Keskiviikko, 14.09.2011

Blogi, keskiviikkona 14.09.2011

Aamu Pietarissa. Kello kohta seitsemän ja aamupalalle. Eilen paljon kontakteja yritysmaailmaan ja Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan. Erittäin antoisa päivä ja esille myös niitä haasteita ja ongelmia mitä suomalaiset yritykset ovat kohdanneet tänne tullessaan. Tänään sitten Itämeren ja vedenpuhdistuksen pariin… Nyt jo n. 95 prosenttia Pietarin vesistä puhdistetaan ja 2015 tavoite on 98. Vertailuksi vielä 1978 kaikki jätevedet menivät suoraan jokiin ja Itärmereen.

Kello 20.47 ja hetki sitten Pietarista takaisin kotiin Lopelle. Erittäin onnistunut työmatka ja paljon tuli saatua tietoa ja nähtyä. Erittäin mielenkiintoista oli mm. tutustua kaupungin suuriin investointeihin jätevedenpuhdistuksen parissa ja myös vedenkäyttöön liittyvään asennekasvatukseen lapsille. Paljon ovat tehneet, mutta paljon on vielä tehtävääkin. Nimittäin vaikka tuo 2015 tavoitetaso puhdistuksessa saavutettaisiinkin niin sekin tarkoittaisi edelleen sitä, että noin 250 000 ihmisen jätevedet menisivät puhdistamattomana luontoon. Sekin on vielä kestämätöntä.

Päivän häkellyttävä uutinen tuli jälleen perussuomalaisten leiristä. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti sotilasjunttaa Kreikan johtoon ja panssarivaunuja vaimentamaan mielenosoituksia. Demokratia ei kuulemma toimi. Järkyttävää puhetta kun tiedämme mitä panssareiden tuonti kaduille tarkoittaisi ja millaista tuhoa se toisi. Edesvastuutonta. Onneksi ulkoasiainvaliokunnan matkallamme Pietarissa mukana ollut Timo Soini puuttui asiaan heti kovimmalla mahdollisella tavalla ja näytti ovea Halla-aholle perussuomalaisista. Muuta vaihtoehtoa ei ollut. Nyt on tärkeää, että myös eduskunnassa löytyy tuki sille, että tällaisia esittävä henkilö saadaan pois hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Toivottavasti asia etenee pikaisesti.

Hyvä uutinen tuli sen sijaan gallupeista. Puolueemme kannatus lähentelee jo kaikkien aikojen ennätystä ja 25 prosentin haamuraja lähestyy jo kovaa vauhtia. Hieno juttu ja vahva tuki tekemällemme työlle vaikessakin taloustilanteessa. Samaan aikaan SDP:n ja keskustan kannatukset kuten myös perussuomalaisten ovat laskussa. Erityisesti keskustan tilanne on jo lähes kriittinen ja itse uskon, että muutoksia tulee. Kuinka pian se jää nähtäväksi. Viimeistään ensi kesänä.

Hyvä uutinen oli myös valtion budjettiesityksen hiominen riihessä. Kuuden puolueen hallitus on erittäin vahva ja yksimielinen nyt vaikessa tilanteessa. Siitä kertoo hyvällä tavalla se, että budjetin viimeinen silaus vei vain päivän. Vaikeita asioita paketissa paljon, mutta nyt vain on pakko tehdä. Mutta jotain hyvääkin. Saimme tässä loppuväännössä budjettiin Valtatie 2:sen remontin loppurahoituksen. Sen eteen olemme vuosia tehneet työtä ja itsekin useamman talousarvioesityksen. Nyt tie saadaan vihdoin kuntoon ja voimme lisätä painetta sitten pääradan remontin suuntaan ja muiden tiehankkeiden suuntaan mm. Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeenkin puolella. Työtä riittää, mutta Kakkostien rahoituspäätös on hieno työvoitto.

Kommentit