Torstai, 15.07.2010

Blogi, torstaina 15.07.2010

ensimmäinen huipennus on tänään, kun aamusta aloitamme kilpailumme ratatreenit. Eilen illalla piipahdin vielä katsomassa kahden muun leiriryhmän harjoituksia ja luvassa onkin todella tiukka ja takainen kilpailu lauantaina. Kello kuitenkin juoksee eli suuntaan tästä vaihtamaan ratsastusvehkeet päälle ja sitten hevosen selkään. Ennen kuin on jo liian kuuma.

…..

Taloustutkimuksen tuore FCB:lle tekemä tutkimus on meille hämäläisille mieluista luettavaa. Finland Convention Bureau ry:n teettämä tutkimus paljastaa, että Hämeenlinna on noussut vahvasti suomalaisten kongressikaupunkien kärkeen. Hämeenlinna sijoittuu tuoreimmassa kolmen vuoden välein tehtävässä tutkimuksessa parhaaseen kolmannekseen. 16 kansainvälisen kongressitapahtuman kesken tehty selvitys vahvistaa siis entisestään sitä kuvaa jota mm. Hämeen Matkailun johdolla on Hämeenlinnassa ja itseasiassa koko Hämeessä tehty. Nyt tutkimuksessa mukana ollut Verkatehdas on ensimmäisinä vuosinaan jo heti lunastanut paikkansa maamme parhaimpien kokous- ja tapahtumapaikkojen joukossa. Se on isännöinyt jo mm. SDP:n puoluekokousta, nyt tutkimuksessa mukana ollutta Meijeri kongressia ja monia muita tapahtumia. Me olemme myös kokoomuksessa olleet erittäin tyytyväisiä Verkatehtaaseen ja olemme pitäneet siellä mm. meidän kaikkien aikojen parhaat puheenjohtajapäivät ja Hämeenlinnassa mm. ministeriryhmämme kesäkokouksen. Valitettavasti meidän puoluekokous ei Verkatehtaalle mahdu, mutta monta muuta meidän pienempää tapahtuu siellä on helppo ja varma järjestää. Puoluekokousmahdollisuudenkin kartoitimme SDP:n puoluekokouksen jälkeen. Puolueen taholta nousi esille Verkatehdas puoluekokouspaikkanamme ja tottakai silloin halusimme sen selvittää. Demareilla paikka toimi hyvin, mutta meille se on valitettavasti liian pieni. Meillä on mukana kuitenkin noin 1500 henkeä. Näin olemme jo nyt tehneet Hämeen Kokoomuksessa ratkaisun, että haemme puoluekokousta Hämeeseen, mutta paikka on toimivuutensa näinkin isoissa karkeloissa jo todistanut Sibeliustalo Lahdessa. Eli meiltä Hämeestä löytyy joka lähtöön.

Tuo FCB:n tutkimus kertoo, että Hämeenlinna on valtakunnallisestikin arvioituna maamme kokouskaupunkien kärkeä. Itseasiassa Hämeenlinna kuului kaikilla eri osa-alueilla koko maamme parhaaseen kolmannekseen eli heikkoja kohtiakaan ei löytynyt. Ensi vuoden alussa kokonaisuutena valmistuvassa tutkimuksessa Hämeenlinnaa kehuttiin mm. hyvistä palveluista, hienosta ympäristöstä, hyvistä kongressijärjestelyistä ja myös Verkatehtaasta. Onnea siis Hämeenlinna.

Varmasti samaan vahvaan maineeseen ja sen rakentajiin kuuluu myös upeasti uuteen loistoon noussut Aulanko kylpylöineen ja golfeineen ja myös maamme parhaan golfkenttäkokonaisuuden omistava Vanajanlinna. Osaamista ja vaihtoehtoja siis löytyy monenlaiseen käyttöön ja vielä tänä kesänä Linnagolf isännöi myös golfissa avointa Euroopanmestaruusturnausta ja tapahtumia ja juttuja näihin paikkoihin mahtuu jokaiseen viikonloppuun. Hämeenlinnan säteilyvaikutus ympäristöön onkin kiistaton. Osansa Hämeenlinnan vedosta saa myös alueen maalaiskunnat ja kaupungin pitäjät sekä myös meidän Riihimäen ja Forssankin seutukunnat. Olen vakuuttunut, että yhteinen Häme-markkinointityö on parasta toimintaa koko maakuntamme ja koko Hämeen hyväksi. Mutta tästä huolimatta toivon edelleen, että jossain vaiheessa myös Riihimäen Voimalan -kongressi- ja kulttuurikeskus voisi toteutua ja tuoda lisää sykettä pääradankin varteen mm. teatterin toimesta. Toivotaan, että tämäkin juttu etenee ja on totta tulevaisuudessa. Se olisi kova juttu myös koko Hämeellekin.

….

Kello 16.54 ja tässä istun terassilla. Juuri pienen pieni ukkossade takana ja ilma kuin tropiikissa. Aamulla rataharjoitukset lauantain kouluratsastuskisoja silmällä pitäen ja tuntui ainakin hyvältä. Huomenna välipäivä ja mielikuvaharjoituksia ja sitten lauantaina kisaamaan 8. kerran Timon Törpöstä. Mutta nyt vapaailta ja huomenna sitten illalla kello 18.00 sytyttämään Kaloisten Tervahautaa Renkoon. Tervaperjantain juhlallisuuksissa on kunnia saada olla sytyttäjänä mukana. Tervetuloa mukaan katsomaan!

….

Mukava päivä takana. Ilta vain rauhallisesti kotioloissa täällä mökillä. Pieni ukkossade jäi päivän ainokaiseksi ja todellakin painostavaa nyt vielä kello 22:kin. Illalla kävimme vielä ihastelemassa tallilla kavereiden rataharjoituksia ja huomenna sitten tuo välipäivä ja se töiden merkeissä. Nyt uutiset ja sitten nukkumaan.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit