitkäksi venyi päivä ja huomenna aloitamme jälleen varhain. Ammatinvalintakysymyksiä. 

Mutta en valita. Tänäänkin erittäin mielenkiintoinen päivä ja paljon aikaankin. Ei tosin mitään sellaista valmista, mutta monta asiaa eteenpäin mm. valiokunnissa ja muutenkin. 

Päivän uutismielenkiinto oli tiukasti Timi Soinin ja Jussi Halla-ahon valtataistelussa. Soini näytti taipuneen ja ryhmä päättikin kuukauden sijaan vain kahden viikon hyllytyksestä Halla-aholle. Mielenkiintoinen erävoitto halla-aholaisille ja olen varma, että seuraavia eriä vielä tulee. Ja talolla muuten kytee vielä muutakin. Ehkä niistä julkisuuteen jo lähipäivinä jotain.

 

Kommentit